| |

Parhaat Mustikkamuffinssit

Parhaat Mustikkamuffinssit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mustikka-aika kukoistaa vai onko se jo kohta ohi? Tämä vuonna mustikat tulivat ennätys aikaisin ja pääsin itse keräämään mustikoita mökkimaisemissa jo heinäkuun alussa.  Ensimmäisistä mustikoista tehtiin totta kai piirakka, mutta heti toisena tulevat nämä maailman parhaat mustikkamuffinssit! Päätin päivittää tämän reseptin kuvat ja jakaa ohjeen uudestaan freesinä. Tämä ohje pääsi myös leivontakirjaani, koska se on yksi minun ja ehkä myös sinun luotto-ohjeistasi!

Ja nämä ovat parhaat mustikkamuffinssit valehtelematta, lupaan sen. Tällä ohjeella sinunkin muffinsseista tulee kuohkeita, meheviä ja isoja. Ainoa vaatimus onnistumisen takaamiseksi on se, että paistat muffinssit muffinipellillä*. Muffinipelti tulisi löytyä mielestäni joka keittiöstä, nimittäin ilman sitä muffinsseista tulee poikkeuksetta lättäniä. Paistaisitko kakun ilman kakkuvuokaa?

Ohje on erittäin helppo: ei vatkaamista tai muuta ylimääräistä hommaa. Yhdistä, sekoita, annostele ja laita uuniin. Nam lupaan, että leivot ohjeellani täydellisiä mustikkamuffinsseja! Voit myös tuunata reseptiä vaihtamalla mustikat mansikoihin, puolukoihin, suklaahippuihin tai muihin marjoihin!

21.10.2014 – postauksen vanha teksti tuo muistoja mieleen, joten jätän sen tähän roikkumaan.

Tein mustikkamuffinsseja viimeksi, kun järjestin pikkuveljilleni brunssin kiitoksena heidän avustaan kaikissa tietoteknisissä ongelmissani. Molemmat veljeni ovat tulevia insinöörejä ja auttavat enemmän kuin mielellään näissä ongelmissa, mutta sainhan hyvän syyn herkutella oikein kunnolla heti aamusta.

Sunnuntaibrunssilla tarjosin heille melko perinteisiä aamiaisherkkuja: hedelmiä, mysliä, luonnonjogurttia, paahtoleipää, croissantteja, kananmunia, appelsiinimehua ja kahvia. Lisäksi leivoin näitä ihanan pehmeitä ja muhkeita mustikkamuffineja. Tämä on ollut jo kauan luottoreseptini ja se palasi mieleeni, kun tuttuni kyseli reseptiä minulta.


Parhaat Mustikkamuffinssit

Ohje: (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjahoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus ruususuolaa (voit korvata tavallisella suolalla tai jättää pois)
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita (pakaste tai tuoreita)
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi mustikat taikinaan nuolimella.
  7. Asettele paperiset muffinivuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen (mielellään kaurajauhoja) ja lisää myös 1 tl psylliumia, jos sitä ei ole seoksessa valmiiksi.

VINKKI! Voit leipoa muffinssit myös silikonisiin vuokiin. Katso valikoima täältä*.

Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit
Parhaat Mustikkamuffinssit

Mukavaa viikonloppua!

Nautitaan helteestä nyt kun sitä vielä riittää viikonlopun ajan!

♥ Anni


Katso muut helpot Muffinssiohjeet!

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Pinterest

Instagram

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *