Kookos Macarons

 

Ystäväni menee naimisiin joulukuussa.Vietimme tyttöjeniltaa meillä kotona jo jokin aika sitten ja söimme tekemiäni sitruuna macaroneja (resepti). Seuraavalla viikolla ystäväni pyysi, että leipoisin macaroneja hänen hääjuhliinsa joulukuussa. Toiveena on kahta eri makua: kookosta ja lakritsia. Minulla on siis ilo ja kunnia ottaa tämä haaste vastaan ja harjoitella sitä täydellistä reseptiä, millä toteutan nämä makupalat hääparin suurta päivää varten. Tässä on ensimmäinen erä kookos macaroneja. Haasteena oli ensinnäkin väri. Valkoista kun on vaikea saada taikinan kellertävyyden ja paiston takia. Oli näiden valmistuksessa muitakin kompastuskiviä. Harjoittelemalla kuitenkin oppii.

Macaronit (40 kpl):

  • 170g tomusokeria
  • 110 g mantelijauhetta
  • 90 g munan valkuaista (n. 3 kpl)
  • noin 2 rkl sokeria
  1. Erottele valkuaiset kanamunista ja jätä ottamaan happea isoon kulhoon (1-2h).
  2. Mittaa mantelijauhot siivilän läpi kulhoon (mittaa lisää mantelijauhetta, jos sattumia jää paljon siivilään, ettei taikinan koostumus kärsi).
  3. Siivilöi tomusokeri mantelijauhon sekaan ja sekoita seoksesta tasaista.
  4. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi kiiltäväksi vaahdoksi lisäämällä sokeria vähitellen vaahtoon.
  5. Kääntele vaahdon joukkoon manteli-tomusokeriseos kahdessa osassa.
  6. Sekoita ja kääntele taikina tasaiseksi ja kiiltäväksi (älä sekoita liikaa ettei taikina juoksetu!).
  7. Pursota taikinasta 80 pientä pyöreää nokaretta leivinpapereille tai silikonialustoille.
  8. Anna marenkien levätä tunnin ajan tai niin kauan kunnes niiden pinta on kovettunut ja kuivunut (sormella koettaessa).
  9. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Paista macaronit pelti kerrallaan uunin alaosassa noin 20 minuuttia.
  10. Anna marenkien jäähtyä kunnolla, ennen kuin irrotat ne alustasta.

Kookoskreemi:

  • 100g voita
  • 3 dl tomusokeria
  • 3 tl kookoskermaa
  • 1 dl kookoshiutaleita
  1. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Mittaa kookoshiutaleet joukkoon ja vatkaa kreemiin.
  3. Mittaa kookoskerma joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Laita kreemi pursotinpussiin.
  5. Pursota kreemiä puolelle marenkikiekoista ja paina toinen kiekko päälle.

 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *