| |

Piparkakku-donitsit

Piparkakku-donitsit
 
Tänään juhlitaan Suomen Itsenäisyyspäivää. Meillä juhlapäivä aloitettiin juhlallisella brunssilla perheen kanssa. Osallistuimme brunssitarjoiluihin tuomalla näitä ihania donitseja mukanamme. Kuten yleensä, olemme vastuussa makeista tarjoiluista.
 
Sain eilen kesken päivän inspiraation leipoa donitseja, tarkemmin juuri näitä piparkakun makuisia minidonitseja. Ja minähän leivoin nam! Lisäsin suosikki donitsitaikinaani kanelia, neilikkaa ja tummaa siirappia. Valmistin pikeerin ja murskasin piparminttutankoja koristeeksi. Näistä tuli älyttömän söpöjä ja älyttömän hyviä.
 
Itsenäisyyspäivän kunniaksi koristelin osan donitseista teemaan sopivilla sinivalkoisilla koristeilla.  Lisää itsenäisyyspäivän leivonnaisia löydät täältä.

Piparkakku-donitsit

Ohje: 35 kpl (24 paikkanen minidonitsivuoka)

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl soodaa
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 rkl tummaa siirappia
  • 1 kananmuna
  • 50 g sulatettua voita
  • voita pellin voiteluun
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet ja mausteet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  3. Sekoita kananmuna, maito, siirappi ja sula voi toisessa kulhossa
  4. Lisää muna-maito-siirappi-voiseos kuiviin aineisiin ja sekoita taikina tasaiseksi.
  5. Voitele donitsipelti.
  6. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin (täytä noin puoleen väliin).
  7. Paista uunissa 200 asteessa noin 6- 7 minuuttia. (varo paistamasta liikaa, ettei tule kuivia)
  8. Anna donitsien jäähtyä kunnolla ennen koristelua ritilällä.

Pikeeri:

  • 0,5 dl valkuaista
  • 2 dl tomusokeria
  • 3-4 tippaa sitruunamehua
  1. Vatkaa puolet tomusokerista valkuaiseen. Vatkaa ainakin 2 minuuttia.
  2. Lisää loput sokerit ja sitruunamehu ja vatkaa.

Koristeeksi:

  • Polka karkkeja tai candy cane piparminttutankoja
  • Tomusokeria
  • nonparelleja
  1. Dippaa donitsi pikeeriin ja nosta ritilälle.
  2. Ripottele päälle muruksi hakattua piparminttua tai nonparelleja.
  3. Jätä kuivumaan hetkeksi.
 
Piparkakku-donitsit
 

Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:

Suklaa Donitsit
Minidonitsit
Banaanidonitsit

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Myös näillä sopii

Herkutella

6 Kommenttia

    1. Kiitos paljon 🙂 Kuvaaminen on taas kotioloissa haastavaa kun tuota luonnollista päivänvaloa ei tahdo löytyä!

  1. Nam! ♥ Aika hauska, olin itsekin vähän aikaa sitten leipomassa piparimaustettuja donitseja kunnes vaihdoin sen toiseen (=jenkimpään 😉 donitsi-ideaan! 😀 Vielä kun ehtisi joku päivä tässä ihan pian sen toteuttaa 🙂

    1. Kiitos kommentista Siru. Meillä on aika samanlainen ja hyvä maku näköjään 😉 Odottelen jo sun reseptiä! Hitsi kun olis enemmän aikaa vuorokaudessa, viiikossa jne. Vois leipoa kaikki unelmat 🙂

  2. Oijoi mitä söpöliinejä, aivan yliherkulliset kuvat! Maku on varmasti myös vallan mainio, piparkakkumausteet on kyllä sen verran hyviä.

    1. Kiitos kommentistasi. Nämä olivat tosiaan hauskoja ja söpöjä tarjoiltavia. Maku oli myös ehdottomasti kohdillaan. Hauska oli maistella piparkakkua taas vähän eri muodossa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *