| |

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Mummon Mustikkapiirakka

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Mummon Mustikkapiirakka on resepti, johon palaan aina uudestaan. Joka vuosi kun ensimmäiset mustikat kypsyvät metsässä. Joskus palaan ohjeeseen myös talvella ja leivon piirakan kesää muistellen pakastemustikoista. Tästä (äitini) ja nyt minun luottoreseptistä on tullut monelle muullekin kotileipurille luottoresepti. Siitä syystä päätin hieman päivittää postausta (resepti pysyy ihan samana) ja muistutella muitakin tästä ihanuudesta, jonka luokittelen myös mökkiohjeeksi eli helpoksi ohjeeksi, joka onnituu kesämökillä haastavammissa oloissa. Lue myös mustikka-arvonnasta postauksen lopusta!

Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo) on tuttu resepti minulle jo lapsuudesta. Tämä piirakka on parhaimmillaan tuoreista mustikoista ja vielä hiukan lämpimänä. Voit toki myös käyttää pakastemustikoita tähän piirakkaan. Lisää silloin 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan. Perunajauhot imevät kosteutta.

Ahh kyllä tämä mustikka-aika on vaan ihanaa. Niin paljon erilaisia uusia reseptejä mitä haluaisi kokeilla ja kuitenkin on nämä vanhat perinteiset, joista ei halua luopua. Nämä perinteiset ovat sitäpaitsi ihanan yksinkertaisia, helppo muistaa ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä kaapista. Mummon mustikkapiirakka on täydellistä iltapäivätarjoiltavaa kotona, mökillä, töissä.. itseasiassa ihan missä vaan heinäkuista, elokuista (tai syyskuista) iltapäivää vietät.

Parhaimmat piirakkavuoat löydät CERVERA -kaupasta. Tutustu valikoimaan täällä*.


Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)

Noin 8-10 hlö

Muropohja

  • 100 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus raastettua limetin kuorta/ vaniljasokeria tai kardemummaa (valinnainen)
  1. Vaahdota sokeri ja pehmeä voi.
  2. Lisää kananmuna ja jatka vaahdottamista.
  3. Sekoita leivinjauhe ja jokin mausteista jauhojen kanssa.
  4. Kääntele jauhot munasokerivoi-vaahtoon.
  5. Painele taikina tavalliseen piirakkavuokaan tai irtopohjalliseenpiirakkavuokaan (26-28 cm).*

(Vinkki! Halutessasi voit esipaistaa pohjaa 175 asteessa 10 minuuttia)

Täyte

  • 300 g metsämustikoita
  • 200 g kermaviiliä (1 purkki)
  • 0,75 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 kananmuna
  1. Ripottele mustikat piirakkapohjan päälle. (Jos käytät pakastemustikoita lisää 1 rkl perunajauhoja mustikoiden sekaan)
  2. Sekoita sokeri, kermaviili ja muna kulhossa. Mausta vaniljasokerilla.
  3. Kaada kermaviiliseos mustikoiden päälle.
  4. Jätin itse pari mustikkaa sivuun, niin että ripottelin ne tässä vaiheessa kermaviilin päälle. Tekee piirakasta kauniin.
  5. Paista piirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes reunat saavat hyvin väriä.
  6. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
  7. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa!
Mummon Mustikkapiirakka (nopea ja helppo)
Mummon Mustikkapiirakka

Ihania leivontahetkiä!

/Anni

Lisää mustikkaohjeita löydät täältä.


Myös näillä sopii

Herkutella

176 Kommenttia

  1. Sara sanoo:

    Hei! Teen tästä gluteenittoman version, niin voinko korvata suoraan 2,5dl vehnäjauhot esim kautajauhoihin? Vai mikä olisi paras? Kiitos! 🙂

  2. Soile sanoo:

    Tämä oli hyvää, jopa minä onnistuin

  3. Kotileipuri sanoo:

    Ei toimi 28cm halkaisija vuualla. Hieman harhaanjohtava tuo skaala 26-28cm, kaupassa oli 26 tai 28cm halkaisijan piirakkavuokia niin ostin 28cm. Täytettä ei riittänyt nimeksikään joka paikkaan ja jouduin kääntämään reunat sisään sillä täytettä ei menny reunoille asti saati että olisi täyttänyt vuoan pintaan asti. Pienemmällä 26 halkaisijalla voisi toimia paremmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *