Mustikka cupcakes

Mustikka cupcakes

 

Mustikka cupcakes -resepti on yksi ensimmäisistä blogini resepteistäni. Teen näitä ihanuuksia edelleen, joko muffinsseina ilman kuorrutusta tai kuorrutuksen kanssa. Helppo taikinaohje sopii marjaan kuin marjaan ja voit vaihtaa ohjeessa olevan soijamaidon melkein mihin tahansa maitotuotteeseen: maito, kerma, jogurtti tms. Katso lisää muffinssiohjeita täältä.

Synttärikahveja ja kameralla leikkimistä, siitä on koko viime viikko tehty – siitä asti kun sain upouuden kamerani käyttöön. Hassua: tekisi mieli leipoa koko ajan, että saisin kuvata lisää. Kuvannut olen kyllä muutakin kuin leivonnaisia. Tämä viikko nimittäin menee Lapissa lomaillessa ja täällä riittää maisemaa kuvattavana.

Tässä ihanat, mehevät mustikkamuffinit rahkakuorrutuksella. Halusin kokeilla tällä kertaa jotain vähän kevyempää kuin tuorejuustovoikreemi, mitä yleensä käytetään cupcake kuorrutuksissa. Rahkakuorrutus jakoi mielipiteitä. Raikkautta siitä ei puuttunut ja itse kokeilen varmasti vielä uudestaan.


Mustikka cupcakes

Muffinit:

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhetta
  • 100 g voita
  • 1,5 dl soijamaitoa
  • 2 munaa
  • 2 dl mustikoita

Kuorrute:

  • 400 g maitorahkaa (paksu koostumus ei jogurttirahka)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 1 tippa vanilja-aromia
  • mustikoita
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
  3. Lisää jäähtyneen sulan voin joukkoon huoneenlämpöinen soijamaito ja munat. Vatkaa pallovatkaimella sekaisin.
  4. Yhdistä keskenään jauhoseos ja voimaitomunaseos. Sekoita huolella, taikinaa ei kuitenkaan tarvitse vatkata.
  5. Kääntele varovaisesti joukkoon mustikat.
  6. Voitele muffinipellin kolot – tai asettele paperiset vuoat koloihin. Mittaa taikina muffinipellille ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuttia.
  7. Jäähdytä muffinit kunnolla ja valmista kuorrute sillä aikaa.
  8. Sekoita rahka, sokerit ja vanilja-aromi keskenään. Lämmitä muutama mustikka mikrossa ja lusikoi niistä syntynyt mehu kuorrutteen sekaan antamaan hiukan väriä sekä makua.
  9. Pursota kuorrute muffinien päälle tähtityllalla ja asettele muutama mustikka kuorrutteen päälle koristeeksi.
Mustikka cupcakes
Mustikka cupcakes

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *