|

Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi

Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi
Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi

Tänään vietetään kansallista korvapuustipäivää eli kanelipullien vuosipäivää! Voiko olla parempaa syytä herätä aamulla leipomaan ihania kanelipullia? Vastaus on ehdottomasti ei!  Tällä kertaa muotoilin omista kanelipullistani sydämenmuotoisia eli erityisen kauniita sydänpullia. Aion pakata sydän-korvapuustini rasiaan ja lähteä anoppilaan nautiskelemaan ihanasta sunnuntain pullahetkestä!

Mikä sinusta on mehevien, pehmeiden ja parhaiden korvapuustien salaisuus? Itse luotan aina vaivaus- ja kohotusaikaan. Lisäksi olen leipomalla oppinut sen, että jauhot tulee lisätä aina varovasti ja pienissä osissa, kunnolla sekoitellen sekä vaivaten. Korvapuusteissa on tärkeää myös se, että täytettä on tarpeeksi. Kanelia ei voi ikinä olla liikaa, joten älä pihistele siinä! Voit lisätä maukkautta pulliin vaihtamalla täytteen sokerin fariinisokeriin.


Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi

Pullataikina:

  • 2,5 dl kevytmaitoa (laktoositon)
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita (laktoositon)

Täyte:

  • 50 g voita
  • 1 rkl kanelia
  • 0,5 dl sokeria

Voiteluun:

  • 1 kananmuna
  1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  9. Kauli taikinasta ohut iso levy jauhotetulla alustalla ja jätä se hetkeksi liinan alle.
  10. Levitä levyn päälle pehmeää voita ja ripottele voin päälle kaneli ja sokeri.
  11. Kääri levyä kummastakin suunnasta takinanlevyn keskikohtaan.
  12. Leikkaa sydämen muotoisia pullia taikinasta ja nosta ne leivinpaperille vuoratulle pellille.
  13. Anna kohtota liinan alla 30 minuuttia
  14. Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle raesokeria ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  15. Nosta uunista, jäähdytä ja nautiskele lämpimän tuoreena pulalt kahvin tai maidon kanssa!

Vinkki! Voit jättää munan kokonaan pois taikinasta halutessasi. Osa on sitä mieltä, että silloin pullista tulee pehmeämpiä. 

Sydän-Korvapuusteja korvapuustipäivän kunniaksi

Aiotko leipoa pullaa korvapuustipäivänä?

Katso lisää pulla-reseptejä täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

12 Kommenttia

  1. Onpas mukava uusi ilme puusteillä. Täytyy kokeilla ensi kerralla tehdä tällä mallilla. 🙂

    1. Kiitos 🙂 ajattelin, että perinnepullasta täytyy saada vähen erilainen tällä kertaa!

    2. Nyt tuli tehtyä korvapuusteja, ei tosin sydämen muotoisia vaan niitä perinteisiä. Innoitus kuitenkin lähti tästä postauksesta ja linkkasinkin nämä sydämen muotoiset korvapuustit ohjeeni yhteydessä 😀

  2. Nättejä! Minä teen kans ens kerralla. 🙂

    1. Kiitos Kaura. Kannattaa kokeilla, näistä tuli tosi söpöjä 🙂 <3 Hyvää viikonloppua!

    1. Kiitos Outi 🙂 Erilainen muoto piristää perinteistä pullaa, kokeile ihmeessä! <3

  3. Kiitos Nalle kommentista 🙂 Oma käden jälki näkyy, varmasti maukkaita pullia. Hyvää viikonloppua!

  4. Tämän vuoden korvapuustipäivän puustit tein sydämenmuotoon 😀

    1. Teitkö jo? Koska se on ei kai vielä, muistin että 4.10? 🙂 Minun pitää myös keretä, mutta mikä muoto? <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *