|

Pieni Vadelma-Suklaakakku

Pieni Vadelma-Suklaakakku

Tässä vielä  yksi idea kevään ja kesän juhlapöytiin. Tämäkin pikkukakku on yksinkertainen ja helppo toteuttaa. Tarvitset vain tuon 12 cm irtopohjavuoan, jossa paistaa kakkupohjan. Itselläni on näitä pieniä irtopohjavuokia 3 kappaletta, jotta voin paistaa samanaikaisesti useamman kakun. Kolmen munan sokerikakkutaikina riittää kolmeen pieneen kakkuun sopivasti. Tämä suklaamousse on aivan ihanaa ja se sopii, niin kakun väliin, kuin kakun päällekin levitettäväksi ja pursotettavaksi. Jos et ole vielä kokeillut vadelman ja suklaan yhdistelmää niin nyt on aika!


Pieni Vadelma-Suklaakakku

Kakkupohja

3 munan tumma sokerikakkupohja, joka jaettu kolmeen 12 cm irtopohjavuokaan. Pakastin muut kaksi pohjaa.

Vadelma-suklaamousse

  • 150 g tummaa suklaata
  • 2 dl kermaa
  • 150 g tuorejuustoa
  • 0,3-0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • muutama tippa vadelma-aromia
  1. Vaahdota kerma ja sulata suklaa mikrossa.
  2. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit kulhossa ja lisää sula suklaa.
  3. Lisää lopuksi kermavaahto sekä aromi ja vatkaa tasaiseksi.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.

Kostutus

  • 0,5 dl maitoa
  • 0,5 tl vaniljasokeria

Koristeeksi

  • Tuoreita vadelmia
  1. Leikkaa yksi pieni kakkupohja kolmeen osaan.
  2. Laita pohjapala irtopohjavuokaan ja kostuta se vaniljamaidolla.
  3. Laita suklaamoussea pohjan päälle ja nosta keskimmäinen pala moussen päälle.
  4. Toista vaiheet 2 ja 3.
  5. Laita kakku maustumaan jääkaappiin yöksi.
  6. Levitä kakun päälle loput suklaamoussesta palettiveitsellä. Viimeistele pinta. Pursota loput moussesta kakun päälle haluamasi tyllalla.
  7. Asettele vadelmia koristeeksi kakun päälle.
Pieni Vadelma-Suklaakakku
Aurinkoista ja herkullista juhlaviikonloppua kaikille!

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

    1. Ihana kommentti! Tämä toimii ja suosittelen lämpimästi tuota fazerin vadelmasuklaata sellaisenaan, moussessa tai sulana! Miten itse tykkää 😉

  1. Niii-iiin on namusen näköinen kakku ja aivan upeita kuvia 🙂 Käytitkö Fazerin leivontavadelmasuklaata? Me syötiin koko levy ihan sellaisenaan!

    1. Kiitos 🙂 Juuri sitä suklaata on näissä käytetty! Meillä oli monta levyä ja ne, jotka ei tähän kakkuun menneet niin menivät sellaisenaan 😉

  2. Anonyymi sanoo:

    Hei! Riittääkö tuo mousse melko korkean 24cm kakun kuorrutukseen?

    1. Hei, todella korkean kakun kuorruttamiseen tekisin vähän isomman määrän moussea, että varmasti riittää. Esimerkiksi kerro kaikki ainekset 1.5 niin saat hyvän määrän moussea 🙂

    2. Anonyymi sanoo:

      En huomannut vastaustasi ajoissa, mutta päätin tehdä moussen juurikin 1,5 kertaisena 🙂 Määrä oli just eikä melkein sopiva. Ja oli hyvää 🙂

  3. Riitta sanoo:

    Onko moussen määrä tarkoitettu kolmeen pikkukakkuun vai vain yhteen?

    1. Hei Riitta, tämä onkin niin vanha ohje, että joudun hetken miettiä. Luulen että ohjeen mousse on vain yhden pikkukakun täytteeksi ja kuorrutukseksi suunniteltu.

      1. Riitta sanoo:

        Oikeassa olet. Mousse riittää yhteen pieneen kakkuun. Kiitos hyvästä ohjeesta! Huomenna vietämme lapsenlapsemme Annin puolivuotispäivää. Annin uunista saatiin Annille kakku 🙂

  4. Eeva sanoo:

    Kiitos, omasta versioni tuli hieman retro, mutta kelpasi.

  5. Teija sanoo:

    Itse ajattelin kokeilla tällaisen miehelle tehdä, mutta sen verran muokkaan etten laita tuota aromia vaan teen toisen moussen siihen lisäksi vadelmista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *