|

Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Huomenta! Aamupala on ehdottomasti mun juttu ja sen pitää aina sisältää jollain tavalla mysliä tai vielä mielummin muromysliä eli granolaa. Granolat vaan usein ovat rasvaisempia kuin tavallinen mysli ja sisältävät paljon sokeria, joten arkena olen koittanut vältellä niitä. No nyt ei enään tarvitse! Paulúns Granolat ovat sokerittomia ja lisäaineettomia! Olen valehtelematta nautiskellut Paulúnsin granolaa siitä asti kun sain heiltä kyseisiä herkkuja testiin. Aivan ihanaa! Sen lisäksi sain suunnitella tämän herkullisen brunssiherkun heidän tuotteita käyttäen. Miksei tämä kakku sopisi vaikka kevennettyyn juhlapöytäänkin?

Olen jo pitkään halunnut tehdä ja maistaa Smoothiekakkua. Meillä kotona nautitaan erilaisia smoothieita monta kertaa viikossa ja niiden pohja on aina sama: marja+piimä+banaani, joten tällä kaavalla lähdin toteuttamaan myös kakkua. Halusin kakkuun smoothiemaisen pehmeyden, joten jätin sen tarkoituksella niin pehmeäksi, että kakku pysyy juuri koossa ja tutisee hieman kuin pannacotta. Lisäämällä liivatetta tai kasvipohjaista agar agaria kakusta saa kiinteämmän. Kakun pohjana toimii Paulúnsin ihana täysjyväinen Kaakao ja Vadelma granola, joka sisältää taatelia ja vadelmaa. Ahh lisään vielä, että kaikki granolat ovat todella rapeita ja sisältävät täysjyvää, kuitua ja siemeniä. Näin ne ovat myös hyvä vitamiinien ja kivennäisaineiden lähde.

En osannut päättää minkä makuisen smoothiekakun tekisin, joten toteutin kakun kolmekerroksisena. Näin tekemiseen menee hieman pidempään, koska eri kerroksia hyydytetään erikseen.  Tämän kakun kanssa voi myös oikasta ja tehdä vaan yhdessä kerroksessa/maussa. Triplaa silloin Smoothie-aineiden määrä.


Kolmen kerroksen Smoothiekakku Granola-pohjalla

Pohja:

  • 3 dl Paulúns Kaakao ja Vadelma granolaa (mikä muukin tahansa käy)
  • 2-3 rkl hunajaa
  1. Mittaa granola ja hunaja kulhoon ja kääntele sekaisin lusikan kanssa.
  2. Painele granola korkeaan irtopohja vuokaan (20cm).
  3. Laita pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat ensimmäisen smoothiekerroksen.
  4. Asettele irtopohjan reunoille reunakalvoa tai (kesto)leivinpaperia tasaisen pinnan ja korkeuden saamiseksi, jos vuokasi on matala. Jos valitset isomman vuoan, et tarvitse niin paljon korkeutta.

Mango Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl mangososetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, mangosose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada ensimmäinen smoothiekerros varovasti pohjan päälle ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.

Päärynä Smoothie:

  • puolikas banaani
  • 1 dl päärynäsosetta (bonne)
  • 2 dl piimää
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, päärynäsose ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada toinen smoothiekerros ensimmäisen kerroksen päälle lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
Punaherukka Smoothie:
  • puolikas banaani
  • 1 dl punaherukoita
  • 2 dl luonnonjogurttia
  • 1 rkl chia siemeniä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 liivatelehteä (tai agar agar)
  1. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Mittaa banaani, punaherukat ja piimä blenderiin. Aja tasaiseksi.
  3. Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja sulata puristetut liivatteet siihen.
  4. Kaada liivateseos ohuena nauhana smoothien sekaan koko ajan sekoittaen.
  5. Kaada viimeinen smoothiekerros toisen kerroksen päälle taas varovasti lusikkaa apuna käyttäen ja laita kakku hyytymään jääkaappiin 3-4 tunniksi.
  6. Ota valmis kakku varovasti irtopohjavuoasta, irrota reunakalvo ja nosta kakku kakkustandille tai -lautaselle. Koristele hedelmin, marjoin ja ripottele vielä päälle granolaa.
  7. Tarjoile ja nauti!

Vinkki! Katso mitä muuta Paulúnsin tuotteista on loihdittu: täältä. Jos päätät kokeilla reseptiä niin jaa kuvasi instagramissa ja käytä jotain näistä hästägeistä: #paulunssuomi #eilisättyäsokeria #paulunsgranola.

Yhteistyössä Paulúns.


 

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *