Minikokoiset Vadelma Cupcakes

 

 



Edellisessä postauksessa oli minikokoisten burgereiden ohje ja kerroin, että niitä tarjoiltiin viime viikonloppuna alkupaloiksi illanistujaisissa, joissa teemana oli ”Amerikan herkut”. Näitä söpöjä vadelmakuppikakkuja söimme jälkiruoaksi kyseisissä illanistujaisissa. Minikokoiset kuppikakut maistuivat kaikille tuhdin alku- ja pääruokalajin jälkeenkin. Erityistä ihastusta näissä kuppikakuissa herätti hyvin kostea ja pehmeä koostumus itse muffinitaikinassa. Sen salaisuus on kermaviili ja vaniljakastike. Ihanan pehmeä, eikä liian makea tuorejuustokreemi viimeisteli ihanuuden. Minikuppikakut ovat omia suosikkejani ehdottomasti. Jälleen kerran pienikokoisia voi syödä enemmän. Ja eivätkö nämä näytäkin syötävän söpöiltä, kun jokainen on koristeluiltaan hieman erilainen?

Ohje: (44 kpl minikuppikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivontasoodaa
  • 100 g voita
  • 2 munaa
  • 1,5 rkl vaniljakastiketta
  • 1,5 dl kermaviiliä
  • 1,5 dl pakastevadelmia
  1. Sekoita kuivat aineet keskenään.
  2. Sekoita jäähtynyt sula voi, munat, vaniljakastike ja kermaviili keskenään.
  3. Yhdistä seokset nuolijalla käännellen.
  4. Lisää vadelmat ja kääntele varovasti, kunnes taikina on tasaista.
  5. Täytä minimuffinipelti paperisilla minimuffinivuoilla ja jaa taikina vuokiin.
  6. Paista muffineja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. (Tarkista kypsyys puutikulla).
  7. Valmista kuorrute sillä aikaa kun kuppikakut jäähtyvät.

Kuorrute:

  • 50 g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 125 g maustamatonta tuorejuustoa
  • karamellivärejä
  • nonparelleja
  1. Vatkaa voi ja tomusokeri sekaisin monitoimikoneessa.
  2. Lisää kylmä tuorejuusto ja vatkaa kuohkeaksi.
  3. Lisää pari tippaa elintarvikeväriä ja sekoita kreemi tasaiseksi.
  4. Laita kreemi pursotinpussiin, jossa on mieleisesi tähtitylla.
  5. Pursottele kreemiä kuppikakkujen päälle ja koristele nonparelleilla.

 

 

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Ovatpa syötävän suloisia. Nyt vain silmilläni syön. Ja olipa ihana juttu susta Leivotaan lehdessä.

    1. Kiitos Irma! Nämä olivat nimenomaan syötävän suloisia ja myös makuisia. Illanistujaisista jäi 2 kappaletta syömättä ja näitä oli aika monta 🙂 Kiva ja kiitos kun tykkäsit Leivotaan -lehden jutusta, se oli minulle mahtava kokemus!

  2. minttu sanoo:

    Siis nam. Nämä menee kokeiluun, ja nopealla vilkaisulla blogi tallentuu ehdottomasti kirjanmerkkeihin. Ihan mahtavia kuvia, kuola valuu jo.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *