Kolmen Suklaan Suklaakakku

Vietämme tänään kihlajaisia sukulaisten kanssa. Vieraiden toiveena on saada suklaakakkua kahvin kanssa, joten sellainen järjestettiin. Valitettavasti aina tärkeänä päivänä kaikki ei mene ihan suunnitellusti. Ei ehkä kannattaisi kokeilla uusia juttuja ensimmäistä kertaa tällaisena päivänä. No kokeilin kumminkin, joten tällä kertaa kakusta ei tullut täydellistä ainakaan ulkonäöltään, vaikka sitä  toivoin. Tämä kakku on kuitenkin taivaallisen makuinen ja se on jopa tärkeämpää, kakkuhan tehdään syötäväksi, ei pelkästään ihailtavaksi.

Tämän kakun kakkupohja on mehevä suklaakakkupohja ja se sisältää tummaa suklaata, pehmeä sisus on ihanaa valkosuklaamoussea ja päälle valutettu (kakun epäonnistunein asia) on maitosuklaaganache, jonka tosiaan hiukan möhlin tällä kertaa. Ganache jäi liian löysäksi ja siitä syystä näyttää hiukan epäsiistiltä. Taisin myös sekoitella sitä liikaa, josta johtuen pinnassa näkyy ilmakuplia. Tekemällä oppii ja seuraavalla kerralla tulos on varmasti parempi!

Suklaakakkupohja:

  • 100 g voita
  • 100 g tummaa suklaata sulatettuna
  • 1 dl auringonkukkaöljyä (tai rypsi)
  • 1 dl vettä
  • 3 dl piimää
  • 4 munaa
  • 1,5 dl siro hienoa sokeria
  • 1,5 dl muscovadosokeria
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 0,5 tl suolaa
  1. Mittaa kaikki kuivat aineet isoon kulhoon, sekoita ja jätä sivuun.
  2. Pilko voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa varovasti, välillä sekoittaen.
  3. Sekoita kevyesti voi-suklaasulan joukkoon öljy, vesi, piimä ja munat, niin että kaikki aineet ovat kunnolla sekoittuneet. Lisää kuivat aineet taikinaan käännellen.
  4. Sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.
  5. Jaa taikina kahteen 20cm vuokaan ja paista kakkuja uunin keskitasossa 175 asteessa noin 45 min.
  6. Anna kakkujen jäähtyä hetki vuoissa ja siirrä ritilälle jäähtymään.
  7. Leikkaa jäähtyneet kakut kahteen osaan ja muotoile päällimmäinen osa tasaiseksi.

Valkosuklaamousse:

  • 200 g tuorejuustoa
  • 3 dl kermaa
  • 200 g valkosuklaata
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl sokeria
  • 1 liivatelehti (tilkka vettä)
  1. Laita liivatelehti likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa, välillä sekoitellen. Vaahdota kerma kulhossa ja jätä sivuun. Vatkaa tuorejuusto ja sokeri toisessa kulhossa. Sulata liivatelehti tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan vatkaten.  Lisää sula suklaa tuorejuustoseokseen ja sekoita tasaiseksi. Lopuksi kääntele kermavaahto joukkoon.
  2. Aloita kakun kokoaminen irtipohjavuokaan, jonka olet vuorannut kelmulla. Jaa valkosuklaamousse joka kerrokseen ja muista kostuttaa kakkua sopivasti. Itse kostutin kakun vaniljamaidolla. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa yön yli. Kun otat kakun esille ja ennen ganachen levitystä, siistä kakun reunat palettiveitsellä halutessasi.

Maitosuklaaganache:

  • 200 g maitosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 2 rkl glukoosisiirappia
  • 1 rkl voita
  1. Paloittele suklaa kulhoon ja jätä sivuun.
  2. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi kattilaan ja lämmitä.
  3. Kaada kuuma kermaseos kulhoon suklaiden päälle.
  4. Odota hetki ja sekoita varovasti sekaisin.
  5. Lisää lopuksi voi ja sekoittele edelleen varovasti.
  6. Kaada valmista ganachea kakun päälle varovasti ja levitä lastalla kohti reunoja tai kääntele kakkua.
  7. Anna suklaan valua kakun reunoja pitkin.

Huom! Varo sekoittamasta liikaa ettei ganacheen tule ilmakuplia. Minun ganache jäi hiukan liian löysäksi ja valui liikaa yli reunojen ja on hiukan läpikuultava. Jos tuntuu, että ganache on liian juoksevaa, niin sulata sekaan lisää suklaata. Ganachen koostumus riippuu myös siitä mitä suklaata on käytössä. Muokkasin omaa reseptiäni hiukan poistamalla kerman määrää, koska luulen sen olleen yksi kompastuskivistäni. Tummalla suklaalla ganache onnistuu varmasti näillä mitoilla. 

Myös näillä sopii

Herkutella

5 Kommenttia

  1. voi kaima, annit taitaa usein olla tarkkoja, ehkä jopa pikkutarkkoja 😉 maku on tärkein asia ja toki ulkonäkökin kulkee siinä matkassa. mutta tää sun kakku on kaunis, ruusut kertakaikkisen upeita ja maku varmasti loistava. vaikka ganache ei ehkä onnistunutkaan odotetusti, uskon että kakku maistui juhlijoille.

    vielä kerran onnea ja haleja ♥ rakkaus on uskomaton juttu!

    1. Kiitos Anni! Jäälleen kerran ihana ja kannustava kommentti sinulta! Kukaan vieraista ei huomannut mitään vikaa kakussa 😉 Maku oli taivaallinen ja se olikin tärkeintä.

      Kiitos vielä Anni <3

  2. Mistä näitä kolmen suklaan kakkuja oikein tulee? 😉
    Nyt omasta versiostani ohje blogissani. Iloa viikkoon!

    1. Kiitos 🙂 pitänee kokeilla sitä jusutoversiota pian! On suklaa vaan niin hyvää ja vielä parempaa kun yhdistelee näitä kolmea!

    2. Nimenomaan, suklaa on kyllä ehdottomasti yksi omista suosikeistani myös 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *