| | | |

Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka

Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka

Hei tiesitkö, että triflejä tarjoillaan usein juuri jouluisin? Trifle on englantilainen jälkiruoka, joka tehdään kerroksittain kulhoon tai laseihin. Usein (Englannissa) triflen tekoon käytetään sokerikakkupohjaa, hilloa, hedelmiä ja kermavaahtoa. Triflet kostutetaan ja kostutukseen käy kuulemma parhaiten jokin alkoholipitoinen juoma, kuten sherry.

Itselleni trifle on nopea tie herkutteluun. Itsenäisyyspäivän leipomiset jäivät tänä vuonna kiireen takia väliin, mutta olin luvannut perinteisesti olla vastuussa jälkiruoasta. Jotain piti kehittää parissa tunnissa. Enhän (varsinkaan minä) voi lähteä skoolaamaan tyhjin käsin, jos kerran olen luvannut tuoda tullessani jotain makeaa. Aamulla mietin kuumeisesti, että mitä ihmettä keksin – en kerkeä edes käydä kaupassa! Otin esiin piparkakkuja, glögiä, kermaa ja mustikoita. Niistä syntyi joulun nopein ja helpoin jälkiruoka, joka on maultaan myös mitä mahtavin!

Näistä piparkakkutrifleistä tuli niin ihastuttavia etten keksi yhtään syytä miksi näitä ei voisi valmistaa jouluaterialle jäkiruoaksi tai uudenvuoden juhlien makeaksi herkuksi. Ihanan helppoa ja mikä tärkeintä ihanan herkullista!

GLUTEENITON & VEGAANINEN

Piparkakkutrifleissäni maistuu mustikka, vanilja ja piparkakkujen lisäksi glögi, joka tuo tähän jälkiruokaan jouluaromien lisäksi mehukkuutta. Kaikki ainekset kootaan kerroksittain laseihin ja nopeimmillaan tämä jälkiruoka on valmis 15 minuutissa! Itse pidin laseja pari tuntia jääkaapissa ennen herkuttelua, jolloin ne saivat maustua hiukan ja olivat mielestäni parhaimmillaan. Voit tehdä triflet jääkaappiin myös päivää ennen tarjoilua. Teet triflet helposti myös gluteenittomiksi käyttämällä gluteenittomia piparkakkuja. Vegaanisen saat tästä jälkiruoasta käyttämällä vegaanisia piparkakkuja ja kaurakermaa (jätä rahka pois). Fantastista!


Piparkakkutrifle – joulun nopein jälkiruoka

3 isoa tai 6 pientä jälkiruokaa

Ohje

  • 1 dl (mustikka)glögiä
  • 2 dl mustikoita (pakaste)
  • noin 150 g piparkakkuja
  • 2 dl vispikermaa
  • 3 rkl rahkaa
  • 1 rkl hyytelösokeria (tai muu sokeri)
  • 2 vaniljatangon siemenet
  • koristeeksi koristeltuja piparkakkuja
  1. Mittaa mustikat kulhoon ja kaada päälle glögi. Jätä maustumaan.
  2. Murskaa piparkakut ja nostele lasien pohjalle murua.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, sokeri ja vaniljatangon siemenet sekaan. Voit lorauttaa myös kerman sekaan hiukan glögiä.
  4. Nosta piparimurun päälle glögiä ja mustikoita. Nosta sitten päälle kermaseosta.
  5. Toista lisäämällä aineksia kerroksittain laseihin.
  6. Laita lasit tekeytymään jääkaappiin 1-3 tunniksi.
  7. Koristele annokset pipareilla ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit tarjoilla triflet myös heti niiden kokoamisen jälkeen. Tekeytymällä triflet maustuvat ihanasti, mutta ne ovat herkkua myös heti tarjoiltuna!

Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka Piparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruokaPiparkakkutrifle - joulun nopein jälkiruoka

Kiireetöntä uutta viikkoa toivotellen

♥ Anni


Lisää jouluherkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *