|

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)
Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Meillä syödään tänä vuonna perinteiset laskiaispullat hieman toisenlaisessa muodossa. Nimittäin kakkuna! Näin tämän laskiaispullakakku -vinkin ruotsalaisen leivontalehden Hembakat sivuilla, enkä voinut olla kokeilematta itsekin! Laskiaispullakakku sopii vaikka talvisten juhlien kakuksi korvaamaan perinteistä täytekakkua!

Mielestäni ohje on yksinkertainen ja itseasiassa tämä pullakakku valmistuu nopeammin kuin perinteiset pullat, kun ei ole niin paljon pyöriteltävää. Täydellistä vai mitä! Tästä ohjeesta tulee kahdeksan valmista ”kakkupalaa” eli laskiaspullaa. Palat on helppo leikata ja nostaa syötäviksi ilman kerman pursuamista ulos, kun kakku on valmiiksi paloiteltu. Toivottavasti vaihekuvat auttavat kakun valmistuksen havainnoinnissa. Jätäthän kommenttia jos sinulla on jotain kysyttävää tai muuta kommentoitavaa.


Muhkea Laskiaispullakakku (vaihekuvina)

Pullataikina:

  • 25 g hiivaa
  • 1,5 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 0,75 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 0,5 tl kardemummaa
  • 4-5 dl vehnäjauhoja
  • 50 g voita
  1. Sulata hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  2. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja sekoita.
  3. Lisää sokeri, suola ja kardemumma sekoittaen taikinaan.
  4. Lisää jauhoja hiljalleen koko ajan taikinaa alustaen.
  5. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
  6. Kun taikina irtoaa sormista ja on kimmoisaa se on valmista.
  7. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60 minuuttia (esim. mikrossa).
  8. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja pyörittele se isoksi pyöreäksi pullaksi.
  9. Jaa iso pulla kahdeksaan osaan taikinapyörällä.
  10. Nosta pullakakku voideltuun  irtopohjavuokaan, jossa on leivinpaperi pohjalla (22-24 cm).
  11. Jätä pullakakku kohoamaan vielä 30 minuutiksi.
  12. Voitele kohonnut pullakakku kananmunalla ja nosta vuoka uuniin.
  13. Paista kakkua uunin keskitasolla noin 20 minuuttia 225 asteessa.
  14. Anna jäähtyä rauhassa.

Täyte ja koristelu:

  • 1 dl vadelma hilloa
  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 tl tomusokeria
  1. Sahaa jäähtynyt kakku kahteen kerrokseen ja leikkaa myös viillot, jotka aikasemmin teit taikinaan taikinapyörällä niin, että palat irtoavat toisistaan.
  2. Koverra kokaiseen palaan pieni syvennys, lusikoi syvennykseen vadelmahilloa.
  3. Vatkaa kerma kuohkeaksi ja mausta sokereilla.
  4. Levitä kerma kakun päälle lastalla ja nosta toinen kerros kakun päälle pala palalta.
  5. Sihtaa kakun päälle tomusokeria.

Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *