Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Tämä suklainen resepti avaa aurinkoisen ja kakkujen täyteisen viikon! Tällä viikolla leivotaan sekä syödään kakkuja naistenpäivän ja minun syntymäpäivieni kunniaksi! Viikko huipentuu kakkumessuihin loppuviikosta! Voiko olla täydellisempää tapaa viettää syntymäpäivää kun lentää Lontooseen katselemaan, ihastelemaan ja koristelemaan kakkuja? En malta odottaa! Instagramissa on luvassa paljon kakkumateriaalia loppuviikosta!

Täydellinen suklaamousse on luotto-ohjeeni ajoilta, jolloin aloitin leipomisen. Helpon tästä moussereseptistä tekee se, että se on täysin liivatteeton eikä liian makea. Voit käyttää tätä moussea kakun välissä esimerkiksi hillojen kanssa, jolloin makeuden tasapaino säilyy hyvin. Suklaamousse on myös syötävää sellaisenaan tai käy hyvin suklaajuustokakun massasta. Alla vinkkejä käyttöön ja linkki yhteen suosituimmista resepteistäni, jossa tämä mousse maistuu mintulta.

Tätä sinun täytyy kokeilla! Ja mikä ihana tekosyy onkaan leipoa suklainen kakku naisten kunniaksi keskiviikkona!

Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Ohje:
  • 300 g tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl kermaa
  • 300 g tummaa suklaata (noin 50% kaakaota)
  1. Sulata suklaa mikrossa.
  2. Vaahdota kerma kulhossa. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa.
  3. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen vatkaten.
  4. Vatkaa lopuksi kerma joukkoon.
  5. Mousse on valmis sellaisenaan kakun väliin.
Vinkkejä: Voit käyttää tätä moussea myös suklaajuustokakun pohjana. Voit maustaa moussea aromeilla tai tehdä moussen esim. tummasta minttusuklaasta tai appelsiinisuklaasta. Yksi suosituimmista resepteistäni on Minttusuklaamoussekakku, joka on tehty tällä mousseohjeella. Katso ohje: Minttusuklaamoussekakku. HUOM! Paras tulos tulee noin 50% kaakaota sisältävistä suklaista – sen vahvempi suklaa jämäköittää moussea hieman liikaa ja tekee moussesta vaikeasti käsiteltävän.

MUUNNA VEGAANISEKSI: Korvaa kerma kaurakelmalla, tuorejuusto kaura”tuorejuustolla” (Oatly) ja tarkista, että käyttämäsi suklaa on maidotonta. Lukijan testillä vegaanisesta moussesta tuli aivan yhtä ihanaa ja jämäkkää!

OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliinhalkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .


Täydellinen Suklaamousse (liivatteeton)

Seuraatko minua jo somessa?

Myös näillä sopii

Herkutella

71 Kommenttia

  1. Meri sanoo:

    Seurasin reseptiä, mutta moussesta tuli kokkareista, mistä voisi johtua?

    1. Lisäsitkö sulan suklaan (joka on vielä lämmintä) kylmien aineiden sekaan? Entä mikä kaakao% suklaassa oli?

  2. Sanni sanoo:

    Kostutitko kakun kerrosten pohjat maidolla tai jollain muulla nesteellä? Itse ajattelin tehdä pelkän moussen kerrosten väliin ilman hilloa, mietin että tuleeko hyvä sellaisenaan koska joutuisin muuten käyttämään kaupan valmiita hilloja ja ne taitaa olla liian makeita.

  3. Cecilia sanoo:

    Heippa!
    Tuli mieleen sellainen kysymys, että jos tällä moussella täyttää ja myös kuoruttaa kakun, niin kannattaako kakku kuoruttaa heti kasaamisen ja täytön jälkeen, vai esim, vasta seuraavana päivänä, jolloin kakku tarjoillaan?

    1. Kumpi vain käy yhtä hyvin 🙂 Itse antaisin ehkä tekeytyä seuraavaan päivään täytön jälkeen. Kakkukin pysyy paremmin kasassa ja muodossa niin.

  4. Ellu sanoo:

    Jos Laitan tuoreita vadelmia, kostutanko?

    1. Maiju sanoo:

      Hei,
      Mistä voisin löytää ohjeen tuohon tummaan suklaakakkuun, jonka voi täyttää moisella? Kiitos.🙂

      T. Maiju

  5. Elina sanoo:

    Pitääkö sulan suklaan olla huoneenlämpöistä kun sen yhdistää muihin aineksiin. Osaatko jollain tapaa kuvata sopivaa suklaan lämpötilaa ettei se paakkuunnu tai jotenkin leikkaa kun yhdistää toisiin aineisiin.

    1. En ole mitannut lämpötiloja. Olen antanut suklaan kyllä jäähtyä ennen vatkaamista tuorejuustoseokseen, jonka on hyvä olla huoneenlämpöistä – ei siis täysin jääkaappikylmää. Eri lämpötilat (kylmä ja kuuma) yhdistettynä toisiinsa saavat aikaan sen etteivät aineet sekoitu kunnolla.

  6. Laaaur sanoo:

    Moikka, jos ei tykkää tummasuklaasta, voiko sen korvata fazerin sinisellä? 🙈

    1. Suklaa toimii leivonnassa hyydyttäjänä – mitä vahvempi suklaa sitä paremmin mousse pysyy kasassa. Tähänhän tulee kermaa ja muitakin aineita, joten ei maistu tummalta suklaalta yhtä vahvasti kuin pelkkä suklaa. Jos vaihdat maitosuklaaseen – voi olla että joudut lisätä liivatteita.

  7. Jaana sanoo:

    Hei, voiko suklaakakun koota kelmulla vuorattuun vuokaan? Vaikka ei käytä liivatetta.

    1. Hei, en ihan ymmärrä miten liivate vaikuttaa asiaan tai mitä tarkoitat, mutta totta kai voi aina koota kakun kelmuttuun vuokaan 🙂

  8. Camilla sanoo:

    Hei! Kumpaako kermaa kannattaa käyttää, vispi vai kuohu?

  9. Anna sanoo:

    Hei, osaatko neuvoa monenko kertaisena mousen ohjeen tekisi 24cm vuokaan, jos teen suklaajuustokakun keksipohjalla?😊

    1. Luuulen, että riittäisi tällaisenaan ellet halua todella korkeaa kakkua? Silloin tee 1,5 kertaisena. Kannattaa muuten valita 40-50% kaakaota sisältävä suklaa ettei tule liian jämäkkää 🙂

  10. Tumpelo sanoo:

    Hei, sulatin suklaan mikrossa, mutta se vain paakkuuntui, ei muuttunut litkuksi, lisäsin sen silti tuorejuuston sekaan ja siitä tuli ihan litkua. Onko kaikki nyt pilalla? Voinko pitää sekoitusta jääkaapissa ja sitten ehkä käyttää?

    1. Kuulostaa siltä, että suklaa on palanut mikrossa, jolloin se paakkuuntuu eikä sitä voi pelastaa 🙁 Suklaa pitää sulattaa mikrossa aina pikkuhiljaa välillä sekoitellen. Vesihaude on turvallisempi vaihtoehto.

  11. Kirsi sanoo:

    Hei! Millä tämä ohje tulisi kertoa, jotta suklaamoussea riittäisi 26cm kakun väleihin (kaksi paksumpaa täyteväliä tai kolme ohuempaa) ja lisäksi ohuelti kakun kuorrutukseksi naked cake -tyyliin silottamaan reunoja? 🙂 Olen tekemässä kakkuja häihini, ja olen yrittänyt itse pähkäillä moussen riittävyyttä.

    1. Moikka, nyt kuulostaa siltä, että kannattaa testata tuo riittoisuus tai tehdä kerralla kunnon satsi kun kyseessä on noin tärkeä kakku 🙂 Ohjeen ohjeistus menee näin ja siitä voi laskea 🙂

      OHJE on kahteen kerrokseen halkaisijaltaan noin 20-22 cm kakkuun. Puolita ohje, jos teet yhteen väliin halkaisijaltaan 20-22 cm tai halkaisijaltaan 15 cm kakun kahteen väliin .

  12. Janika sanoo:

    Moi! Säilyykö mousse hyvänä kakun välissä kuinka monta päivää? Meillä olis tarkotus viikonloppuna pitää synttärit ja tehdä 2 kakkua molempiin suklaamousse. Mietin minä päivänä olisi hyvä täyttää kakut ja päällystää. La – su olisi kakut tarjoiltava

    1. Moikka, säilyvyydessä aina otettava huomioon käytettävien tuotteiden päiväykset ja aistinvarainen arviointi. Kuinka kauan itse söisit valmistettua kakkua? 2-3 pv? Itse täytän kakut aina päivää ennen ja kuorrutan sekä koristelen tarjoilupäivänä. Silloin jos kakkua jää juhlista yli voi sitä syödä hyvällä omalla tunnolla myöhemminkin.

  13. Rosa sanoo:

    Moikka ☺️
    Mahtaako tämä toimia kakun kuorrutteena/eristekerroksena sokerimassan alla? Vai vettyykö sokerimassa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *