Pätkis (Chocolate) Chip Cookies

Pätkis (Chocolate) Chip Cookies

Pätkis (Chocolate) Chip Cookies -keksit ovat ihanan sitkeitä ja samalla rapeita. Nämä keksit ovat kaikille Pätkistä rakastaville!

Muutama viikko sitten leivoin ensimmäistä kertaa ikinä perinteisiä amerikkalaisia chocolate chip cookies -keksejä, joihin resepti löytyy täältä. Innostuneena keksien helposta valmistustavasta ja ahh niin ihanasta pehmeyden ja rapeuden harmoniasta päätin tehdä taas yhden erän keksejä, mutta tällä kertaa minttusuklaatwistillä. Tähän tarkoitukseen sopii loistavasti oma suosikkini eli Fazerin Pätkis. Ihan hullua miten hyviä nämä ovat!


Pätkis (Chocolate) Chip Cookies

Ohje: (n. 20 kappaletta)

  • 175 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 3,5 dl tummaa ruokosokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kaakaojauhetta
  • ripaus merisuolaa
  • 1 tl leivontasoodaa
  • 2,5 rkl maitoa
  • 1,5 tl vanilja-aromia tai 1 vanniljatangon siemenet
  • 2,5 dl pätkishippuja (n. 150 g)
  1. Lämmitä uuni 175 asteiseksi ja rouhi pätkikset hipuiksi.
  2. Sekoita keskenään jauhot, kaakaojauhe, suola ja sooda kulhossa, jätä sivuun.
  3. Vatkaa sokerit ja pehmeä voi keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan koko ajan vatkaten.
  4. Lisää maito ja vaniljauute sokerivoimunaseokseen ja vatkaa kunnolla.
  5. Lisää vähitellen jauhoseosta voisokerimunavaahtoon sihtaamalla ja sekoita taikinaa nuolimella, kunnes kaikki on tasaisesti sekoittunut.
  6. Lopuksi kääntele pätkishiput taikinaan.
  7. Ota taikina-annostelijalla tai lusikallaisoja palloja taikinasta ja asettelen taikinapallot leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  8. Muista jättää tilaa keksien väliin, jotta ne eivät paistu yhteen. (Itse paistoin 4 pellillistä eli noin 5 keksiä /pelti.)
  9. Paista keksejä noin 15 minuuttia.
  10. Anna keksien jäähtyä muutama minuutti pellillä ja nosta ritilälle jäähtymään.

Pätkis (Chocolate) Chip Cookies

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

16 Kommenttia

  1. Voi ei, näitä on pakko testata! Pätkis on myös mun suosikki 🙂

    1. Kiitos kommentista 🙂 Ihanaa eikun kokeilemaan! Näitä on helppo ja nopea valmistaa!

  2. Heh, miten olit onnistunut välttämään noin kauan c c c:n leipomista. 😉 Nämä näyttää kyllä ja kuulostaa todella hyviltä, pätkisten suuri ystävä kun olen.

    1. Sanos muuta en ymmärrä itsekään 😀 kai se oli jotenkin liian helppo? No tästä lähtien tulossa lisää ja lisää twistejä 😛 Pätksitä ei voi kun rakastaa!

  3. Aaah asun Tukholmassa ja on kauhea ikävä pätkiksiä! Nam nää olis nyt niin herkkua ! Toimii varmaa myös jollain muulla minttusuklaalla? 🙂

    1. Voi ei! Sun pitää pyytää pieni paketti sukulaisilta lähetettäväksi sinulle 😉 Tässä reseptissä voit käyttää myös muutakin suklaata! Toimii hyvin 🙂

  4. Ohhoh, nyt on muuten ihanaa! 🙂 Pätkikset on niiiiin taivaallisia, että niistä voi tehdä melkein mitä vaan.;) Nämä menee ehdottomasti mun kokeilulistalleni! <3

    1. Kiitos Heidi 🙂 Pätkiksiä tosiaan voi laittaa melkein mihin vaan! Kannattaa kokeilla, jo tuoksu oli näissä hurmaava!

  5. Susanna sanoo:

    Tosi helppoja valmistaa ja vielä yksinkertaisista aineksista. Keksit olivat parhaillaan tuoreina ja lämpiminä. Maun puolesta sen verran, että maku oli melko hento ja vasta pureskelun myötä se alkoi voimistua – mikä ei kyllä haitannut. Keveitä/ilmavia keksejä ja monta tyytyväistä herkkusuuta. Ei huono! 🙂

  6. Kaarina sanoo:

    Herkullisen näköisiä! Pystyyköhän näitä pakastamaan?

  7. minea sanoo:

    hei! osaatko sanoa kauan säilyvät huoneenlämmössä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *