Suklaa-sitruunatäytekakku

Kakkuprojektin kimpussa taas! Sain ilokseni ja kunniakseni toisen kakkutilauksen. Tämäkin luomus menee pienen tytön 1-vuotis syntymäpäiville. Kakun sävytys on suunniteltu sopimaan pienen työtön isoon juhlaan ja tietenkin kakun tilaajan toiveita kunnioittaen. Suunnittelin kakkuun maukkaan ja perinteistä sokerikakkupohjaa hiukan raskaamman suklaakakkupohjan. Suklaan täyteläisyyttä piristämään kakun sisältä löytyy sitruunamousse. Koristeluun ja kakun viimeistelyyn on käytetty valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa sekä koristekukkia. Tämä resepti on iso 20 hengen kakun resepti ja pohjat tehty 24 cm irtopohjavuoassa.

Suklaakakkupohja

  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 100 g tummaa suklaata (74 %)
  • 250g voita
  • 5 munaa
  • 3 dl sokeria
  1. Mittaa jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe kulhoon ja sekoita.
  2. Sulata paloiteltu suklaa ja voi kattilassa miedolla lämmöllä. Jäähdytä seos.
  3. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vuorotellen suklaavoiseosta ja siivilöitynä jauhoseosta. Sekoita ja kääntele kunnes seos on tasaista, mutta varo sekoittamasta liikaa.
  4. Asettele leivinpaperi irtopohja vuokaan (24 cm). Korppujauhota vuoan seinät.
  5. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua ritilällä uunin alatasolla 175 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyys puutikulla kakun keskeltä.
  6. Anna kakun jäähtyä kunnolla ja irrota sitten vuoasta.

Kostutus:

  • 2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Täytteet:

  • Lemon Curd tahnaa
  • Vanilja-sitruunamousse

Vanilja-sitruunamousse

  • 400g tuorejuustoa
  • 6 dl vispikermaa
  • 4 dl tomusokeria
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 4 liivatelehteä
  • 1 tl vaniljasokeria
  1. Liota liivatteet kylmässä vedessä.
  2. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja sulata liivatelehdet mehuun. Jäähdytä.
  3. Vatkaa tomusokeri ja vaniljasokeri tuorejuuston joukkoon.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  5. Sekoita jäähtynyt liivateliemi tuorejuuston sekaan ohuena nauhana.
  6. Kääntele joukkoon kermavaahto.
Kakun kokoamisen aloitus aloitetaan tasoittamalla kakun pinta ja leikkaamalla kakkupohja kolmeen osaan. Asettele kakkuvuoan pohjalle ristikkäin kaksi pitkää palaa kelmua. Laita kakkupohjan tasaisin levy pohjimmaiseksi vuokaan. Kostuta vaniljamaidolla. Levitä seuraavaksi ohut kerros lemon curdia pohjalle. Lisää puolet moussesta ja aseta seuraava kakkulevy päälle. Toista vielä kerran. Kun asetat päälimmäisen kakkupohjan päälle kostuta se vielä vaniljamaidolla ja vedä kelmut sivuilta kakun päälle suojaksi. Anna hyytyä  jääkaapissa ainakin 4 tuntia tai pakastimessa 1 tunti. Kun kakku on hyytynyt kumoa se tarjoilualustalle ja irrota kelmu.

Koristelu:
Sokerikreemi:
  • 200 g voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 1,5 rkl maitoa
  1. Vatkaa kaikki ainekset sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Levitä kreemi kakun päälle tasaisesti veitseä apuna käyttäen.
  3. Siirrä kakku hetkeksi jääkaappiin, jotta kreemi jähmettyy.
Kuorruteet:
  • valkoinen sokerimassa 750 g
  • vaaleanpunainen sokerimassa 250 g
  • kukkakoristeet
  1. Kauli valkoinen sokerimassa ohueksi levyksi silikonialustalla. Voit käyttää tomusokeria ehkäisemään massan kiinnittymisen alustaan. Nosta massa kaulinta apuna käyttäen kakun päälle. Tasoita reunat ja leikkaa ylimääräinen massa pois terävällä veitsellä.
  2. Kauli nyt vaaleanpunainen sokerimassa ohueksi levyksi ja muotoile haluamiasi koristeita ja kirjaimia massasta. Itse käytin kirjainmuotteja ja pyöreää muottia. Isommat pyöreät sokerimassa koristeet leikkasin kahtia ja liimasin voikreemillä kakun reunoille, yläpuolelle liimasin pienempiä palloja. Kukat olivat valmiita koristeita.

 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *