|

Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble

Punaherukkapaistos - Red Currant Crumble
Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble on ihanaa!

Olen kerännyt, pakastanut ja leiponut punaherukoista. Silti niitä oli vielä muutama rasiallinen jääkaapissa. Mietin ja mietin, että mitähän niistä vielä keksisi. Sitten muistin murupaistoksen, jota tein alkukesästä mansikoista ja raparperista. Se oli niin helppoa ja hyvää, joten päätin tehdä samantyyppisen paistoksen myös herukoista! Tästä tuli mielestäni vielä parempaa.

Lisäsin muruseokseen hieman kaurahiutaleita ja ne rapisevat suussa ihanasti. Jotenkin onnistuin tuossa sokerin ja marjojen suhteessa niin hyvin, että kirpeän ja makean maku paistoksessa on kaikkia makunystyröirä hivelevä. Paistoksen pohjalle muodostui ihanaa punaherukkasiirappia kuin vahingossa. Söin tätä piirakkaa suoraan kulhosta, voi luoja niin hyvää se oli! Niin ja päälle vaniljakastike tai -jäätelö! Ihanaa lauantaileivontaa!

Punaherukkapaistos – Red Currant Crumble

Punaherukkatäyte:
  • 8 dl punaherukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl maizenaa tai perunajauho
  1. Sekoita marjat, jauho ja sokeri kulhossa.
  2. Voitele noin 28 x 18 cm uunivuoka kevyesti.
  3. Kaada marja-sokeriseos vuokaan.
Muruseos:
  • 1,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50 g voita
  1. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon.
  2. Sulata voi ja lisää se jauhoseokseen.
  3. Sekoittele tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.
  4. Paista paistosta uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20min.
  5. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Punaherukkapaistos - Red Currant Crumble

Katso myös Punaherukka Kuppikakut

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Näyttää hyvältä, laitetaan kokeiluun pikimmiten 🙂

    1. Kiitos kommentista Mirva! Oi tämä oli niin ihanaa 🙂 Söin aamulla myös luonnonjogurtin kanssa ja ai että oli hyvää!

  2. Mintturai sanoo:

    Aivan superhyvää tuli,tosin muutama aika itakkamarja oli meillä joukossa,että olis voinu olla vaikka hitune sokeria enemmän. Mutta kotikutosen vanilja-kanelikinuskijätskin kanssa aivan täydellinen makupari. Kiitos ohjeesta! ♥

    1. Hei Minttu! 🙂 Kiitos kommentista, kiva kuulla, että teillä tykättiin ohjeesta! Kuulostaa ihanalta tuo teidän jäätelö nam! Ihanaa viikkoa!

  3. Anonyymi sanoo:

    Kiitokset ohjeesta tältäkin suunnalta! Eilen tehtiin eka satsi tuota ja sehän upposi alta aikayksikön viisihenkisessä perheessämme. Pojat olivat aamulla desilitramitan kanssa käyneet poimimassa 8 dl herukoita ( 😀 )ja pyysivät kauniisti, että teetkö äiti vielä tänään toisenkin satsin tätä. 🙂 Joo, teenhän minä (juuri uunissa).

    1. Ihana viesti 🙂 Tällaisia on kiva lukea maanantai-aamuna! Meilläkin on tähän piirakkaan tykästytty sen helppouden ja yksinkertaisen herkullisuuden takia! Mukavaa uutta viikkoa!

  4. Memmu sanoo:

    Hei, Anni! 🙂 Voiko Maizenan korvata perunajauhoilla, esim.? 🙂

  5. Äippä sanoo:

    Lähtee juuri kokeiluun 😍
    Toivottavasti lapset (5kpl) tykkää ♡

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *