|

Salted Caramel Kakkupohja

Salted Caramel Kakkupohja

Salted caramel, kinuski, karamelli, toffee, fudge, suolakaramelli.. mitä näitä nyt on? Ihania kaikki. Te tiedätte, että rakastan kinuskia kaikissa muodoissa. Sillä voi leipoa, maustaa ja koristella. Viime viikonloppuna leivoin kinuskisen kakkupohjan. Olen ennenkin yrittänyt vastaavaa, onnistumatta ihan täysin. Vasta tämä kakkupohja vei jalat alta. Salted caramel kakkupohja, se on mehevä, paahteinen, kostea ja kuohkea. Siinä maistuu ja tuoksuu suolakaramelli. Sitä ei tarvitse edes kostuttaa, kakun väliin sopii vain kreemi. Täydellistä.

Vilautin teille lopullista kakkua Instagramin puolella. Salted caramel kakkupohja sai seurakseen yhtä ihanan salted caramel kreemin, jonka ohjeen jaan teille seuraavaksi. Kreemin ohjetta seuraa ihanimman salted caramel kakun kokoamis- ja koristeluohje. Kannattaa pysyä siis kuulolla.

Olipa ihana pitkästä aikaa ottaa vastaan kunnon kakkuprojekti. Siksi päätin mehustella tällä ohjeella oikein kunnolla ja jakaa kaikki vaiheet ominaan teille. Tämä kakku matkasi 93-vuotiaan mummini syntymäpäivän kahvipöytään ja sai ainakin siellä erittäin hyvän vastaanoton.

Salted Caramel Kakkupohja

Salted Caramel Kakkupohja

Ohje

  • 225 g voita
  • 3 dl sokeria
  • 4 isoa kananmunaa (M-koko)
  • 1 tl vanilja-aromia
  • 1 purkki (380 g) dulce de leche – valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 4,75 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl merisuolaa
  • 3 dl maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa halkaisijaltaan KORKEA 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla (jos sinulla on vain matalia vuokia voit korottaa niitä leivinpaperilla tai paistaa kakun kahdessa samankokoisessa vuoassa).
  2. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja suola, jätä sivuun.
  3. Vatkaa huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 5 minuuttia). Lisää kananmunat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten. Lisää myös vanilja-aromi.
  4. Lisää karamellisoitu kondensoitu maito lusikallisina sekaan koko ajan vatkaten.
  5. Lisää maito ja jauhot vuorotellen sekaan hiljaa vatkaten, kunnes taikina on tasaista.
  6. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua uunin alatasolla noin 1,5 h tai kunnes puutikkuun ei jää enää taikinaa.
  7. Anna kakun jäähtyä vuoassa ja nosta se ritilälle jäähtymään. Leikkaa kakku kolmeen osaan vasta kokonaan jäähtyneenä.

HUOM! Jos paistat kakun kahdessa vuoassa puolittuu paistoaika. Tarkkaile sitä ja testaa kypsyys puutikulla.

Vinkki! Leivo kakkupohja etukäteen ja pakasta se hyvin peiteltynä. Kakkupohja kannattaa muutenkin aina leipoa etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä ja maku syventyä.

Salted Caramel Kakkupohja

Herkullista viikon jatkoa!

/Anni


Lisää kakkupohja-ohjeita löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *