|

Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

 

Noniin – eilen aamulla en malttanut odottaa enää. Oli tullut kuolattua tarpeeksi perinteisiä laskiaispullia sekä suosittuja fuusio-laskiaispullia somesta. Pidin oikein kirjaa tänä vuonna, että mitä kaikkia sitä on tullut nähtyä: prinsessakakku-laskiaispulla, muffinssilaskiaispulla, sokerikakkulaskiaispulla, peltipulla-laskiaispulla… Suurin osa näistä trendeistä tulee naapurista eli Ruotsista ja siellä tuo Princess Tårta Semla taitaa olla tämän vuoden juttu. Ensi viikolla lähden Tukholmaan ihan paikan päälle ihastelemaan Semla-hulluuttaa. Tukholman leipomoiden semloista tulossa siis lisää juttua vielä – pysykää kuulolla.

 

Halusin myös itse kokeilla jotain uutta. Minulla on yksi kriteeri: laskiaispullan täytyy olla tehty pullataikinasta ja sisällä kerma + hillo. Vain muoto siis saa fuusioitua uudestaan! Syntyi hotdog eli hodari, jonka sisällä on se perinteinen hillo ja kerma! Pullataikinan tein kuivahiivaan ja kohotin uunissa – ai että muuten tuli kuohkea ja pehmeä taikina!

Katso myös viime vuosien hauskat muodot:
Laskiaispullakakku
Laskiaispullawrapit


Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog

Pullataikina: (8 hodaria)

  • 2,5 dl kevytmaitoa (laktoositon)
  • 11 g kuivahiivaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • noin 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 75 g voita (laktoositon)
  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi 42 asteiseksi.
  2. Sekoita kuivahiiva pieneen määrään jauhoja ja lisää maidon joukkoon.
  3. Lisää huoneenlämpöinen kananmuna ja vatkaa kevyesti vispilällä.
  4. Lisää sokeri, suola ja kardemumma vispaten.
  5. Lisää jauhoja vähän kerrallaan koko ajan taikinaa alustaen noin 2-4 minuuttia.
  6. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa ja jatka vaivaamista.
  7. Kun taikina irtoaa sormista, kulhon reunoista ja on kimmoisaa se on valmista.
  8. Anna taikinan kohota vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin 60-90 minuuttia (esim. uunissa).
  9. Nosta taikina jauhoitetulle alustalle ja vaivaa kohonneesta taikinasta ilmakuplat pois.
  10. Pyöritä taikinasta pötkö ja ota siitä raapalla ”pullia” noin 8 kappaletta.
  11. Pyörittele pullat pitkulaisen muotoisiksi ”hodari” pulliksi.
  12. Anna pullahodareiden kohota liinan alla vielä 30 minuuttia
  13. Voitele pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
  14. Laita ritilälle jäähtymään ja halkaise leipäveitsellä.
  15. Täytä kokonaan jäähtyneet hodarit kermalla ja hillolla.
Lisäksi:
  • 3 dl vispikermaa
  • n. 1 dl vadelmahilloa
  • (mantelimassaa)
  1. Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi.
  2. Lusikoi tai pursota vadelmahilloa laskiaispulla hodareiden väliin.
  3. Pursota kerma hillon päälle Ruffle 1 röyhelötyllalla.
Vinkki! Jos rakastat mantelimassaa, niin laita sitä myös ihmeessä laskiaspulla-hotdogin väliin!

Laskiaispulla-Hodari eli Hotdog


Katso lisää laskiaispullareseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *