|

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen) on ensimmäinen resepti, jonka suunnittelin myös vegaaneille. Kuten olen jo aiemmin todennut, olen vasta aloittelija kaikissa erityisruokavalio -resepteissä, -suunnittelussa tai -huomioimisessa. Nelilapsisen ruoka-allergittoman perheen ainoana tyttönä meillä syötiin sitä mitä pöytään kannettiin. Onneksi olin sopeutuva. Huvittaa kun mietin vastausta, jonka olisin saanut, jos olisin alkanut vaatimaan kotona jotain erityisruokavaliota. Meillä syötiin rehellistä kotiruokaa. Nyt asiat ovat toisin ja teiltäkin olen saanut paljon toiveita. On aika toteuttaa niitä lisää.

Mummon vadelmapiirakka on yhtä hyvää kuin kaimansa (yksi suosituin blogini resepteistä) Mummon Mustikkapiirakka. Ohje on nopea ja helppo. Piirakka on valmis alle tunnissa, joten se on täydellinen vierasvara! Voit käyttää pohjana myös valmista pakastemuropohjaa halutessasi. Valmis piirakkapohja nopeuttaa valmistusta edelleen. Suosin itse aina alusta asti tehtyä. Ei ole kuitenkaan rikos aina välillä oikaista. Hyvä idea on leipoa itse pakastimeen piirakkapohjia valmiiksi seuraavia leivontaprojekteja varten!

Tein piirakan irtopohjalliseen piirakkavuokaan*, koska olen täysin rakastunut näihin vuokiin. Erityisesti tykkään siitä, että piirakan voi kätevästi nostaa pois vuoasta ja kauniit aaltoilevat piirakan reunat pääsevät esiin. Voit toki tehdä tällä ohjeella piirakan myös umpinaiseen piirakkavuokaan. Piirakka maistuu ihan yhtä hyvältä siinä!


Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Muropohja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua sitruunan kuorta, vaniljasokeria tai kardemummaa
  • 100 g voita*
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna*
  1. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa isossa kulhossa.
  2. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi käsivatkaimella tai monitoimikoneessa.
  3. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
  4. Kääntele jauhoseos munasokerivoi-vaahtoon nuolijalla.
  5. Painele taikina irtopohjalliseen piirakkavuokaan*.
  6. Esipaista pohjaa 10 min 200 asteisessa uunissa, näin pohjasta tulee rapeampi eikä pohja vety kosteista marjoista.

Täyte

  • 300 g vadelmia (pakaste tai tuore)
  • 200 g kermaviiliä*
  • 0,5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna*
  1. Ripottele vadelmat esipaistetun piirakkapohjan päälle.
  2. Sekoita sokerit, kermaviili ja muna kulhossa.
  3. Kaada kermaviiliseos vadelmien päälle.
  4. Jätin itse pari vadelmaa sivuun ja ripottelin ne lopuksi kermaviilin päälle.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua mielellään jäähdytysritilällä*, jolloin piirakka jäähtyy tasaisesti.

TEE PIIRAKASTA VEGAANINEN

Pohja

  • voi = maidoton leivontamargariini
  • kananmuna = 0.5 dl kauramaitoa

Korvaa voi leivontamargariinilla ja kananmuna 0.5 dl kauramaitoa. Valmista pohja samalla tavalla, mutta lisää jauhot ja kauramaito vuorotellen taikinaan kevyesti vatkaten tai käännellen kun margariini ja sokeri on vaahdotettu.

Täyte

  • 200 g kermaviili = 250 g kaura- tai soijajogurtti
  • kananmuna = ei korvata

Valmista täyte samalla tavalla, mutta korvaa kermaviili 250 g soija- tai kaurajogurtilla. Kananmunaa ei tarvitse korvata millään, koska jogurttia tuli hiukan enemmän.


Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)
Mummon Vadelmapiirakka (myös vegaaninen)

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *