| |

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Palmusunnuntain kunniaksi päätin jakaa teille vielä yhden pääsiäiskakkuohjeen! On uskomatonta miten vähän olen passionista koskaan leiponut. Se on nimittäin suosikkihedelmäni. Passionhedelmää voi syödä sellaisenaan lusikoiden ihanan hedelmälihan hedelmän sisältä suoraan suuhun, siitä voi keittää vastustamatonta passion curdia ja lisäksi kaikki raikkaat cocktailit tai mocktailit, joissa on passionhedelmää vievät kielen mennessään! Kun passionhedelmän yhdistää leivonnaisiin ei voi mennä pieleen!

Pääsiäisen kunniaksi leivoin raikkaan passionjuustokakun. Jos olen tykästynyt mangojuustokakku ohjeeseeni, sinun on kokeiltava myös tätä kakkua! Passionjuustokakun koostumus on ihanan pehmeä ja raikas. Käytin maustamattoman tuorejuuston sijaan tällä kertaa mascarponea, mutta tämä kakku onnistuu loistavasti myös philadelphia tuorejuustolla. Passionhedelmää löytyy sekä täytteestä, että kiilteestä. Pohjan tein gluteenittomista vaniljakekseistä, mutta voit tehdä pohjan ihan mistä vaan suosikkikekseistäsi (kaurakeksit, digestive tai miksi ei jokin suklaakeksikin toimisi?).

Nyt menen tästä pakkailemaan pienille noidille vielä muutaman karkkipussin. Ovellamme on käynyt tänä aamuna jo yllättävän paljon virpojia! Olen innoissani kun sain kauniita vitsoja keittiön pöydälle maljakkoon, joka on jo odotellut pääsiäiskukkia tai -oksia! Eilen oli jo tarkoitus mennä keräämään pajunkissat itse lähimetsiköstä, mutta en kerennyt  ja nyt ei tarvitse. Virpojien vitsat ovat ehdottomasti kauniimpia kuin mitä itse olisin arkarellut!


Raikas Passionjuustokakku (GL)

Riittoisuus noin 10-12 hlö

Pohja

  • 50 g voita tai margariinia
  • 150 g gluteenittomia vaniljakeksejä (Semper)
  1. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan (18-22 cm) tai säädettävän kakkurenkaan pohjalle.
  2. Murenna keksit ja sulata voi.
  3. Yhdistä voi ja keksimuru ja painele seos kakkuvuoan pohjalle.
  4. Laita pohja jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  • 4 dl vispikermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2-3 passion hedelmää
  • 6 liivatetta + sitruunamehua
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen (5 min).
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi.
  3. Vatkaa sokerit, sitruunamehu ja mascarpone notkeaksi.
  4. Lisää passionhedelmien liha ja sekoita. Lisää hedelmää oman makusi mukaan enemmän tai vähemmän.
  5. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa sitruunamehua.
  6. Kaada liivateseos ohuena nauhana mascarponen joukkoon koko ajan vatkaten.
  7. Kääntele sekaan kerma ja kaada seos nopeasti pohjan päälle.
  8. Ravistele ja kopauta pöytään, jotta täyte asettuu kunnolla ja ilmakuplat häviävät.
  9. Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Kiille:

  • 6-8 passion hedelmää (noin 2 dl passionhedelmän lihaa)
  • 1 dl mangopyrettä (valinnainen, korvaa osa passionista pyreellä halutessasi)
  • 2 liivatetta + tilkka vettä
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  2. Leikkaa passionhedelmät puoliksi ja kaadi hedelmäliha kulhoon.
  3. Mittaa mukaan mangopyre, jos käytät sitä. Sinulla pitäisi olla yhteensä noin 2 dl hedelmää kiilteeseen.
  4. Sulata puristetut liivatteet tilkkaan kuumaa vettä.
  5. Kaada liivateseos ohuena nauhana hedelmälihan joukkoon koko ajan sekoittaen.
  6. Kaada kiille kakun päälle varovasti lusikkaa apuna käyttäen.
  7. Laita kakku hyytymään kylmään pariksi tunniksi. (jos sinulla on kiire, voit hyydyttää kiilteen pakkasessa n. 30 minuutissa)

Suklaakoriste

  • keltaisia candy melts nappeja (tai valkosuklaata – värjää keltaiseksi)
  1. Mittaa reunakalvosta kakun halkaisijan pituinen kaistale ja laita se tasaiselle alustalle.
  2. Sulata mikrossa noin 1 dl candy melts nappeja.
  3. Laita sulanut seos pursotinpussiin ja leikkaa pursotinpussin pää auki.
  4. Pursottele reunakalvon päälle vapaalla kädellä nopeasti pyöreää kuvioita.
  5. Odota 2 minuuttia (niin että pursotukset kovettuvat hiukan mutta ei kokonaan ja paina kalvo (se puoli missä pursotus) kakun reunoille varovasti.
  6. Laita kakku jääkaappiin ja odota muutama minuutti.
  7. Ota kakku kaapista ja vedä reunakalvo varovasti pois kakun reunoilta niin että suklaakoristeet jäävät kakun pintaan.

Vinkki! Koristelu vaatii huolellisuutta. Suklaakoriste rikkoutuu herkästi, jos käsittelet sitä varomattomasti. Minunkaan lopputulos ei ollut ihan täydellinen. Toisaalta tässä ei haeta täydellisyyttä vaan hauskaa erilaista koristelua perinteiseen juustokakkuun.  

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Raikas Passionjuustokakku (GL)

Raikas Passionjuustokakku (GL) Raikas Passionjuustokakku (GL)


Lisää Pääsiäisen herkkuja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *