|

Rapea Mango-Vadelma Granola

Rapea Mango-Vadelma Granola

Terveisiä yläilmoista. Mahtavaa kun nykyään yläilmoissakin toimii wifi! Tässä kun on mukavasti aikaa ajatella, kirjoitella ja lukea niin ajattelin muistuttaa teitä vanhasta ohjeesta, joka ansaitsee kyllä kaiken muistuttelun.

Tammikuu on usein keventämisen aikaa. Monella alkaa uusi elämä ja toiset karistavat loppuvuonna kertyneitä joulukiloja. Itse en ole koskaan uskonut paastoihin tai tipattomiin, herkuttomiin, sokerittomiin ja muihin jaksoihin, joissa kieltäydytään jostain tietystä aineesta. Valitettavan usein 4 viikon ”-ittomien” kausien jälkeen syödään, juodaan tai ahmitaan kahta kauheammin sitä kiellettyä ainetta. Uskon yleiseen hyvinvointiin joka lähtee aamupalasta ja johon kiinnitetään huomiota läpi päivän ja myös muulla tavalla kuin ruokavaliolla.

Huomasin loppuvuodesta, kun aikaa ei riittänyt käytännössä enää mihinkään, että olin laiminlyönyt omaa hyvinvointiani lopettamalla kiireessä urheilun kokonaan (ei mukamas ollut aikaa). Tein uudenvuoden lupauksen, että tästä lähtien hyvinvointi ja liikkuminen tulee ensin ja sitten työt. Tarkoituksena on myös kiinnittää huomiota ruokavalioon, joka muuten usein kiireessä saattaa kääntyä huonompaan suuntaan kun aikaa ei ole suunnitella, kokata ja nauttia. Hyvinvointi on kokonaisvaltaista eikä liity ajanjaksoihin – se on elämäntapa.

Rakastan aamupalaa, myslejä, jogurttia ja varsinkin rapeaa granolaa eli muromysliä. Usein kaupasta ostetut granolat sisältävät törkeästi sokeria ja rasvaa, joten tein tällä kertaa granolan itse. Rapea Mango-Vadelma Granola on täydellistä. Makeuttajana tässä granolassa on hunajaa ja rasvana kookosöljyä. Hunaja ja öljy sitovat kaurahiutaleet, leseet, pähkinät ja siemenet yhteen ja rapeuttavat ne uunissa. Toin viime vuonna Thaimaasta kuivattua mangoa varta vasten tätä granolaa varten. Ahh voiko aamua aloittaa paremmin? Ihanaa päivää ♥


Rapea Mango-Vadelma Granola

Ohje:

  • 8 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl mantelilastuja
  • 0.5 dl chiasiemeniä
  • 1 dl pellavansiemeniä
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 tl kanelia
  • 1.5 dl juoksevaa hunajaa
  • 5 rkl kookosöljyä
  • 1 dl kuivattua vadelmaa
  • 1 dl kuivattua mangoa (pilkottuna pieneksi)
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon ja sekoita.
  3. Mittaa hunaja ja öljy pieneen kattilaan ja lämmitä sulaksi.
  4. Kaada hunajaseos kuivien aineiden sekaan ja kääntele kunnolla sekaisin koko seos.
  5. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  6. Sekoittele granolaa pari kertaa lastalla, jotta se saa väriä kauttaaltaan.
  7. Granola on valmista kun se on kullanruskeaa ja näyttää herkullisen rapealta.
  8. Nosta pelti uunista ja anna granolan jäähtyä.
  9. Lisää mangoviipaleet ja kuivattu vadelma ja purkita.
  10. Herkuttele granolaa aamujogurtissa tai rahkan kanssa!

Vinkki! Ostin kuivattua mangoa Thaimaasta, mutta sitä saa esimerkiksi It´s Pure -myymälöistä (kuten myös kuivattua vadelmaa). Voit vaihtaa/lisätä granolaan muita pähkinöitä tai korvata osan kaurahiutaleista ruishiutaleilla. 

Rapea Mango-Vadelma Granola


Katso lisää brunssiherkkuja täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

8 Kommenttia

  1. Ihanan herkullisen näköistä granolaa. Pitää itsekin tehdä tällaista. Aineetkin suurimmaksi osaksi jo valmiina. 🙂

    1. Hei tämä oli aivan ihanaa! Juuri äsken söin kupillisen luonnonjogurtin kanssa 🙂 Tähän saa näppärästi kaikki joulusta jääneet mantelitkin piilotettua 🙂 Ihanaa viikonloppua!

  2. Heidi sanoo:

    Aivan mahtava granola, on niin herkkua! Sattumalta törmäsin blogiin, näyttäis olevan kaikkea muutakin kivaa! Tuo yks suklaakakku täytyy testata joku päivä! Onneksi löysin tämän.

    1. Kiitos Heidi ihanasta kommentistasi 🙂 Tällaiset piristävät kummasti aina maanantaipäivää! Tervetuloa herkuttelemaan. Tää granola on muuten sit aivan liian hyvää 😉 ja se suklaakakku on blogin yksi suosituimmista resepteistä.

  3. Herkullisen näköistä granolaa, mutta eihän noista aineista voi saadakaan kuin hyvää, mun täytyy tehdä myös tätä, mutta jollain lailla korvaan ainakin osan tuosta hunajan määrästä.
    Tervetuloa kotiin <3.

    1. Tmä on kyllä ihan superherkullista! Hunajaa voi tosiaan vähentää 🙂 Pitäisiköhän minunkin 😀

  4. Itse tehty on ihan parasta ja näin tietää, mitä granola sisältää sokerinkin puolesta. Kohtuudella kaikkea, juurikin näin. Mukavaa viikkoa Anni!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *