| | |

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Kaupallinen yhteistyö Barebells

Jes! Pitkästä aikaa hieman kevennetty resepti ja se ei suinkaan tarkoita, että näiden cookieiden maussa olisi säästelty. Terveellisemmät kauracookiet (G) -ohjeessa en ole käyttänyt lainkaan valkoista sokeria, voita enkä vehnäjauhoja. Sokerin olen muutenkin pyrkinyt pitämään minimissä, hitusen sitä kuitenkin tarvitaan, jotta cookiet maistuvat herkulta. Käytin ihanan aromikasta kookossokeria ja vain pari lusikallista fariinisokeria. Suklaahiput korvasin Barebellsin herkullisella uutuudella: Peanut Butter Core patukalla, joka on täysin sokeriton ja ihanan pähkinäinen. Jauhoina käytin kaurajauhoja.

Ohje on täysin gluteeniton jauhojen puolesta, kun varmistat, että kaurajauhot ovat gluteenittomia ja valitset suklaahipuiksi gluteenittoman tumman suklaan. Barebells patukat saattavat sisältää jäämiä gluteenista. Voit lisätä taikinaan myös hieman pähkinärouhetta, jos käytät suklaata maapähkinäpatukan sijaan. Maustoin keksitaikinaa myös hieman kanelilla, noh koska kaneli on vaan niin ihanaa ja sopii hyvin kauran kanssa yhteen!

Olen yllättynyt kuinka herkkuja näistä cookieista tulikaan. Jotenkin olen aina ajatellut, että cookiet tarvitsevat voita ja vehnää onnistuakseen. Cookieiden koostumus on rapea, kaurainen ja paahteinen. Minun tulee kahviteltua nyt enemmän kotosalla ja suu napsuu usein makean puolelle. Kiva kun voi välillä hieman välttää sokeriherkkuja luopumatta kuitenkaan makeista hetkistä.

Vinkki

Tiesitkö muuten, että voit tehdä kaurajauhon itse ajamalla kaurahiutaleet hienoksi blenderissä?

Herkuttele keksit kahvin kanssa, välipalana tai murenna aamujogurttiin. Toimii kaikilla tavoilla. N A M !

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Ohje 12 kpl

  • 1 kananmuna
  • 2 rkl kookossokeria
  • 2 rkl ruoko- tai fariinisokeria (korvaa halutessasi kookossokerilla)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 dl kookosöljyä
  • 3,5 dl kaurajauhoja
  • 0,5 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kanelia
  • ripaus suolaa
  • 2 Barebells Peanut Butter Core patukkaa (tai 1 dl tummaa suklaata hippuina, jos teet täysin gluteenittomia cookieita)
  1. Mittaa sokerit, muna ja vanilja-aromi kulhoon.
  2. Sulata kookosöljy, jäähdytä hetki ja lisää sekaan. Sekoita kunnolla.
  3. Sekoita kaurajauhot, sooda ja mausteet keskenään. Yhdistä seokset kääntelemällä nuolijalla.
  4. Pilko proteiinipatukat ”hipuiksi” ja kääntele taikinaan.
  5. Pyöritä taikinasta palloja leivinpaperille (12 kpl).
  6. Paista cookieita uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  7. Paina paiston lopussa keksejä matalammiksi lusikalla, jos ne eivät ole ”litistyneet” itsestään.
  8. Jäähdytä keksit ritilällä ja herkuttele!

SOKERITTOMUUS: Voit käyttää myös pelkästään kookossokeria. Itse tykkäsin versiosta, jossa on hiukan fariinisokeria.

Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)
Terveellisemmät Kauracookiet (G)

Toivottavasti innostuit yhtä paljon kevennetystä cookiereseptistä kuin minäkin! Taidan hakea yhden ja ottaa päiväunet nyt kun vauvakin nukkuu!

Rentoa sunnuntaita!

/Anni


Lisää herkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

9 Kommenttia

  1. Kuulostaa hyvältä! En kuitenkaan itse pidä kookoksesta. Millä ne voisi korvata?

    1. Voit käyttää voita tai muuta öljyä. En ole testannut kuitenkaan miten taikina käyttäytyy eli vaikuttaako koostumukseen suuresti. Ps. minusta kookos ei maistu öljyssä läpi.

  2. Kirsi sanoo:

    Hei, taikinasta oli hankala muotoilla palloja, kun hajoaa täysin. Kun painelin paiston lopussa litteiksi, hajosi siinäkin. Missähän vika?

    1. Tulikohan sinulla liikaa jauhoja taikinaan? Mittasitko öljyn huolella ja mitä kokoa käytit kanamunissa?

      1. Kirsi sanoo:

        Mittasin kaikki huolella ohjeesi mukaan ja muna oli varmaankin normaalikokoinen (minkä kokoinen olisi pitänyt olla?). Käytin kookosöljyn tilalla rypsiöljyä, ja suklaana raakakaakaonibsejä 1 dl, mutta ei kai tuon pitäisi vaikuttaa. Näin surkeasti ei ole mikään leivonnainen koskaan epäonnistunut, mutta menihän tuo granolana jogurtin seassa 🙂

        1. Valitettavasti leivonnassa lopputulos on hyvinkin paljon kiinni siitä noudattaako ohjetta kuinka tarkasti ja millainen mittakäsi meillä on. Se että käytit kookosöljyn sijan rypsiöljyä voi olla hyvinkin syynä lopputulokseen. Kiva, että sait kekseistä kuitenkin granolaa. Itse käytän leivonnassa L-koon munia. Lisään sen tähän ohjeeseen – se voi olla yksi ratkaiseva tekijä myös.

  3. Ritva Putkinen sanoo:

    Hyvin onnistui rypsiöljyllä👍

  4. anja sanoo:

    resepti meni heti testiin! ja voi että kuinka hyviä tuli <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *