| | | |

Paras Vegaaninen Suklaakakku

Paras Vegaaninen Suklaakakku

Kaupallinen yhteistyö Fine Foods & Nature’s Charm

Kun luulin, että olin jo leiponut maailman parhaan suklaakakun! Huh miten herkullista tästä VEGAANISESTA kakusta tuli. Niin tahmean fudgemaista, todella suklaista, silkkisen sulavaa, juuri sopivan makeaa ja täydellisen koukuttavaa. Tätä on saatava toinen pala! Mietin miten voisin saada teidät vakuuttuneeksi tästä hehkutuksesta, koska kuvat eivät todellakaan tee oikeutta tälle kakulle, vaikka herkullisia ovatkin. Tein teille siis myös videon, joka löytyy Instagramin puolelta. Jos tarvitset vakuutteluja (tai jos yksinkertaisesti haluat kuolata tätä kakkua vielä hetken) katso video tästä.

Suklaa on loistava tapa hemmotella ystävää tai rakasta Ystävänpäivänä. Siksi leipoisin juuri tämän kakun viikon päästä maanantaina 14.2. ystävälle 🖤 Hän ei tulisi pettymään.

Paras Vegaaninen Suklaakakku

nature’s charm

Uudet herkulliset Nature’s Charm Kookos- jälkiruokakastikkeet ovat vegaanisia. Pääsin suunnittelemaan ensimmäisenä suklaa-fudge -kastikkeesta reseptiikka. Tuo fudge kuvaa hyvin tämän kookospohjaisen suklaakastikkeen makua, nimittäin se on ihanan fudgemainen, tahmea ja herkullinen. Koska kookoksen maku jakaa usein mielipiteitä (osa rakastaa ja osa taas ei voi sietää), kerrottakoon, että kookoksen maku ei maistu läpi kakussa ollenkaan. Suklaa itsessään on niin voimakas, että se peittää alleen kookoksen. Uskon kookoksen tuovan tähän kastikkeeseen kuitenkin sen ihanan tahmaisen fudgemaisen tekstuurin.

Löydät Nature’s Charm tuotteita hyvin varustelluista K-kaupoista (K-Supermarket & K-Citymarket) ja Prismoista. Suklaan lisäksi valikoimissa on suolakinuski- ja matcha-kastikkeet. Sen lisäksi, että kastikkeet ovat käyttövalmiita sellaisenaan, on niiden käyttömahdollisuudet leivonnassa rajattomat. Tulen antamaan teille kevään aikana lisää vinkkejä. Ainiin ja jos et löydä tuotetta omasta lähikaupastasi, muista jättää toive kauppiaalle.

Käytin Nature’s Charm -suklaakastiketta tämän suklaakakun kuorrutteessa. Yhdistettynä kasvipohjaiseen tuorejuustoon syntyi ihanan silkkinen suklaakreemi, jota olisin voinut lusikoida suoraan kulhosta suuhun!

Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku

Munaton suklaakakku, miten?

Korvasin tässä kakussa munat vegaanisella munan korvikkeella, jonka tein chia-siemenistä ja vedestä. Kirjoittelin jokin aika sitten vegaanisesta leivonnasta enemmän tänne. Olen melko usein korvannut munia hedelmäsoseilla, mutta nyt en halunnut kakun makuun ”sivuaromeja”. Chia-munat kannattaa tehdä juuri ennen taikinan tekoa, sillä niiden tulee levätä 5-10 minuuttia ennen taikinaan lisäämistä. Ohjeen chia-muniin löydät kakkuohjeen yhteydestä alempaa.

En voi vieläkään uskoa kuinka paljon kakku nousi tai miten hyvin chia-hyytelö mehevöitti sekä kuohkeutti kakkupohjaa. Kananmunia ei todellakaan tarvita! Itse asiassa kakusta tuli jopa hieman parempi ilman munia, koska chia-hyytelö toi juuri toivotunlaisen fudgemaisen tekstuurin kakkupohjaan.

Paras Vegaaninen Suklaakakku

Paras Vegaaninen Suklaakakku

noin 14-16 hlö

Kakkupohja

  • 4 dl sokeria
  • 2 dl kaakaojauhetta
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 3 chiamunaa (ks. ohje alta)
  • 1,5 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsiöljy)
  • 3 dl kauramaitoa
  • 1 dl vahvaa kahvia
  • 2 tl vanilja-aromia

Kuorrute

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja vuoraa noin 18-20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään (sokeri, kaakaojauhe, vehnäjauho, sooda, leivinjauhe ja suola).
  3. Valmista chiamunat alla olevan ohjeen mukaan ja siirrä kulhoon. Lisää öljy, maito, kahvi ja vanilja. Vispaa nopeasti sekaisin ja lisää kuivien aineiden sekaan.
  4. Kääntele taikina nopeasti sekaisin ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia tai kunnes kokeiltaessa kakun keskeltä puutikkuun ei jää taikinaa.
  6. Jäähdytä kakku ritilällä, leikkaa kakun kohonnut osa pois ja kippaa kakku toisinpäin, niin että tasainen pohja jää päällimmäiseksi. Leikkaa kakku veitsellä kahteen kerrokseen.
  7. Valmista kuorrute mittaamalla tuorejuusto kulhoon, kaada suklaakastike päälle ja vatkaa kuohkeaksi.
  8. Levitä kuorrutetta kakun väliin ja päälle palettiveitsellä. Voit käyttää kakkua tai kuorrutetta välillä jääkaapissa, jossa se jähmettyy hieman. Varmistathan, että kakku on kokonaan jäähtynyt, ettei kuorrute sula kakun väliin tai päälle.
  9. Viimeistele kakku pyörittämällä palettiveistä sen päällä, jotta saat pyörrekuvion kakun pintaan.

Chia-munat

  • 3 rkl chia-siemeniä
  • 9 rkl vettä
  1. Jauha siemenet blenderissä ja sekoita veteen.
  2. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
muistilista
  • tee chia-munat ajoissa ennen taikinan sekoittamista
  • älä paista kakkua liian kauan, ettei se kuivu
  • käytä tummaa ja laadukasta leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta
  • kuorruta kakku vasta kun se on kunnolla jäähtynyt
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku
Paras Vegaaninen Suklaakakku

Ihanaa ystävänpäivää jo etukäteen! Muistathan tägäillä #anninuunissa Instagramissa.

/Anni


Lisää Ystävänpäivän reseptiikkaa löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *