|

Uudenvuoden Kinuskijuustokakku Popcornilla

Popcornia, kinuskia, mehevää juustokakkua, tähtisädettä ja kultaisia kakkutikkuja! Nam tällä kakulla todellakin kelpaa juhlia tulevaa Uutta Vuotta! Lähetän teille terveisiä ja uudenvuoden toivotukset etukäteen Thaimaan lämmöstä, me nautimme kakun sijaista tuoreita hedelmiä täällä. Tämä kakku nimittäin syötiin jo ennen joulua pikkujouluissa, mutta mielestäni se sopii niin hyvin Uudenvuoden juhliin, että päätin jakaa reseptin teille vasta tänään.

Muista tehdä lupauksia, toiveita ja muita uudenvuoden taikoja! Nautitaan vielä hetki joulun jälkeisestä levosta! Nyt jälleen leipoen.


Uudenvuoden Kinuskijuustokakku Popcornilla

Pohja:

  • 3 dl jauhettuja piparkakkuja (tai digestive)
  • 5 rkl sulaa voita
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Jauha piparkakut muruksi.
  3. Lisää sula voi ja sekoita tasaiseksi.
  4. Pingota leivinpaperi 22cm irtopohjavuokaan ja vuoraa reunaleivinpaperilla reunat.
  5. Painele piparkakkupohja vuokaan ja esipaista noin 10 minuuttia.

Täyte:

  • 700 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 200 g Creme fraiche
  • 3 isoa kananmunaa
  • 2 keltuaista
  • 1-2 tl Butter Vanilla aromia
  • ripaus suolaa
  1. Mittaa tuorejuusto ja sokeri isoon kulhoon ja vatkaa kevyesti sekaisin.
  2. Lisää creme fraiche koko ajan sekoittaen.
  3. Lisää munat ja keltuaiset yksi kerrallaan kunnes täyte on tasaista.
  4. Lisää viimeisenä ripaus suolaa ja vanilja aromi.
  5. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  6. Paista kakkua uunissa reilu tunti, niin kauan, että kakun keskusta hyllyy vielä hiukan.
  7. Avaa uunin luukku ja anna kakun olla vielä jälkilämmöllä 30 minuuttia.
  8. Jäähdytä kakku ja laita yön yli jääkaappiin.

Kinuski:

  • 2.5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 2.5 dl kuohukermaa
  1. Valmista kinuski ainakin 30 minuuttia ennen tarjoilua.
  2. Mittaa sokeri ja vesi kattilaan ja lämmitä sekä sekoittele, kunnes sokeri sulaa.
  3. Kiehauta sokeri ja lämmittele, kunnes sokeri on kullanruskeaa (noin 5 min).
  4. Varovasti lisää kerma ja anna sen hiljalleen kiehua koko ajan sekoittaen.
  5. Keittele kinuskia, kunnes se paksunee noin 10 minuttia.
  6. Anna kinuskin jäähtyä noin 30 min ja se on valmista.

Koristeeksi:

  1. Irrota juustokakku vuoasta ja laita tarjoulastialle.
  2. Kaada puolet kinuskista kakun päälle niin että se valuu kakun reunoja pitkin.
  3. Paista popcornia ja kaada popcornit kakun päälle. Kaada loput kinuskista popcornien päälle.
  4. Koristele kakku tähtitikuilla ja muilla koristeilla.

 


Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

    1. Kiitos 🙂 Vin kertoa, että hyvää oli – tuo itsekeitetty kinuski on niin ihanaa ja se yhdistettynä paistettuun juustokakkuun ahhh 😛

  1. En kestä, miten ihana ohje! Namnamnam!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *