|

Pieni Vadelma-Suklaakakku

Pieni Vadelma-Suklaakakku

Tässä vielä  yksi idea kevään ja kesän juhlapöytiin. Tämäkin pikkukakku on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Tarvitset vain tuon 12 cm irtopohjavuoan, jossa paistaa kakkupohjan. Itselläni on näitä pieniä irtopohjavuokia 3 kappaletta, jotta voin paistaa samanaikaisesti useamman kakun. Kolmen munan sokerikakkutaikina riittää kolmeen pieneen kakkuun sopivasti. Tämä suklaamousse on aivan ihanaa ja se sopii, niin kakun väliin, kuin kakun päällekin levitettäväksi ja pursotettavaksi. Jos et ole vielä kokeillut vadelman ja suklaan yhdistelmää niin nyt on aika!


Pieni Vadelma-Suklaakakku

Kakkupohja

3 munan tumma sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan. Pakastin muut kaksi pohjaa.

Vadelma-suklaamousse

  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,3-0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • muutama tippa vadelma-aromia
  1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kulhossa ja lisää sula suklaa.
  3. Lisää lopuksi kermavaahto sekä aromi ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

Kostutus

  • 0,5 dl maitoa
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • Tuoreita vadelmia
  1. Leikkaa yksi pieni kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Laita pohjapala irtopohjavuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
  3. Laita suklaamoussea pohjan päälle ja nosta keskimmäinen pala moussen päälle.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3.
  5. Laita kakku maustumaan jääkaappiin yöksi.
  6. Levitä kakun päälle loput suklaamoussesta palettiveitsellä. Viimeistele pinta. Pursota loput moussesta kakun päälle haluamasi tyllalla.
  7. Asettele vadelmia koristeeksi kakun päälle.
Pieni Vadelma-Suklaakakku
Aurinkoista ja herkullista juhlaviikonloppua kaikille!

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *