|

Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta

Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta

On jo hetki aikaa siitä kun näitä ihania donitseja maiskuteltiin ystävien kesken pienissä juhlissa. Olen tehnyt donitseja uunissa nyt lukuisilla eri taikinoilla ja tästä tuli kaikista mehevin lopputulos. Vähensin hieman jauhojen määrää, laskin uunin lämpötilaa ja lisäsin paistoaikaa. Nämä olivat ihan älyttömän hyviä!

Leivoin kaksi erilaista taikinapohjaa tällä kertaa: vaalean- ja tumman donitsitaikina. Koristeluun käytin sulatettua maitosuklaata ja valkosuklaata sekä erilaisia nonparelleja. Kaiken herkullisuuden lisäksi tämä ohje on helppo ja nopea. Donitsit ovat uunissa vain 6 minuuttia, joten aikaa kuluu eniten koristeluun. Ja koristeluhan on se pras osuus missä saa käyttää mielikuvitusta!


Suklaadonitsit valkosuklaasta ja maitosuklaasta

Valkosuklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna

Suklaadonitsit: (n. 20 kpl minidotsivuossa paistettuna)

  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 tl jauhettua kardemummaa
  • ripaus suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  1. Sulata voi ja jätä jäähtymään.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Vispaa maito ja kananmuna kevyesti voisulaan.
  4. Sekoita kaikki aineet keskenään kunnes taikina on tasaista.
  5. Voitele donitsivuoka voilla tai öljyllä.
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja leikkaa kärki auki.
  7. Pursota taikinaa donitsivuoan rinkuloihin noin puoleen väliin.
  8. Paista donitseja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 6 minuuttia.
  9. Anna olla hetki vuoassa ja nosta donitsit ritilälle jäähtymään.

Kuorrutus:

  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g maitosuklaata
  • nonparelleja
  1. Sulata valkosuklaa ja maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa.
  2. Kasta donitsit suklaaseen ja nosta ritilälle.
  3. Ripottele päälle nonparelleja ja muita koristeita mielesi mukaan.

Vinkki! Paista donitseja enemmän ja pakasta ne vierasvaraksi. Pakastetut donitsit sulavat nopeasti. Koristele ne sulatuksen jälkeen ja tarjoile.


Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit
Banaanidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *