|

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

SIIS NAM! Tänäkin vuonna hän toivoi paistettua juustokakkua syntymäpäiväkakukseen. Sama sääntö oli voimassa. Leivon paistetun juustokakun, kunhan siinä on jokin erilainen twist kuin muina vuosina. Äidin hapokkaat omenat olivat kypsiä ja kinuski on ihanaa missä vaan. Näin syntyi paistettu kinuski-omenajuustokakku (G) kaurakeksipohjalla.

Käytin kakun juustokakkumassassa rahkaa ja se tuo ihanaa keveyttä muuten raskaaseen juustokakkumassaan. Omenat haudutin pieninä paloina kinuskissa pannulla. Ai, että tämä kakku oli vaivaton tehdä. Keksipohja vuokaan, juustokakkumassa sekaisin, se kaadetaan pohjan päälle, kakku uuniin ja sillä aikaa valmistuu kinuskiomenat. Kuten muutkin paistetut juustokakut on tämä kakku parempaa aina seuraavana päivänä kun se on saanut maustua ja tekeytyä rauhassa.

Muistutan taas edellisistä kakuista tämän uuden version yhteydessä. Viime vuonna meillä herkuteltiin oreoilla tuunattua paistettua juustokakkua, ohjeen löydät tästä. Ja 2019 kakussa maistui myös omena, klikkaa uuniomena juustokakun ohjeeseen tästä. Kinuskia on kakusta löytynyt ennenkin, ehkä moni on kokeillut jo vuoden 2018 synttärikakkua? Upean paistetun daim-juustokakun ohje löytyy täältä.

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

noin 10 hlö

Pohja 

  • 200 g kaurakeksejä 
  • 100 g voita 
  1. Laita halkaisijaltaan noin 22 cm vuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. 
  2. Murskaa keksit tai hienonna tehosekoittimessa. 
  3. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. 
  4. Painele keksipohja kakkuvuokaan ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.   

Täyte 

  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa 
  • 250 g rahkaa 
  • 2 dl sokeria 
  • 1 tl vaniljasokeria 
  • 3 kananmunaa 
  • 150 g ranskankermaa 
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 2 rkl omenahilloa, -sosetta tai -marmeladia

GLUTEENITON: Käytä pohjassa gluteenittomia kaurakeksejä ja täytteessä perunajauhoja tai maissitärkkelystä. 

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.  
  2. Vatkaa tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. 
  3. Lisää kananmunat yksi kerrallaan vatkaten. 
  4. Lisää seuraavaksi ranskankerma edelleen vatkaamalla. 
  5. Lisää lopuksi jauhot ja omenahillo hiljalleen vatkaten sekaan.  
  6. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. 
  7. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. 
  8. Anna kakun olla uunissa vielä jälkilämmöllä 45 minuuttia.  
  9. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.

Kinuski & omenat

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • noin 4 omenaa
  1. Mittaa kerma pannulle ja kuumenna.
  2. Lisää sokeri ja anna sulaa. Anna seoksen kuplia noin 5 minuuttia.
  3. Kuori (voit jättää myös kuoret), poista siemenkodat ja kuutioi omenat.
  4. Nosta omenakuutiot pannulle kinuskin sekaan ja anna niiden kypsyä samalla kun kinuski paksuuntuu.
  5. Tähän menee noin 15 minuuttia, kun kinuski on selvästi paksumpaa ja omenat pehmeitä kaada täyte kakun päälle.
  6. Tarjoile kakku ja nautinnollisia kakkuhetkiä!
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)
Paistettu Kinuski-Omenajuustokakku (G)

Ihanaa viikonloppua!

/Anni


Lisää omenaherkkuja löydät täältä.
Seuraa herkkujani myös:
Instagramissa
Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *