|

Herkulliset Kinuskiset Nekut

Herkulliset Kinuskiset Nekut ovat täydellinen herkkulahjaidea!

Tein ensi kertaa elämässäni näitä herkullisia kinuskinekkuja. Tämä on ihme, koska nekut ovat olleet suosikkejani lapsuudesta asti. Olenkin kokeillut lähiaikoina paljon reseptejä ensimmäistä kertaa ja yllättynyt. Tässäkin syynä on luultavasti se, että oletin nekkujen valmistamisen olevan hyvin haastavaa.

Vaikein osuus nekkujen valmistuksessa itseasiassa oli leivinpaperitötteröiden tekeminen ja niiden saaminen pystyasentoon. ratkaisin ongelman näin: irtopohjavuoka täyteen sokeria ja tötteröt pystyyn siihen! Tämä ratkaisu toimi lopulta loistavasti. Nekut voi tehdä yhtä hyvin myös konvehtivuokiin, jolloin resepti on vielä helpompi!

Kinuskin keittäminen vaatii malttia, jos et keitä sitä tarpeeksi kauan, tulee nekuista pehmeitä, tosin yhtä maukkaita. Pakkaa nämä ihanat karamellit pukinkonttiin ja yllätä ystäväsi, rakkaasi tai joku muu läheisesi!


Herkulliset Kinuskiset Nekut

Ohje: (noin 20 kappaletta)

  • 2 dl kermaa
  • 1 dl tummaa siirappia
  • 1 dl vaaleaa siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl mantelihippua tai rouhetta
  1. Aloita leikkaamalla leivinpaperista neliöitä. Itse leikkasin 10 x 10 kokoisia noin 20 kappaletta.
  2. Täytä esimerkiksi irtopohjavuoka sokerilla.
  3. Kierrä leivinpaperineliöt tötteröiksi ja paida niiden kärjet sokeriin, niin että ne pitävät muotonsa.
  4. Mittaa kerma, siirapit ja sokeri teflonkattilaan.
  5. Keitä seosta välillä sekoitellen keskilämmöllä.
  6. Keittämiseen menee noin 45 minuuttia. Seos paksuuntuu pikkuhiljaa.
  7. Voit myös mitata seoksen esimerkiksi paistomittarilla. Kun seos on 120 asteista se on valmista.
    Vinkki! Voit myös testata onko seos valmista tiputtamalla tipan kinuskia lasiin, jossa on kylmää vettä. Jääkö lasin pohjalle nokare vai leviääkö kinuski veteen? Jos sait aikaseksi nokareen on kinuski valmista.
  8. Lopuksi kääntele mantelihippu/rouhe tai vastaava kinuskiin.
  9. Kaada kinuski pieneen kannuun ja jaa tötteröihin tai halutessasi  pieniin konvehtivuokiin.
  10. Paina jäätelötikut tai vastaavat vielä pehmeään kinuskiin ja siirrä vuoka jääkaappiin kovettumaan.
Vinkkejä! Säilytä nekut myös jääkaapissa, jotta ne pysyvät kovina. Nekut ovat parhaimmillaan noin viikon valmistuksesta. 
Vinkki! Mausta nekkuseos aromeilla esimerkiksi piparminttu, minttusuklaa tai kaneli. Löydät yli 20 aromivaihtoehtoa verkkokaupastani. Kurkkaa täältä.

Lisää karkki-ohjeita löydät täältä.

Seuraatko jo?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

10 Kommenttia

  1. Pitääkö nekkuja säilyttää valmistamisen jälkeen koko ajan jääkaapissa? Jos niitä antaa vaikka joululahjaksi niin ne pitää siis laittaa heti jääkappiin lahjan saatuaan?

    1. Hei Meri, kinuskiset nekut tulee säilyttää kylmässä, mutta kuten mainitsen tekstissä niin yhtä hyvältä maistuvat vähän pehmenneenä. Nekut pitävät muotonsa myös huoneenlämmössä, mutta ne eivät siis ole kovia. Jos haluat tehdä kovia nekkuja niin jätä kerma pois ohjeesta lisää siirapin määrää (esim. 5 dl siirappia ja 3 dl sokeria ) 🙂

  2. Oi näitä pitääkin tehdä jouluksi. Heh, ihan sama homma itsellä, enpä ole koskaan tehnyt itse nekkuja (paitsi ehkä äidin kanssa lapsena), vaikka niistä kovin pidänkin. Aika korjata tilanne. 🙂

    1. Jes nyt on mitä parhain aika! Nämä ovat niin kivoja lahjoja. Pitäisi tuo Joulukuu olla kokonaan vapaa töistä, että kerkeisi valmistella joulua kunnolla 😉

    1. Niin on! Mun pitää tehdä vielä toinen satsi ennen joulua, sillä nämä on jo sylty 🙂

  3. Anonyymi sanoo:

    Kuinka kauan nämä nekut säilyvät hyvinä?

    1. Moikka 🙂 Tuolla ihan ohjeen lopussa lukee näin:

      Vinkkejä! Säilytä nekut myös jääkaapissa, jotta ne pysyvät kovina. Nekut ovat parhaimmillaan noin viikon valmistuksesta.

      Eivät ne syömäkelvottomaksi viikossa mene, mutta ovat parhaimmillaan viikon valmistuksesta sanotaan näin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *