|

Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Samettinen Mustikkajuustokakku

Puran tässä pikkuhiljaa postaus(resepti)-pinoa, joka kasvaa kasvamistaan. Tämäkin ohje on jäänyt jakamatta teille elo-syyskuun vaihteessa eli palataan vielä hetkeksi loppukesään.

Joskus minulta on kysytty miten kauan menee reseptin suunnitteluun ja kuvaukseen sekä kuinka paljon viikossa pitää tehdä töitä yhden postauksen eteen? Nykyään reseptejä syntyy ihan itsestään useissa eri tilanteissa ja tänä vuonna on jopa käynyt niin, etten ole kaikkia ohjeita täällä blogin puolella ehtinyt teille jakaa. Kaikki työni ei siis ole suunnitelmallista ja käytettyä aikaa on vaikea mitata. Tämän kakun tein veljeni valmistujaisjuhliin ja kuvasin kakun juuri ennen vieraiden saapumista. Ohjetta toivottiin Instagramin puolella, joten tässä se vihdoin on.

Mustikkasesonki on mennyt jo ohi, mutta tätä kakkua voi tehdä ympäri vuoden, koska oikaisin ohjeessa sen verran, että tein kakun mustikkakeittoon ja mustikkamehuun. Nämä voit tietenkin myös keitellä itse ja on sanomattakin selvää, että silloin kakun maku on parhaimmillaan. Itse ehkä hiukan jopa petyin kuinka vaisuksi mustikan maku jäi kun käytin valmiita keittoja ja mehuja. Kakku maistui kuitenkin hyvin juhlavieraille ja ihastutti herkkupöydässä koristelullaan, johon käytin jo hiukan punertavia mustikanvarpuja ja syötäviä orvokkeja äidin puutarhasta.

Muita jonoon jääneitä ja odotettuja reseptejä tipahtelee tänne blogin puolelle pikkuhiljaa. Esimerkiksi muutamaa arkiruokavinkkiä olette ehtineet jo kysellä useampaan otteeseen Instagramin puolella. Kiireidenkin syy selviää pian ja en muuten malta odottaa, että pääsen kertomaan teille mitä mahtavaa on tulossa jo ensi viikolla!


Samettinen Mustikkajuustokakku (G)

Noin 12-16 hlö

Pohja

  • 200 g keksejä (digestive, kaura, tms.)
  • 50 g voita tai margariinia
  1. Laita leivinpaperi halkaisijaltaan noin 22-24 cm irtopohjavuoan pohjalle.
  2. Laita halutessasi vuoan ympärille myös reunakalvo, jotta saat reunoista siistit.
  3. Murskaa keksit muruksi esimerkiksi blenderissä.
  4. Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurun sekaan.
  5. Painele keksiseos vuokaan kevyesti ja nosta vuoka jääkaappiin.

GLUTEENITON: Gluteenittoman kakusta saat käyttämällä gluteenittomia keksejä kakun pohjassa.

Täyte

  • 4 dl vispikermaa
  • 200 g tuorejuustoa (kokeile maustettua, esim. vanilja)
  • 2 dl mustikkakeittoa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 6 liivatetta
  1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja jätä sivuun.
  2. Notkista tuorejuusto nopeasti sokereiden kanssa toisessa kulhossa.
  3. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  4. Mittaa mustikkakeitto pieneen kattilaan ja kuumenna.
  5. Sulata puristetut liivatteet mustikkakeittoon ja anna liivateseoksen jäähtyä hetken.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan kevyesti vatkaten.
  7. Kääntele kerma massaan kevyesti käännellen.
  8. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja laita vuoka jääkaappiin yön yli tai 4-5 tunniksi.

Vinkki! Halutessasi lisää sokeria makusi mukaan. 

Kiille

  • 3 dl mustikkamehua
  • 3 liivatetta
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Lämmitä mustikkamehu pienessä kattilassa kuumaksi.
  3. Sulata hyvin puristetut liivatteet mustikkamehun sekaan. Anna jäähtyä hetki.
  4. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  5. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Koristelu

  • pensasmustikoita
  • mustikanvarpuja
  • syötäviä orvokkeja
  1. Asettele kaikki koristeet kakun reunoille juuri ennen tarjoilua.

Samettinen MustikkajuustokakkuSamettinen Mustikkajuustokakku

Ihanaa viikon jatkoa!

♥ Anni


Lisää mustikkareseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *