| |

Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma

Pakko vinkata uudestaan tästä viime vuoden ihanimmasta omena-ohjeesta!

Rakastatko omenakaurapaistosta? Omenapiirakkaa murupäällisellä, entäs marenkia? Jos vastasit edes yhteen näistä kyllä niin luet oikeaa ohjetta. En ole koskaan aiemmin leiponut pavlovaa. Ihan tosi, jostain syystä en ole, vaikka rakastan marenkikakkuja, marenkeja sellaisenaan tai kuorrutteena kakuissa. Nyt vihdoin kokeilin ja rakastuin ikihyviksi!

Mietin pitkään mitä olisi täydellisen palvlovan sisällä. Perinteisesti pavlovan täytteistä löytyy kermaa ja mansikoita. Halusin jotain syksyistä ja päädyin omenaan, kauraan ja karamelliin. Siksi koska rakastan näitä makuja ja omenoita löytyi vielä muutamia terassilta puukorista. Ihmeellisen hyvin muuten kestävät nuo talviomenat kylmyyttä ja ulkoilmaa. Olen pitänyt omenoita puukorissa terassillamme jo yli kuukauden. Mitähän muuta niistä vielä keksisi?

Sain maistettua tästä unelmasta pienen pienen palan, koska lupasin äidilleni, että hän saa hakea koko herkun ja viedä sen naisteniltaan. Omenaunelma Pavlova sai ylistävät kommentit: ”Pumpulisen pehmeää, syksyistä, maukasta ja niin ihanaa.” Täytyy pian leipoa meille ihan oma!


Täydellinen Pavlova – Omenaunelma

Riittoisuus 8-10 hlö

Marenkipohja

  • 5 kananmunan valkuaista
  • 3 dl hienoa sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä tai perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  1. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen.
  2. Sekoita keskenään sokeri ja maissitärkkelys.
  3. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi.
  4. Aloita lisäämään sokeritärkkelystä muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten.
  5. Lisää etikka vatkauksen loppupäässä.
  6. Kaada marenkimassa uunipellille, jossa on leivinpaperi.
  7. Muotoile marenkimassa pyöreäksi keoksi ja kaiva marengin keskelle tilaa täytettä varten.
  8. Paista pavlovaa uunin alatasolla 1,5 tuntia ja jätä marenki vielä jälkilämmölle hetkeksi, mutta avaa luukku.

Vinkki! Jos marengin pinta alkaa tummua säädä uunin lämpötilaa pienemmälle.

Täyte

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl tomusokeria
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Jätä sivuun.

Karamellisoidut omenat

  • 4 omenaa
  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 tl kanelia
  1. Pese omenat, poista siemenkota ja lohkoa siivuiksi.
  2. Kuumenna pannulla nokare voita ja lisää sekaan siirappi.
  3. Heitä omenalohkot pannulle kanelin kanssa ja pyörittele hetki.
  4. Kun omenat ovat hiukan pehmenneet kaada omenat pannulta kulhoon.

Crumble

  • nokare voita
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 dl kaurahiutaleita
  1. Ota pannulle uusi nokare voita ja mittaa perään siirappi.
  2. Kuumenna seosta hetki ja lisää sekaan kaurahiutaleet.
  3. Kääntele tasaiseksi ja nosta pannu liedeltä.

Kokoaminen

  1. Täytä jäähtynyt marenkipohja vaahdotetulla kermalla ja karamellisoiduilla omenoilla.
  2. Ripottele päälle kauramurua. Voit täyttää myös kerroksittain.
  3. Valuta omenakulhoon jäänyttä siirappia vielä koko pavlovan päälle.
  4. Tarjoile heti!

Vinkki! Palvlova kannattaa täyttää vasta juuri ennen tarjoilua. Täyte pehmentää marenkipohjaa.  Voit leipoa pavlovan marenkipohjan hyvissä ajoin, vaikka viikkoa ennen. Säilytä marenkipohja huoneenlämmössä peiteltynä valolta ja pölyltä. 

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma
Marenkipohja menossa uuniin. Miten kuohkea massa!
Täydellinen Pavlova - Omenaunelma
Karamellisoidut omenalohkot. Takana paistettu marenkipohja ja crumble.

Täydellinen Pavlova - Omenaunelma Täydellinen Pavlova - OmenaunelmaTäydellinen Pavlova - Omenaunelma

Ihanaa viikkoa!

♥ Anni


Lisää marenki-reseptejä löydät täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa?

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *