Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit

Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Suklaa ja naiset sopivat yhteen siksi juuri tänään herkutellaan pehmeillä ja täyteläisillä suklaamuffinsseilla! Tänään vietetään kansainvälistä naistenpäivää, jonka tarkoitus on juhlistaa naisten sosiaalisia, poliittisia ja taloudellisia saavutuksia!  Yhdistyneet Kansakunnat omistavat naistenpäivän joka vuosi jonkun tietyn teeman ympärille ja tänä vuonna teema on #BeBoldForChange eli innosta muita tai itseäsi auttaaksesi luomaan paremman maailman sukupuoleen katsomatta.

Kuten joka vuosi myös tänään 8.3.2017 järjestetään maailmanlaajuisesti tuhansia tapahtumia naisten kunniaksi! Juhlin itse tänään ennen kaikkea itseäni ja upeita naispuolisia ystäviäni sekä heidän saavutuksiaan! Jännitän myös hiukan saanko kukkia rakkaaltani ja herkuttelen näillä muffinsseilla. Miten naistenpäivä näkyy sinun päivässäsi?

Pehmeät muffinssit leivot jopa 30 minuutissa. Resepti on helppo ja siinä ei turhia vatkailla. Ainekset vain sekaisin ja muffinssit uuniin. Voit leipoa muffinsseista helposti myös gluteenittomia vaihtamalla jauhot gluteenittomiin.


Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit

TILAA LAADUKAS JA EDULLINEN MUFFINSSIVUOKA TÄÄLTÄ*

12 muffinssia

OHJE

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia (tai maitoa, piimää tms.)
  • 2 munaa
  • 2 dl suklaahippuja/rouhittua suklaata
  1. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voi-munaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi suklaarouhe/hiput taikinaan nuolimella.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinipellille* ja jaa taikina vuokiin lusikalla tai taikina-annostelijalla.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  10. Nosta hieman jäähtyneet muffinssit ritilälle* jäähtymään.
  11. Nautiskele hieman lämpimänä.

GLUTEENITON! Vaihda jauhot gluteenittomiin, jos nauti kuohkeista gluteenittomista muffinsseista!

Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit
Parhaat ja pehmeimmät Suklaamuffinssit

Lisää muffinsseja löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

107 Kommenttia

  1. Triinu sanoo:

    Nyt löytyi kyllä ihan paras muffiniohje! Jostain kumman syystä meillä ei suklaata oo kaapissa koskaan.. Korvasin hiput murustetuilla pakastevadelmilla ja tuli kyllä niin parhaat herkut! Kiitos paljon tästä ohjeesta. 🙂

  2. Muffinssi sanoo:

    Reseptissä unohtui mainita, että kaataessa maitoa sulaneen voin joukkoon, voi jäähtyy ja muuttuu kokkareiseksi. Nesteet täytyy siis sulattaa uudelleen, mutta varovasti ettei kananmunat paistiu. Ei jatkoon 🙁

    1. Hei nyt ihan perusleivonnan säännöt haltuun! Kuumaa ja kylmää ei ikinä saa yhdistää. Sula voi jäähdytetään ennen kun sen sekaan lisätään mitään. Se lukeekin ohjeessa 🙂

  3. Heli sanoo:

    Kokemattomalle leipurille muutama kohta ohjeessa saattaa aiheuttaa päänvaivaa. Kaakaojauhe=kaakaojuomajauhetta vai tummaa kaakaota? Suklaa=maitosuklaa vai tumma suklaa? Ensimmäisen kerran tein tummalla kaakaolla ja tummalla suklaalla ja nehän olivat sokerin määrästä huolimatta lähes syömäkelvottoman kitkeriä. Nyt olen oppinut soveltamaan ohjeen itselle sopivaksi ja tätä mieluiten suklaamuffineihin käytän.

    Lisäksi, 0.5 rkl ja 1.5 tl ovat sama asia 🙂 Tämäkin kohta voi turhaan jotakuta hämmentää.

    1. Soveltaminen on parasta! Niin itsekin teen 🙂 leivonnassa käytetään muuten aina tuota tummaa leivontaan tarkoitettua kaakaojauhetta – siksi en sitä erikseen ilmoita, suklaata ei ole tarkennettu, koska se voi olla mitä vaan – tässä ohjeessa se ei vaikuta taikinan koostumukseen vaan makuun.

  4. alexandra sanoo:

    hei, voiko muffinsit paistaa normi pellillä kun en muffinsipeltiä omista, ja miten voin välttää ettei muffinsien pohja tummu?

    1. Heippa, valitettavasti ilman muffinipeltiä muffinit usein leviävät ja eivät kohoa kauniisti. En siis suosittele paistamaan ilman peltiä, ellei sinulla ole tosi tukevia paperisia vuokia. Kun paistaa oikeassa asteessa uunin keskitasolla ohjeiden mukaan ei kyllä pohjat tummu 🙂

  5. Pena puu sanoo:

    Hei nämä muffinssit ovat ihan parhaita!Niitä on helppo ja tosi kiva leipoa kiitos reseptistä.Liisään yleensä myös itse tehdyn kuorrutteen.😁

  6. Annemaari sanoo:

    Huikean hyviä muffinsseja tuli! Tosi hyviä myös lämpiminä, mutta parhaita seuraavana päivänä jääkaappikylminä – nam 🙂
    Kiitos ohjeesta!

  7. Onni sanoo:

    Moi Anni!
    Tällä ohjeella tuli suussa sulavia muffinsseja! Kiitos hyvästä ohjeesta! <3 🙂

  8. Aila sanoo:

    Laitoin vaniljalla maustettua rahkaa 200g ja lisäksi suklaanapit. Taikinan pursotin vuokiin.

  9. Jamal sanoo:

    Onko pakko laittaa jugurttia?

  10. Kristiina sanoo:

    Kun sulatetun jäähtyneen voin ja maidon laittaa keskenäön, tulee pelkkää ryynimäistä mössöä. Eli missä vika? Kaksi kertaa yritin eikä voisula, maito ja munat sekoitu keskenään

    1. Taidat sekoittaa kaikki aineet eri lämpöisinä – kuuma voi menee rakeiseksi, jos lisäät kylmää voita sen sekaan. Ota maito huoneenlämpöön ajoissa ja vispaa hieman jäähtynyt voisula sekaan. Sitten sekoita muna sekaan. Leivonnan perussääntöihin kuuluu, että raaka-aineet olisivat samaa lämpötilaa sekoittaessa.

      1. Anni sanoo:

        Tämäpä oli hyvä muffinssi resepti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *