Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

 Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella -ohje syntyi jo alkukesästä. Kaiholla katson näitä ihania tunnelmakuvia Malminkartanon omenapuutarhasta, jossa omenapuut vasta kukkivat. Olimme ystäväni Emman kanssa ihastelemassa puutarhaa, opettelemassa ulkoilmakuvausta ja nauttimassa leivottuja herkkuja. Suosittelen lämpimästi vierailemaan puistossa taas ensi keväänä! Kuka kypsät omenat kerää? Siitä pitää ottaa selvää.

Punaherukka on vadelman jälkeen suosikkimarjani ja käytän sitä yleensä läpi vuoden, koska herukoita löytyy aina pakastimestani. Näistä syistä herkuttelimme punaherukalla jo toukokuun lopussa. Tämä resepti on vasta nyt hieman ajankohtaisempi ja siksi sen julkaisenkin teille näin elokuussa.

Muffinssiresepti on tuttu ja turvallinen. Kaikki sekaisin ja uuniin! Tällä ohjeella teen kaikki muffinssini ja niistä tulee aina todella meheviä ja herkullisia. HUOM! Muffinssipelti on välttämätön kuohkeiden muffinssien paistamiseksi! Pelkillä paperivuoilla saat lättäniä muffinsseja, jotka kuivuvatkin helposti. Muffinssipellillä teet kätevästi myös minimunakkaita, minipullia ja muita herkkuja, joten kaappiin sen ei tarvitse jäädä keräämään pölyä, jos päätät investoida. Katso myös tämä samalla reseptillä leivottu (yksi blogin suosituimmista ohjeista): Parhaat Mustikkamuffinssit.

Kirpakka punaherukka ja marenki on täydellinen yhdistelmä! Siksi kuppikakut saivat tällä kertaa marenkikuorrutteen! Nämä herkut sopivat niin juhliin kuin arkeenkin!

PS. Kuvissa näkyvä pitsireuninen kakkustandi on täältä.


Punaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Ohje: (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl punaherukoita
  1. Sulata voi mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Vispaa kevyesti sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voi-munaseos ja jauhoseos nuolijalla käännellen.
  5. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi, mutta älä vatkaa.
  6. Kääntele lopuksi punaherukat taikinaan nuolijalla.
  7. Asettele valkoiset paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin 3/4 tilavuudesta.
  8. Paista muffinsseja 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  9. Nosta valmiit muffinssit jäähtymään ritilälle.

Vinkki! Kokeile ohjetta myös mustikoilla, mustaherukoilla tai puolukoilla!

Italialainen marenki: 

  • 2 valkuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 0,5 dl vettä
  1. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120 asteiseksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon, koko ajan vatkaten täydellä teholla.
  3. Vatkaa niin kauan, kunnes vaahto on huoneenlämpöistä.
  4. Pursota marenki kuppikakkujen päälle ja viimeistele marenki tohottimella.

Punaherukka Kuppikakut MarenkikuorrutuksellaPunaherukka Kuppikakut Marenkikuorrutuksella

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *