| | | |

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Kaupallinen Yhteistyö Sunnuntai

Jee, perjantai! Eilinen oli todella karmea päivä, mutta tänään kaikki näyttää taas raikkaalta. Saako myös toivoa, että näkisimme vilauksen auringosta? Jos ei Suomessa, niin ehkä Frankfurtissa, jonne matkustan viikonlopuksi etsimään uusia tuulia leivontaan ja verkkokaupan valikoimaan! Voit seurata messupäivää huomenna Instagramin puolelta.

Jännittävää on myös se että esikoiskirjani on lähtenyt painoon ja noin neljän viikon päästä saan pidellä sitä vihdoin käsissäni! Tässä kohtaa ajattelin, että olisi mukava kertoa kirjani toisesta kumppanista, joka on jauhoistaan tuttu Sunnuntai. Olen enemmän kuin kiitollinen, että olen saanut kirjan kumppaniksi itselleni tutun ja tärkeän brändin. Kiitos Sunnuntai, kun uskoitte ideaani kirjasta, joka kokoaa yhteen kaikki vuoden ihanimmat leivonnaiset.

Kirja-yhteistyön tiimoilta sain suunnitella Sunnuntaille myös tämän gluteenittoman sitruuna-valkosuklaa blondie -ohjeen, joka on muuten FANTASTINEN. Jos rakastat sitruuna-leivonnaisia sinun täytyy kokeilla tätä ja jatkaa lukemista!

Pohdin reseptiä pitkään. Käytössäni olivat raaka-aineet: sitruuna, valkosuklaa ja Sunnuntai Gluteeniton jauhoseos. Muutaman kokeilun jälkeen päädyin leipomaan sitruunasiirapilla kostutettavan blondien eli brownien vaalean version, jonka päälle levitetään paksu juustokakkumainen valkosuklaakerros, joka taas viimeistellään sitruunan kuoriraasteella. Kuulostaa ihanalta jo nyt, vai mitä? Tuo sitruunasiirappi täytyy vielä mainita erikseen. Käytän siirappitekniikkaa myös sitruunakakun leipomiseen ja siksi otin sen myös käyttöön tässä ohjeessa. Siirappi tuo mehevyyttä ja aivan ihanan kirpeän makean suutuntuman (juuri sen mitä sitruuna parhaimmillaan makeissa herkuissa on) tähänkin leivonnaiseen.

Oletko muuten huomannut Sunnuntain uudistuneet pakkaukset? Tuotteet ovat samat, mutta pakkaukset saivat uuden pirteämmän ulkoasun. Pakkauksessa näkyvien leivonnaisten resepti löytyy myös paketin toiselta puolelta. Hauska yksityiskohta on se, että esimerkiksi Gluteenittomien jauhojen pakkauksessa näkyvät browniet ovat minun leipomat.

Täytyy sanoa, että olen todella yllättynyt kuinka ihastuttavan mehevä tästä gluteenittomasta pohjasta tulikaan. Jos tätä maistatettaisiin sokkona, en arvaisi pohjan edes olevan gluteeniton. Tykkään lisätä gluteenittomissa ohjeissa taikinaa hiukan psylliumia, joka tuo hieman kaivattua sitkoa sekä tekstuuria gluteenittomiin leivonnaisiin.

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Minusta melkein minkä tahansa leivonnaisen voi leipoa gluteenittomaksi vaihtamalla jauhot gluteenittomiin jauhoihin. Yllätyin jo toista kertaa parin viikon aikana gluteenittoman leivonnaisen mehevyydestä. Ystäväni Matti leipoi täydellisen kosteaa ja mehevää gluteenitonta banaanikakkua taannoin. Löydät myös pian julkaistavasta kirjastani melkein jokaisen ohjeen yhteydestä vinkin reseptin muuntamiseen gluteenittomaksi.


Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (G)

Ohje

  • 3,5 dl Sunnuntai Gluteeniton jauhoseosta
  • 2 dl sokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 150 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 prk (396g) makeutettua kondensoitua maitoa
  •  1 sitruunan mehu
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 tl psylliumia
  • 50 g valkosuklaata rouheena
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa leivinpaperi noin 32 x 23 cm uunivuoan (käytin tätä) pohjalle ja voitele vuoan reunat.
  2. Raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sulata voi.
  3. Sekoita jauhot, sokeri, suola ja vaniljasokeri kulhossa, jätä sivuun.
  4. Sekoita käsin vispilällä toisessa kulhossa sulatettu voi, kananmunat, kondensoitu maito, 4 rkl sitruunamehua ja kuoriraaste.
  5. Lisää nesteseokseen 1 tl psylliumia koko ajan sekoittaen voimakkaasti.
  6. Sekoita kuivat aineet ja nesteseos tasaiseksi taikinaksi nuolijalla. Kääntele sekaan vielä rouhittua valkosuklaata.
  7. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 25-35 minuuttia, kunnes blondien reunat ovat saaneet hieman väriä, sisus saa vielä olla hieman pehmeä.
  8. Anna jäähtyä ja tee sillä aikaa kuorrutus.

Vinkki! Voit tehdä blondien myös uunipellille. Jos levität taikinan koko pellille tulee siitä hiukan matalampi. 

Sitruunasiirappi

  • sitruunan mehua (kaikki mitä jäi edellisessä vaiheessa ja halutessasi hieman lisää)
  • 1 dl vettä
  • 3 rkl sokeria
  1. Mittaa kaikki aineet pieneen kattilaan.
  2. Kiehauta seos ja keitä muutaman minuutin ajan.
  3. Kostuta blondie-pohja siirapilla eli nostele kostuketta pohjan päälle lusikalla tai pullasudilla.

Valkosuklaa kuorrute

  • 100 g valkosuklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • 150 g maustamatonta tuorejuustoa
  • sitruunankuorta
  1. Sulata valkosuklaa ja jätä sivuun.
  2. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  3. Notkista tuorejuusto ja vatkaa sula valkosuklaa sen sekaan.
  4. Lisää kerma käännellen sekaan. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
  5. Levitä kuorrute jäähtyneen ja kostutetun blondien päälle lastalla.
  6. Raasta sitruunankuorta koristeeksi kuorrutteen päälle.
  7. Leikkaa blondie neliöiksi terävällä veitsellä.

Vinkki! Saat tasaiset kauniit blondie-palat kun käytät veitsen kuuman juoksevan veden alla ennen paloittelua. 

Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)
Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)
Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)
Sitruuna-Valkosuklaa Blondie (GL)

Sainko sinut vakuuttuneeksi, että tätä ohjetta kannattaa todellakin kokeilla? Jaa oma blondiesi Instagramissa #anninuunissa niin pääsen ihastelemaan myös sinun versioitasi!

Lupasin teille uutisia kirjan osalta tällä viikolla, niitä on tulossa.

Herkullista viikonloppua!

♥ Anni


Katso lisää Sitruunaisia ohjeita täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *