Pienet Juhlakakut Ystävänpäiväksi

 

Mitä jos leipoisit ystävälle pienen kakun tai järjestäisit kakkukutsut suuremmalle porukalle, jossa tarjoaisit näitä pieniä kauniita kakkuja? Kuten on jo käynyt ilmi, itse pidän kaikesta pienestä ja kauniista. Tämä ajatus mielessä päätin leipoa pieniä täytekakkuja.

Kakkupohjana näissä söpöläisissä on melko perinteinen suklaakakkupohja. Kakut paistoin 12 cm irtopohjavuoissa ja leikkasin 3 kerrokseen. Täytteeksi laitoin mansikkahilloa, suklaaganachea, suklaakermaa ja Dr.Oetkerin mansikanmakuista kakkumoussea. Tiedän, että valmiit moussejauheet jakavat mielipiteitä, mutta itse olen tykästynyt Oetkerin kakkumousseihin niiden herkullisen maun ja toki myös helppouden takia. Mousse soveltuu myös pursotettavaksi. Nämä kakut syntyivät vähän sillä periaatteella mitä kaapista löytyi, joten kakkujen sisältä ja koristelusta löytyy samoja elementtejä. Mutta kyllä maistuivat nämä ”jämät” kaikille kahvittelijoille!

2 pientä suklaakakkupohjaa:

  • 60 g tummaa suklaata
  • 3 kananmunaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl kaakaojauhoja
  • 1 tl leivinjauhoa
  • 1,5 dl sokeria
  • 125 g voita
  • 0,5 tl suolaa
  1. Voitele ja jauhota mantelijauhoilla 2 pientä irtopohjavuokaa (a12cm).
  2. Sulata voi ja suklaa kattilassa. Anna jäähtyä.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  4. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi monitoimikoneessa.
  5. Lisää voisuklaaseosta ja jauhoseosta vuorotellen munasokerivaahtoon.
  6. Kääntele taikina tasaiseksi nuolimella.
  7. Jaa taikina kahteen kakkuvuokaan.
  8. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia.
  9. Tarkista kypsyys puutikulla, uuneissa on eroja!
  10. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoassa ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
  11. Leikkaa jäähtyneet kakut 3 kerrokseen.

Kostutus:

  • 1,5 dl maitoa
  • 2 tl vaniljasokeria

Sekoita sokeri ja maito keskenään ja sudi vaniljamaito täyttövaiheessa jokaiseen kerrokseen.

Täyte 1:

  • noin 1 dl mansikkahilloa
  • 1 annos mansikanmakuista kakkumoussea (Dr.Oetker. ks pussin ohjeet)

Täyte 2:

  • Suklaakerma (Vaniljasokerilla ja kaakaojauheella maustettu 2 dl kermavaahto)
  • Suklaaganache (resepti esim. täällä)

Kakkujen toiseen kerrokseen laitoin mansikkahilloa ja mansikkakakkumoussea ja seuraavaan kerrokseen suklaaganachea ohuelti ja suklaakermaa.

Kuorrutus ja koristelu 1:

  • 2 dl kotimaisia pakastevadelmia
  • hyytelösokerikiille
  • loput suklaakermasta
  • loput mansikanmakuisesta kakkumoussesta (Dr.Oetker)

Kuorrutus ja koristelu 2:

  • 200g keltaista sokerimassaa
  • sokerikukkia ja lehtiä
  1. Toisen kakun koristelin pakastevadelmilla ja viimeistelin lopputuloksen kiilteellä. Pursotin reunoille täytteenä olleen suklaakerman ja mansikkakakkumoussen loput.
  2. Toisen kakun päällystin keltaisella sokerimassalla ja asettelin sokerikukkia koristeeksi.
  3. Kakut ovat valmiita juhlapöytään.

 

Vinkki! Paista kakkupohjat edellisenä päivänä ja täytä myös edellisenä päivänä ennen koristelua, 
niin kakku maistuu paremmalta!

Myös näillä sopii

Herkutella

2 Kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *