| |

Makeat Minidonitsit Uunissa

Makeat Minidonitsit Uunissa

Postaus sisältää mainoslinkkejä. Linkit on merkitty *-merkillä.

Uunidonitsien suosio jatkuu!

Kuinka mahtavaa oli jälleen leipoa yhdessä! Tässä IG-leivontalivessä leivottujen uunidonitsien ohje teille ja kaikki mahdolliset variaatiot: gluteenittomat, maidottomat, vegaaniset ja munattomat. Nappaa talteen myös erilaiset koristeluvinkit ja paistoajat eri kokoisille pellille. Psst.. pian tulossa ohje myös uunidonitseihin, jotka leivon ilman donitsipeltiä!

Tein näitä ihania makeita minidonitseja jo jokin aika sitten ystävilleni, jotka tulivat istumaan iltaa uuteen kotiimme ”tupaantuliaisten” merkeissä. Olin jo pitkään unelmoinut donitseista ja niiden valmistuksesta, mutta lopullisen kipinän sain, kun löysin tämän mahtavan minidonitsipellin! Paistamalla donitsit uunissa pellillä, saat donitseista pieniä söpöjä suupaloja paistamatta niitä rasvassa. Vähemmän rasvaista ja vähemmän vaarallista.

Näitä ihanuuksia kannattaa kokeilla. Donitsien koristelu on täydellistä pientä näpertelyä, jota itse rakastan. Lisäksi taikinasta saa aidon makuisen vaniljasokerilla ja kardemummalla. Pienet donitsit kohoavat leivinjauheen avulla ihanan pehmeiksi ja kuohkeiksi. Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta!

Löydät donitsipellin esimerkiksi täältä*.

Makeat Minidonitsit Uunissa

Makeat Minidonitsit Uunissa

Ohje 24 kpl minikokoisia, 12 kpl keskikokoisia ja 6 kappaletta isoja uunidonitseja

  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl jauhettua kaardemummaa
  • 1 dl maitoa tai kermaa (tai piimää)
  • 1 kananmuna
  • 0,5 dl öljyä tai noin 50 g sulatettua voita 
  • voita tai öljyä pellin voiteluun
  1. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään isossa kulhossa.
  2. Sekoita kevyesti kananmuna, maito/kerma/piimä ja rasva toisessa kulhossa
  3. Yhdistä kuivat ja juoksevat aineet ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Älä vaivaa.
  4. Voitele donitsipelti sulalla voilla tai öljyllä. Voit käyttää myös vuokasprayta.
  5. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota taikinaa pellille donitsivuokiin* (täytä noin puoleen väliin).
  6. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5-7 minuuttia minikokoisia, keskikokoisia 8-10 minuuttia ja isoja noin 12 minuuttia.
  7. Anna donitsien jäähtyä hetki pellillä ja kippaa ne sitten ritilälle jäähtymään.

Vinkki! Uuneissa on eroja, joten tarkkaile paistoa. Jos paistat donitseja liikaa niistä tulee kuivia.

MAIDOTON/VEGAANINEN: Käytä kauramaitoa ja öljyä taikinassa.

MUNATON: Korvaa kanamuna 1 dl banaanisosetta tai omenasosetta.

GLUTEENITON: Käytä vehnäjauhojen tilalla gluteenittomia jauhoja. Voit lisätä hiukan psylliumia ja tarkista sisältääkö jauhoseoksesi nostatusaineita valmiiksi. Jos sisältää, älä laita leivinjauhetta. 

Koristeluun

  • kinuskia (ohje täällä)
  • suklaata (tummaa, maitosuklaata, valkosuklaata)
  • eri makuisia tomusokereita
  • erivärisiä nonparrelleja ja koristeita
  • mantelirouhetta
  • kanelia-sokeria

Koristelussa voit käyttää mielikuvitusta.

  1. Pyörittele osa donitseista tomusokerissa niin, että ne ovat kauttaaltaan valkoisia.
  2. Dippaa osa donitseista kinuskiin ja ripottele päälle nonparelleja tai/ja mantelirouhetta.
  3. Voitele osa donitseista sulalla voilla ja kääntele kanelisokeriseoksessa.
  4. Sulata suklaata ja dippaa donitsit suklaaseen ja ripottele koristeet päälle. 

Vinkki! Pakasta ylimääräiset/osa donitsit ennen koristelua ja kuorrutusta. Näin saat mainion vierasvaran pakastimeen. Donitsit sulavat nopeasti ja voit koristella ne juuri ennen vieraiden saapumista.

TILAA DONITSIPELTI*

Makeat Minidonitsit Uunissa
Ihanat Uunidonitsit

♥ Anni


Katso myös muut donitsiohjeet klikkaamalla alla olevia linkkejä:
Jäätelöllä täytetyt Puffet Donitsit
Salted Caramel Donitsit
Banaanidonitsit
Gluteenittomat Donitsit

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *