| |

Mehevät Mini-Sitruunakakut

Mehevät Mini-Sitruunakakut veivät sydämeni. Paljon leipovana olen melko ankara arvostelemaan omia leipomuksiani. Kun vieraat, ystävät tai perhe, joille herkkuja tarjoillaan eivät välttämättä huomaa mitään moitittavaa itse saatan analysoida koostumusta: liian kuiva, liian vähän makua tai sitten jokin leivonnaisen ulkomuodossa ei mennyt nappiin. No sitten on niitä kertoja kun kaikki menee täydellisesti nappiin ”ihan vahingossa” ja vielä uutta reseptiä kokeiltaessa. Tämä on se resepti.

Sain inspraation sitruunakakuista aamulla, suunnittelin reseptin ja ryhdyin leipomaan. Lopputuloksena syntyi täydellisen meheviä mini-sitruunakkuja, joissa yhdistyy keveys, mehevyys ja kirpeys! Luulen, että yksi taika näiden ihanien mini-sitruunakkujen mehevyyteen on sitruunasiirappi, jolla kakut kostutetaan ennen kuorrutusta. Ihanaa, ihanaa ja vielä kerran ihanaa!

Testasin uutta 12 -koloista minikakkupeltiäni, jolla voi leipoa hieman suurempia mini-kakkuja kuin 24 -paikkaisella. Kakun ollessa hieman isompi, se ei myöskään kuivu niin herkästi. Nämä kakut ovat suurinpiirtein normaalin muffinssin kokoisia eli edelleen pieniä tavalliseen kuivakakkuun verrattuna. Voit leipoa tällä reseptillä myös yhden ison kakun halutessasi.


Mehevät Mini-Sitruunakakut

Ohje: (noin 16 minikakkua)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl  leivontasoodaa (tai 1 tl leivinjauhetta)
  • 0,5 tl suolaa
  • 2,5 dl sokeria
  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 sitruunan kuori + mehu
  • 1,5 dl piimää tai maitoa
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  2. Voitele minikakkupelti vuokaspraylla.
  3. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sooda ja suola.
  4. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (noin 4 min.)
  5. Lisää munat yksi kerrallaan vaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Sekoita keskenään piimä/maito ja sitruunamehut + kuori.
  7. Lisää osissa voisokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja sitruunaseosta.
  8. Vatkaa koko ajan miedolla teholla, kunnes taikina on tasaista.
  9. Pursota tai lusikoi taikina minikakkupelllin koloihin.
  10. Paista kakkuja uunissa noin 15 minuuttia ja tee sillä aikaa siirappi.
  11. Nosta pelti jäähtymään hetkeksi, kippaa kakut jäähdytysritilälle ja jäähdytä kunnolla.

Vinkki! Tarkista kakkujen kypsyys puutikulla! Uuneissa on eroja. Lisää taikinaan makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Siirappi:

  • 0,5 dl vettä
  • 0,5 dl sokeria
  • 2 rkl sitruunamehua
  1. Mittaa vesi ja sokeri pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Siirrä pois liedeltä ja lisää sitruunamehu – sekoita.
  3. Laita jäähdytysritilän alle leivinpaperi ja sivele siirappi kakkujen päälle kuumana.
  4. Anna kakkujen vetäytyä ja valmista kuorrute sillä aikaa.

Vinkki! Lisää siirappiin makua halutessasi sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla. 

Kuorrute

  • 1 dl sitruunatomusokeria
  • nokare sulaa voita
  • 2 rkl vettä
  • keltaisia confetteja
  1. Sekoita pienessä kulhossa tomusokeri, sula voi ja mehu.
  2. Lusikoi kuorrute kakkujen päälle ja ripottele confetit lopuksi.

Vinkki! Jäikö siirappia yli? Sekoita tomusokeri sitruunasiirappiin ja lisää sula voi, niin saat kuorrutteen! Voit käyttää myös tavallista tomusokeria ja maustaa kuorrutetta sitruunajauheella tai sitruuna-aromilla toki myös sitruunamehulla ja kuorella. 


Lisää minikakkuja löydät täältä.

Seuraatko minua jo somessa?

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *