| |

Nopea Mansikka-Raparperi Murupiirakka

Perjantaina kaksi tuntia ennen kentälle lähtöä tajusin, että jääkaapissa on tuoreita mansikoita ja raparperia. Ei ne viikkoa hyvänä säilyisi, joten päätin nopeasti loihtia niistä jotain. Ja pitihän minun varmistaa, ettei rakas sulhaseni joudu olemaan ilman herkkuja koko lomaani. Päätin siis tehdä pikaisen murupiirakan ennen lomalle lähtöä.

Tämän piirakan leipomiseen menee noin 30 minuuttia – esivalmisteluun noin 10 minuuttia ja uunissa oloaikaan 20 minuuttia. Resepti on loistava esimerkiksi kesämökillä leipomiseen. Ja miten herkullista tämä on pienellä vaivalla!


Nopea Mansikka-Raparperi Murupiirakka

Mansikka-raparperitäyte:

  • 400 g mansikoita
  • 300 g raparperia
  • 0,5 dl sokeria
  1. Pilko mansikat ja raparperi kulhoon. Sekoita.
  2. Voitele brownievuoka.
  3. Kaada mansikkaraparperiseos vuokaan.
  4. Ripottele sokeri päälle.

Muruseos:

  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 50g voita
  1. Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon.
  2. Sulata voi ja lisää se jauhoseokseen.
  3. Sekoittele tasaiseksi ja kaada täytteen päälle.
  4. Paista murupiirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa 20min.
  5. Anna jäähtyä hetken ja tarjoile vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki! Tee kevyempi versio vähentämällä sokeria ja vaihtamalla voi margariiniin. Kokeile tehdä piirakka myös pelkistä mansikoista, pelkästä raparperista tai mustikoista!


Lisää raparperireseptejä löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. SIMPPA sanoo:

    Voiko jauhot vaihtaa gluteenittomiin jauhoihin, oletko kokeillut? Tuli tosi hyvää noin kyllä, mutta nyt synttäreille mietin kaikkia allergioita 🙂 mukavaa kesää 🙂

    -Sini

    1. Moikka Sini, kiitos kommentistasi.

      Kyllä voit vaihtaa gluteenittomiin, koska kyse ei ole kakkupohjasta tai piirakkapohjasta, jonka koostumuksen täytyy olla tietynlainen. Muruseokseen voit laittaa meilkein mitä jauhoja tahansa 🙂 Valitsisin ehkä kuitenkin valmiin gluteenittoman jauhoseoksen esim. Semper. Mukavia synttäreitä!

  2. Oi nam nam, kaikki mistä löytyy raparperia ja mansikoita, on vaan niin HYVÄÄ, NAM!
    Aurinkoista viikonloppua Anni <3.

    1. Sinä sen sanoit, juuri täällä leivon tälläkin hetkellä noista ihanista raaka-aineista <3 Ihanaa viikonloppua Sari 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *