|

Runeberginkakku

Runeberginkakku

Runebergin päivää vietetään pian ja päätin, että on aika suunnitella vähän erilainen torttu tälle vuodelle. Näin valmistui keittiössäni tämä mehevä Runeberginkakku! Viime vuonna tein runebergintortuista miniversioita. Tänä vuonna olen syönyt jo perinteisiä muutamaan otteeseen. On tämä Runebergin torttuaika sen verran lyhyt, että pitää ottaa kaikki irti siitä. Vai mitä?

Olen kovin ihastunut Dansukkerin tummaan muscovado-ruokosokeriin, joten sitä löytyy tästäkin kakusta. Tumma lakritsinen sokeri antaa leivonnaisille ihanan pikantin maun. Kostutuksesta sen verran, että alkoholin ja veden suhdetta voi muuttaa sen mukaan miten itse tykkää makujen tulevan esiin. Samoin tomusokerikuorrute voi olla löysempää tai kiinteämpää – ihan miten sinä tykkäät eniten! Tämä kakku sai kovati kehuja mehukkuudestaan ja siitä, että se sopii alkuvuoden juhlapöytäänkin loistavasti! Tämä on ehdottomasti oma suosikki Runebergintorttu-fuusioista!


Runeberginkakku

Ohje

  • 100 g voita
  • 1 dl muscovado ruokosokeria (myös tavallinen käy)
  • 1,5 kananmunaa
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl piparimurskaa
  • 0,5 dl korppujauhoja
  • 0,5 dl mantelijauhoa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus kardemummaa
  • 0,5 dl kermaa
  1. Voitele ja jauhota leipävuoka.
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään.
  3. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  4. Mittaa ja sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  5. Lisää kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa taikinaan samalla sekoittaen.
  6. Kaada taikina vuokaan.
  7. Paista 200 asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kostutus

  • 6 rkl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl punssia
  1. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna sokerin sulaa nesteeseen.
  2. Kostuta jäähtynyt kakku ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa (ei välttämätön, mutta suositeltava syvemmän maun takia).

Koristelu

  • vadelmahilloa
  • tomusokerikuorrute (sekoita kuorrute tomusokerista ja vedestä)
  • vadelmia
  1. Pursottele hillo ja kuorrute kakun päälle.
  2. Koristele halutessasi tuoreilla vadelmilla.
Runeberginkakku

Katso lisää perinneherkkuja täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. tämä resepti on kokeilemisen arvoinen, jos jaksaisi ruveta tekemään!

    Mukana arvonnassa heidi.olkila(at)gmail.com

  2. Ihana Runeberginkakku!<3 Tuo mittari tulisi todella tarpeeseen, joten pitää käydä osallistumassa! 🙂

  3. Onkin tullut koklattua kakun muodossa jo viime vuonna. Kätevä oli tarjoilla töissä 🙂 Nyt olisi mielessä puolipallon muodossa.
    Ja mittarin saisin annettua ( jos voitto osuu 😉 ) ystävälleni, jolla sellaista ei ole.

    1. Tämä oli mun ensimmäinen kakku, mutta täytyy sanoa, että toimii! Kätevä, juuri niin kuin sinunkin mielestä. Onnea arvontaan! Kaikilla LBI16 illassa olleilla tämä mittari onkin 🙂

  4. Näyttää erittäin hyvältä myös näin kakun muodossa! 🙂 Huomenna olisi suunnitelmissa tehdä runebergintorttuja. 🙂

    1. Ja oli hyvää! Tuo muscovado tekee ihmeitä 🙂 Sulla on hyvä suunnitelma huomiseksi 🙂

  5. Pieni liraus punssia vielä päälle niin ettei pääse kuivahtamaan

    1. Kostutin kakun punssivedellä 🙂 ei tullut kyllä yhtään kuivaa, tosin kostutuksen määrä on syöjästä kiinni 🙂

  6. Anonyymi sanoo:

    Mahtavaa herkkua Nam,Nam…

  7. Anonyymi sanoo:

    Kuvat on varmaan yhtä herkulliset kuin kakkukin!

  8. Anonyymi sanoo:

    Eihän tuo arvontalinkki toimi tai siis ilmottaa että "kilpailu päättynyt". Nythän on vasta 3.2.2017
    -Kati-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *