| |

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Tänään on mun syntymäpäivä 🖤 Vuosista viis, tämä on se päivä kun tuntee itsensä erityiseksi ja saa hieman enemmän huomioita (ja herkkuja) kuin normaalisti! Hemmottelin itseäni tällä viikolla joka päivä pienillä jutuilla ja leivoin itselleni kakun.

Tänä aamuna mut yllätettiin ihanalla aamiaisella, kohta lähdetään Onnin kanssa muskariin ja illalla mies vie mut Muruun syömään! Päivästä on tulossa aika täydellinen. Viikonloppuna tapaan vielä ystäviä Afternoon Tean merkeissä ja pääsen viettämään ”Just Like That” -staycationia Helsinkiin ystävän kanssa. Olo on kiitollinen kaikesta tästä.

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mutta, mennään tärkeimpään asiaan, omaa syntymäpäiväkakkua ei voita mikään! Tässä sitruunakakussa on sellaisia elementtejä ja makuja, joista olen nähnyt vain unia. Sitruuna ja suolainen kinuski. Ahh!

Leivoin mehevän sitruunakakun (yksi suosikkini) ja keitin sitruunamehusta sille siirapin, jota haarukoin kirjaimellisesti kakun sisälle. Keitin samalla suolaisen kinuskin, jäähdytin sen ja vatkasin vaahdoksi. Kuorrutin kakun kinuskivaahdolla ja raastin koko komeuden päälle vielä sitruunan kuorta. Voiko siis mikään olla enää ihanampaa? OMG ei todellakaan! Tämä on IHANAA!

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

8-10 hlö

Sitruunakakku

  • 2 kananmunaa
  • ripaus suolaa
  • 1,5 dl sokeria
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 sitruunan kuori
  • 100 g ranskankermaa
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 1 dl maitoa
  1. Erottele valkuaiset ja keltuaiset eri kulhoihin. Lisää suola valkuaisiin ja vatkaa ne vaahdoksi.
  2. Vatkaa keltuaiset, sokeri, sitruunan kuori ja pehmeä voi myös kuohkeaksi.
  3. Kääntele ranskankerma keltuaisvaahtoon varovasti.
  4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele myös sekaan. Lisää nyt maito ja kääntele taikina tasaiseksi.
  5. Lopuksi lisää valkuaisvaahto varovasti käännellen taikinaan.
  6. Voitele ja jauhota noin 18-20 cm kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan.
  7. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  8. Valmista kinuski ja siirappi kun kakku on uunissa.

Vaahdotettu suolainen kinuski

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl sormisuolaa
  1. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri pieneen kattilaan ja keittele noin 15 minuuttia.
  2. Lisää sormisuola ja kaada kinuski kulhoon, peittele ja laita jääkaappiin yön yli.
  3. Vatkaa täysin jäähtynyt kylmä kinuski vaahdoksi.

Vinkki! Voit jäähdyttää kinuskin myös laittamalla sen pakkaseen. Käy sekoittelemassa kinuskia välillä ja vatkaa se vasta kun se on täysin jäähtynyt.

Sitruunasiirappi

  • 1 sitruunan mehu
  • 2 rkl sokeria
  1. Kiehauta mehu ja sokeri, niin että sokeri sulaa.

Koristelu ja kokoaminen

  • 1 sitruunan kuoriraaste
  1. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoilualustalle.
  2. Sivele kakun pinta sitruunasiirapilla.
  3. Töki kakkuun haarukalla koloja ja kaada siirappia koloihin.
  4. Levitä vaahdotettu kinuski kakun päälle lastalla.
  5. Raasta kinuskin päälle vielä sitruunan kuorta.
Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Oletko koskaan vaahdottanut kinuskia? Niinpä. NAM!

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla
Mehevä sitruunakakku vaahdotetulla kinuskilla

Tämä kakku olisi aika ihana myös pääsiäispöytään vai mitä?

Herkullista viikonloppua!

/Anni


Lisää pääsiäisreseptejä löydät täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *