Kotitekoisia kermajäätelöitä makuina turkinpippuri, marianne ja nougat

Kotitekoisia kermajäätelöitä makuina turkinpippuri, marianne ja nougat

Kotitekoisia kermajäätelöitä makuina turkinpippuri, marianne ja nougat. Tällä helpolla ohjeella onnsitut sinäkin, etkä halua ostaa jäätelöitä enää kaupasta! Voit valita jäätelöiden mauksi oman suosikkisi. Tähän jäätelömassaan voit sekoittaa mitä tahansa turkinpippurista kinuskiin!

Tarjosimme rapujuhlissamme näitä erilaisia suussa sulavia kotitekoisia kermajäätelöitä jälkiruoaksi. Jäätelöiden maut valittiin vieraiden toiveiden mukaisesti ja niistä syntyi tämä kolmikko: turkinpippuri, marianne ja nougat. Jäätelöt siis valmistettu kotona ilman jäätelökonetta ja pohjana erittäin helppo ja yksinkertainen jäätelömassa, joka sisältää glukoosisiirappia. Ai että nämä olivatkin hyviä! Glukoosisiirappi vaikuttaa jäätelön koostumukseen ja estää kiteytymisen. Jäätelöstä tulee ilman konettakin täydellisen pehmeää ja kermaista!


Kotitekoisia kermajäätelöitä makuina turkinpippuri, marianne ja nougat

Jäätelömassa:

  • 4 valkuaista
  • 4 keltuaista
  • 1 dl tomusokeria
  • 1,5 dl glukoosisiirappia
  • 4 dl vispikermaa

Mausteet:

  • Turkinpippurirouhetta
  • Marianne Crush -rouhetta
  • Kinuskia ja nougata
  1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (ikään kuin tekisit marenkia).
  2. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi toisessa kulhossa.
  3. Vatkaa kerma kolmannessa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi.
  4. Lisää kermavaahdon sekaan ensin glukoosisiirappi ja sitten keltuaisvaahto.
  5. Lisää lopuksi valkuaisvaahto varovasti käännellen massaan.
  6. Perusmassa on nyt valmis ja voit maustaa sen mielesi mukaan sekoittamalla esimerkiksi marianne rouheen jäätelömassaan.
  7. Pakasta valmis jäätelömassa pakastusta kestävään astiaan tai jäätelökuppeihin.
  8. Peitä kelmulla tai kannella ja pakasta vähintään 15 tuntia.

Vinkkejä! Jaoin itse jäätelömassan kolmeen osaan, maustoin massat ja pakastin pienissä jäätelökulhoissa. Nougat jäätelöön koitin saada ”raitoja” lisäämällä nougata ja kinuskia raitoina massaan, sekoittamatta massaa kauttaaltaan tasaiseksi

Tutustu jäätelömuotteihin ja muihin jäätelökesän hittituotteisiin kaupassani.
Kotitekoisia kermajäätelöitä makuina turkinpippuri, marianne ja nougat

Löydät lisää Jäätelö-reseptejä täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

9 Kommenttia

  1. Hyvältä näyttävät! Turkinpippuri on kyllä hyvää, missä tahansa. 🙂

    1. Kiitos. Turkinpippuri oli osan mielestä parasta! Mitähän sitä seuraavaksi laittaisi jäätelön sekaan 🙂

      1. AnneA sanoo:

        Mä tein tällä ohjeella pohjan ja keitin vadelmahöyrymehusta ja sokerista siirapin. Laitoin sitä jäätelömassaan sekään nauhoilla. Todella hyvää😍

  2. Kiitos 🙂 Jäätelöä on myös hauska tehdä ja aina jännittää ennen kun saa maistaa lopputulosta melkein vuorokauden odotuksen jälkeen!

  3. AnneA sanoo:

    Mä tein tällä ohjeella pohjan ja keitin vadelmahöyrymehusta ja sokerista siirapin. Laitoin sitä jäätelömassaan sekaan nauhoina. Todella hyvää😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *