Pienet Helpot Banoffee Leivokset

 

Pienet Helpot Banoffee Leivokset: Banaania, toffeeta, kermavaahtoa, suklaata ja suolapähkinöitä! Voiko tästä yhdistelmästä tulla mitään muuta kuin jotain tajunnan räjäyttävää!? Näiden raaka-aineiden yhdistelmä toimii loistavasti yhteen. Reseptissäni toffeen korvaa valmiiksi keitetty kondensoitumaito, joka on unelman pehmeää ja toimii juuri banoffeessa hyvin. Voit myös keittää kinuskin halutessasi itse. Jos tahdot oikaista on valmis kinuski melkein yhtä hyvä vaihtoehto. Itse voisin lusikoida sitä suuhun suoraan purkista!

Kerrataan vielä tämän leivonnaisen alkuperä: Banoffee pie on englantilainen jälkiruoka, joka on saanut nimensä juuri näin: ”banana” + ”toffee” = banoffee. Yleensä se on ison piiraan muodossa, mutta minä päätin tehdä leivoksia. Lisäksi päätin lisätä reseptiin hieman suolaisuutta murentamalla suolapähkinöitä pohjaan. Nam! Tämä resepti julkaistiin aiemmin Leivontaan -lehdessä haastatteluni yhteydessä, joten se voi olla osalle teistä tuttu.

Itse teen näutä herkullisia leivoksia meille kun haluamme herkutella pikaisesti jotain hyvää. Olen tehnyt leivospohjia yleensä valmiiksi pakkaseen, jolloin täyttöön näillä raaka-aineilla menee vain kymmenisen minuuttia! Avaa kinuskipurkki, vatkaa kerma, pilko banaani sekä suklaa ja kasaa kaikki leivoksen päälle!


Pienet Helpot Banoffee Leivokset

Pohja: 12 kpl

  • 300 g Digestive keksejä
  • 110 g voita
  • 40 g suolapähkinöitä (valinnainen)

Täyte: 12 kpl

  • 1 prk (397g) valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa
  • 2 banaania
  • 3 dl vispikermaa
  • 2 tl tomusokeria
  • 2 tl kaakaojauhoa
  • 3-4 palaa tummaa suklaata
  • suolapähkinöitä
  • 12 banaanilastua
  1. Hienonna keksit ja pähkinät monitoimikoneessa. Sulata voi ja sekoita se keksipähkinämuruun. Painele keksipähkinämuru pieniin tartalettivuokiin, joissa on leivinpaperi pohjalla. Laita vuoat jääkaappiin jähmettymään (noin 2 tuntia).
  2. Kun pohjat ovat jähmettyneet kippaa ne pois vuoista. Ole varovainen, pohja on hyvin hauras. Levitä pohjan päälle kinuski (eli valmiiksi karamellisoitu maito). Voit käyttää myös kondesoitua maitoa ja keittää sen kinuskiksi halutessasi.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pilko banaanit ja asettele siivuja kinuskin päälle. Levitä tämän jälkeen banaanien päälle kerros kermavaahtoa. Koristele leivokset banaanilastuilla, kaakaojauheella, pähkinöillä ja suklaamurulla. Tarjoile ja nauti!

 

 

Lisää leivoksia löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

18 Kommenttia

  1. Banoffee kuuluu minun suosikkileivonnaisiini. Muistan vielä, kun kondensoitua maitoa ei saanut täältä pienemmältä paikkakunnalta mistään ja sitä piti pappan siskon metsästää aina Oulusta asti XD Onneksi sitä nykyään löytyy lähes joka ruokakaupasta! 🙂

    1. Juu sitä ei kyllä hetki sitten löytänyt helpolla. Muistan itsekin etsineeni kyseistä herkkua kaupasta jos toisesta. 🙂 Banoffee on kyllä parasta! Miten toffee+banaani+kerma ei voisi olla!

  2. Anonyymi sanoo:

    Kiitos ihanasta ohjeesta. Muunsin sen gluteenittomaksi Semperin kauradigestiveillä ja hyvää tuli��

    1. Voi kiitos, ihana kuulla, että resepti pääsi käyttöön ja vielä gluteenittomana 🙂 Mukavaa sunnuntaita!

  3. Anonyymi sanoo:

    Kiitos ihanasta blogista ja ohjeista!pakko kysyä että onko tämä teidän keittiö missä leivot tässä kuvassa? Jos on niin mistä olette ostaeet tuon ihanan valkoisen laatan? *kiitos* rerv. Sofia

    1. Hei Sofia! Kiitos kommentista ja mukavista sanoista 🙂 Taustalla on meidän oma keittiö. Halusin mosaiikin keittiön välitilaan, mutta hintasyistä päädyttiin valmiiseen laattaan. Löysin tämän ihanan valkoisen helmiäis"mosaiikki"laatan Kaakelikeskukselta. Kyseessä siis valmiit laatat eikä yksittäiset mosaiikit 🙂

      http://www.kaakelikeskus.net/sivu.php?id=63

  4. Anonyymi sanoo:

    Kiitos! 🙂 pitääpä käydä kaakelikeskuksessa! 😉
    T.sofia

  5. Anonyymi sanoo:

    Hei Anni.
    Miten saisin tästä ihanasta leivonnaisesta laktoosittoman?

    1. Moikka,

      Valitse kerma ja voi laktoosittomina tietenkin. Tummassa suklaassa ei pitäisi olla maitoa, jos on tarpeeksi tummaa 😉 Tuo karamellisoitu kinuski onkin sitten toinen juttu. Tarkistin purkista mikä on kaapissa, että se sisältää maitoa eli laktoosia ja sitä ei saa laktoosittomana 🙁 ainoa vaihtoehto olisi siis keittää kinuski itse laktoosittomasta kermasta ja fariinisokerista. Itse vatkaisin kinuskia vielä hiukan jäähtyneenä, että siitä tulisi hiukan paksumpaa. Tässä valmiissa kamassa on se hyöty, että se on ihanan pehmeää ja paksua kuten vanukas. Löytyyköhän markkinoilta laktoosittomana jotain toffee tai kinuski vanukasta? Sillä sen voisi korvata 🙂

      Ihanaa pääsiäistä!

  6. Ai ihanaa 🙂 millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

  7. Ai ihanaa 🙂 millähän voisi banaanin korvata allergian takia? Myöskin omena ja päärynä poissuljettuja.

    1. Banoffee tunnetusti on leivos, jossa on banaania – muuten se ei ole banoffee 😉 Mutta tottakai tässä reseptissä voi korvata sen jollain. Hmmm jättäisin suolapähkinät pois ja laittaisin jotain marjaa. Vadelma tai jopa puolukka sopii kinuskin ja kerman kanssa loistavasti 🙂

  8. Hei! Tuleeko ohjeesta kokonainen, normikokoinen irtopohjavuokainen kakku/piiras vai enemmänkin?

    1. Hei, Tämä ohje soveltuu hyvin esim. 24-28cm piirakka- tai irtopohjavuokaan tehtäväksi 🙂

  9. Päivi sanoo:

    Hei
    Meidän koko perhe on laktoositon ja olen huomannu sellaisen asian, että usein ulkomailla valmistetut maitotuotteet soveltuvat ainakin meidän perheen käyttöön. eli karamelisoitumaitotiiviste Torsleffs caramelized milk, dulce de leche, ei aiheuta perheessämme oireita, eikä myöskään tämän firman kondensoitumaito, enimmäkseen käytän saksassa valmistettuja tuotteita, maitoa,tuorejuustoja yms.

    1. Hei Päivi, kiitos kommentista! Tämä on hyvä tietää 🙂 Olenkin miettinyt välillä sitä johtuuko allergiat liikaa prosessoiduista tuotteista enemmänkin (joita meillä täällä Suomessa on paljon). Mukavaa kesää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *