Mehevät Mansikkamuffinit

Uusi viikko ja uudet kujeet. Minulla on opinnot ovat hetkeksi ohi ja työt kutsuvat. Katsotaan miten tähän aikataulujen muutokseen sopeutuu. Toivottavasti sääennustukset pitävät paikkansa, jotta saamme nauttia auringosta ja lämmöstä. Ja vaikuttaahan se sää aina mielialaankin. Mielialaan vaikuttavat positiivisesti myös herkulliset leipomukset. Vai mitä mieltä olet? ♥

Mehevät Mansikkamuffinit

Kokeilin yhdellä suosituimmista resepteistäni parhaat mustikkamuffinssit tehdä mansikkamuffineja. Tässä ohjeessa siis vain mustikat ovat vaihtuneet kotimaisiin mansikoihin. Käytin ohjeessa pakastettuja mansikoita, mutta tähän sopii myös tuoreet mansikat, heti kun niitä torilta ja kaupoista löytyy. Nämä takuu pehmeät ja kuohkeat muffinssit valmistat nopeimmillaan puolessa tunnissa.


Mehevät Mansikkamuffinit

Ohje (12 kpl)

  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl vaniljasokeria
  • 0,5 rkl leivinjauhoa
  • ripaus suolaa
  • 100 g voita
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 munaa
  • 2 dl mansikoita (pakaste tai tuoreita)
  1. Sulata voi ja anna jäähtyä.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.
  3. Sekoita sulatettu voi, jogurtti ja munat keskenään toisessa kulhossa.
  4. Yhdistä voimunaseos ja jauhoseos.
  5. Sekoita taikina tasaiseksi kuitenkaan vatkaamatta sitä.
  6. Kääntele lopuksi mansikat taikinaan  nuolimella.
  7. Asettele paperiset vuoat muffinipellille ja jaa taikina vuokiin.
  8. Muista jättää kohoamisvaraa.
  9. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  10. Tarkista kypsyys puutikulla.
  11. Anna muffinien jäähtyä hieman ritilällä, mutta nauti hiukan lämpimänä. Nam!
Vinkki! Vaihda jauhot halutessasi gluteenittomiin jauhoihin! Suosittelen kaurajauhoja. 
Mehevät Mansikkamuffinit

Seuraa herkkujani myös Instagramissa ja Facebookissa.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *