|

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Tänään avattiin joulukuun ensimmäinen luukku! Olen siitä vähän lapsenmielinen, että minulla on joulukalenteri ja itseasiassa useampikin joka vuosi. On parhautta herätä aamulla availemaan luukkuja ja olla yhtä innoissaan kuin lapsena suklaakalenterin luukkuja avatessa. Se ero tässä on, että minulla on nyt aikuisten joulukalenteri. Tänä vuonna jokaisesta luukusta ilmestyy kosmetiikkaa. Kiitos rakas mieheni tämän vuoden joulukalenterista.

Muutama vuosi sitten, kun meillä oli vielä enemmän aikaa, teimme mieheni kanssa yhteisen joulukalenterin. Idea oli, että suunnittelimme toisillemme vuorotellen pieniä yllätyksiä. Eli joka toinen päivä oli minun vuoroni avata luukku ja joka toinen päivä suunnitella luukku hänelle ja toisinpäin. Välillä sain joulukukan, välillä luukun joka vapautti minut kotiaskareista tai töistä tullessa minua odotti herkullinen illallinen katettuna. Tuo joulukalenteri jäi pysyvästi mieleen. Se muistutti ilahduttamaan toista (rakasta) arkena sekä kiireen keskellä. Välillä tämä unohtuu huomaamatta.

Noniin joulukuun ensimmäisen päivän ja luukun ansiosta lupasin teille tänne blogiin tämän ihastuttavan suklaisen piparkakku-juustokakun, josta kerkesitte kysellä jo Instagramin puolella. Minulla jäi suklaatalo -projektistani jonkun verran suklaata yli, joten päätin sulattaa ne jouluiseen juustokakkuun. Sitten muistin Pinterestissä bongaamani piparikyläkakun ja päätin ryhtyä hommiin! Kiitos inspiraatiosta Makeaa-blogi.

Tein tähän kakkuun pohjan piparkakuista. Täytteeseen en laittanut liivatetta, koska suklaata tulee sen verran, että kakku pysyy ihanasti koossa ilmankin. En lisännyt täytteeseen myöskään sokeria, koska maitosuklaa on melko makeaa itsessään. Kakun päälle tulee makea piparminttumarenki, joka tasapainottaa vähemmän makean suklaatäytteen kanssa kokonaisuutta. Kakun todellinen idea piilee tuossa koristelussa. Ihanat pienet piparitalot asetellaan kakun reunoille juuri ennen tarjoilua ja ne pysyvät siinä helposti juustokakkumassan ja marengin pintaan liimautuneina.

Kiikutin tämän kakun äidilleni, joka tilasi heti jouluaatoksi samanlaisen. Meidän joulun jälkiruoka (siis yksi niistä) on siis tässä.


Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Noin 10-12 hlö

Piparkakkupohja

  • 100 g piparkakkuja
  • 40 g voita
  1. Hienonna piparit blenderissä tai laittamalla ne pussiin ja painelemalla murskaksi.
  2. Sulata voi ja yhdistä piparkakkumuruun.
  3. Vuoraa 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele piparipohja vuoan pohjalle.
  4. Laita vuoka jääkaappiin ja valmista täyte.

Suklaatäyte

  • 200 g maitosuklaata
  • 3 dl kermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Vaahdota kerma kuohkeaksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja vaniljasokeri toisessa kulhossa.
  4. Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen kevyesti vatkaten.
  5. Lopuksi kääntele kerma joukkoon, kääntele niin kauan että mousse on tasaista.
  6. Ota vuoka jääkaapista ja vuoraa sen reunat halutessasi reunakalvolla.
  7. Kaada suklaamoussetäyte keksipohjan päälle.
  8. Siirrä kakku jääkaappiin hyytymään ainakin 4-5 tunniksi tai yön yli.

Marenkikerros

  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi. Käytä digitaalista lämpömittaria.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi samaan aikaan.
  3. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  4. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  5. Värjää marenki pienellä tipalla pinkkiä pastaväriä lopuksi, lisää myös aromia.
  6. Nostele marenki juustokakun päälle, tasoita ja paahda pinta halutessasi tohottimella.

Vinkki! Voit halutessasi jättää aromin pois marengista, jos et pidä piparmintusta. Marengin pintaa ei myöskään tarvitse tohottaa välttämättä. 

Piparkakkukoristeet (valmista etukäteen)

  • noin 200 g piparkakkutaikinaa
  • pikeeriä (ohje täällä)
  1. Leikkaa piparkakkutaikinasta vapaalla kädellä erikokoisia talon muotoisia piparkakkuja (noin 6-11 cm).
  2. Leikkaa taloihin halutessasi ikkuna pienellä sydänmuotilla.
  3. Paista piparkakut uunissa normaalisti ja nosta jäähtymään.
  4. Koristele valmiit piparkakut pikeerillä ja anna pikeerin kuivua kunnolla.
  5. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo.
  6. Painele piparkakkukoristeet kakun ulkopintaan (minun kakun ympäröi 11 piparikoristetta).
  7. Tarjoile ihana kakku heti!

Vinkki! Piparitalot saavat olla erikokoisia ja muotoisia, kuten normaali piparkakkukyläkin olisi! 

Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton) Suklainen Piparkakku-juustokakku (liivatteeton)

Ihanaa joulun odotusta! ♥

-Anni


Lisää joulu-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *