| |

Uudenvuoden Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Lupasin teille muutaman reseptin lomailusta huolimatta ja pidän kyllä lupaukset! Ensin lähetän kuitenkin terveiset täältä Aasian lämmöstä ja toivotan teille nautinnollisia välipäiviä ja vapaapäiviä. Pian juhlitaan taas, kun uudenvuoden juhla lähenee.

Meillä on alkuloma sujunut täällä lomakohteessa oikein mukavasti 30 asteen helteestä nautiskellen, ihanan tulista ruokaa herkutellen ja univelkoja pois nukkuen. Joulukuun kiireet verkkokaupan varastolla ja kotistudiolla sai hartiat ja niskan jumiin. Olen odottanut pääseväni lepuuttamaan kipeitä paikkoja tänne paratiisiin. Thaihieronnassa on myös tullut käytyä joka päivä tulostamme asti, mutta eilen kyllä sain sellaisen käsittelyn, että nyt pitää pitää pieni tauko. Heh ei uskoisi millaiset sormivoimat näillä pienillä paikallisilla naisilla voi olla.  Instagramin puolelta voit kurkata tarkemmin lomafiiliksiä!

Tämä piparijuustokakku kinuskikuorrutteella on ♥ Nappaa fantastinen resepti joulusta jääneille piparkakuille, jotka eivät enää sellaisenaan maistu! Me herkuttelimme tätä kakkua jo jouluaattona vanhempieni luona Pusulassa, mutta kakku sopii loistavasti juuri uudenvuoden juhliin!

Ihanaa ja erityisen huomioitavaa tässä kakussa on: itse keitetty kinuskikuorrute, salted caramel kuulat ja se, että kakku on täysin liivatteeton! Kakku maistuu myös ilman kinuskia (jos et sitä jaksa erikseen keitellä) ja ahh joululahjaksi saadut Lakrids by Johan Bülow’n salted caramel kuulat ovat hävyttömän hyviä juuri tämän kakun koristeena!


Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)

Noin 10 hlö

Pohja:

  • 100 g piparkakkuja
  • 40 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle.
  4. Asettelen reunakalvo vuokaan pohjan päälle.
  5. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Täyte:

  • 150 g piparkakkuja
  • 4 dl kermaa
  • 0.5 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 300 g tuorejuustoa (Philadelphia tai Mascarpone)
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laitamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi. Jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi, mutta ei ihan kovaksi.
  3. Lisää sokerit kermavaahtoon tuorejuuston kanssa koko ajan vatkaten.
  4. Lopuksi lisää hienonnetut piparit ja kääntele massa nuolijalla tasaiseksi.
  5. Kaada massa piparipohjan päälle ja laita kakku hyytymään noin puoleksi tunniksi jääkaappiin.
  6. Pakasta kakku (yön yli), jos teet päälle kinuskin. Näin saat kauniimmat valumat! Pakastus ei tosin ole välttämätön.

Vinkki! Halutessasi lisää täytteeseen kardemummaa tai/ja kanelia! Jos haluat makeampaa kakkua lisää täytteeseen enemmän tomusokeria. Massa on aika jäykkää, joten voit painella lusikalla massaa tasaisemmin vuokaan! Meitä ei kakun rosoisuus haitannut! Maku on tärkein!

Kinuski:

  • 2 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • (puolikas tl sormisuolaa, jos haluat suolakaramellia)
  1. Mittaa fariinisokeri ja vesi kattilaan. Keitä niin kauan, kunnes sokeri on sulanut.
  2. Lisää kerma hiljalleen sekaan.
  3. Keitä kinuskia koko ajan kevyesti sekoitellen, kunnes se paksuuntuu.
  4. Kinuski on valmista noin 15-20 minuutissa. Jos lisäät suolaa, laita se vasta lopuksi!
  5. Annan kinuskin jäähtyä hetki ja valuttele (pakastetun) kakun päälle.
  6. Jos pakastit kakun, sulata kakku jääkaapissa (muutama tunti).
Vinkki! Voit testata kinuskin tiputtamalla tipan kylmään vesilasiin. Valmis kinuski ei hajoa veteen. Voit lisätä kinuskiin sormisuolaa, niin saat suolakaramellikastiketta!

 

Vinkki! Voit kaataa kinuskin myös jääkaapissa hyydytetyn kakun pintaan, mutta voi olla ettei valumista tule yhtä tasaisia! Se ei tosin haittaa makua!

 

Koristeet:
  • Kultaisia sokerihelmiä
  • Lakukuulia
  • Piparkakkumurua
  1. Asettele lakukuulat kakun reunoille ja ripottele halutessasi piparimurua ja muita koristeita kakun päälle.
  2. Anna kakun sulaa jääkaapissa muutaman tunnin ja tarjoile kuohuviinin kera!

Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton) Piparijuustokakku Kinuskikuorrutuksella (liivatteeton)


Lisää Uuden Vuoden vinkkejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *