|

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

omenapiirakka_anninuunissa_reseptit

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä on vaniljan ystävien unelmien täyttymys! Tämän piirakan täyte on nimittäin täyteläinen ja suussa sulava vaniljakreemi! Vaniljakreemi on lisäksi helppo valmistaa, koska käytin pohjana valmista vaniljakastikejauhetta, joka lisätään yksinkertaisesti vispaamalla kermaviilin sekaan! Muropohja toimii aina, siksi se löytyy myös tämän piirakan pohjasta. Voit toki tehdä pohjan muullakin ohjeella halutessasi.

Tämä herkullinen piirakka ei tarvitse välttämättä ollenkaan vaniljakastiketta kylkeen sitä tarjoiltaessa, koska tavallaan vaniljakastike löytyy jo omenoiden alta (toki itse suosin kastiketta lähes aina ja kaikkeen!).

Oletko vegaani? Tee vegaaninen muropohja tällä ohjeella ja käytä vaniljakreemiin Alpron valmista vaniljavanukasta, johon kannattaa lisätä hieman maizenaa paremman paistotuloksen saamiseksi.

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Kuvasimme tätä tämän vuoden ensimmäistä omenapiirakkaa ja kolmea muuta satokauden herkkupiirakkaa eilen  KakkuKatrin kanssa sään helliessä meitä ulkona työpaikkani puutarhassa. Ikkunasta kurkattaessa keli näyttää tällä hetkellä varsin kurjalta. Valitsimme eilisen kuvauspäivän siis hyvin ja meillä taisi olla myös hiukan onnea. Kannattaa käydä kurkkimassa Katrin blogin puolella mitä herkkuja sinne ilmestyy satokauden raaka-aineista. Myöhemmin tällä viikolla jaan teille itse suolaisen sienipiirakkaohjeen!


Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Muropohja ohjeen löydät esimerkiksi tästä.

Täyte:

  • 200 g kermaviiliä
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • 1 pussi vaniljakastikejauhetta (Ekströms n. 45 g)
  1. Valmista muropohja ohjeen mukaan ja painele se 24-28 cm irtopohjallisen piirakkavuoan pohjalle.
  2. Mittaa kermaviili, maito ja muna kulhoon ja vispaa tasaiseksi.
  3. Lisää vaniljakastikejauhe hiljalleen vispaten sekaan.
  4. Levitä vaniljakreemi pohjan päälle tasaisesti.
  5. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Lisäksi:

  • 2-3 kotimaista omenaa
  • kanelia
  1. Kun piirakka paistuu uunissa, pese omenat (älä kuori).
  2. Halkaise omenat ja poista siemenkota.
  3. Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi omenan leveyssuunnassa.
  4. Asettele omenasiivut lomittain esipaistetun piirakan päälle aloittamalla asettelu piirakan reunoilta keskelle.
  5. Paista piirakkaa 175 asteisessa uunissa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes se saa hiukan väriä.
  6. Anna piirakan olla hetki vuoassa ja siirrä se sitten ritilälle jäähtymään.
  7. Sihtaa valmiin piirakan päälle kanelia.

Vinkki! Katso ylempää miten teet tästä piirakasta vegaanisen.

Vinkki! Voit tehdä piirakan 24 cm tai 28 cm vuokaan. Pienempään vuokaan tehtynä piirakasta tulee hieman paksumpi ja isompaan taas ohuempi. Minun piirakka on tehty tällä kertaa tuohon pienempään 24cm vuokaan


Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Tänä vuonna vanhempieni omenapuut pitävät välivuotta. Omenoita kypsyi ainoastaan noin viisi kappaletta ja nekin ovat kadonneet jo parempiin suihin. Myös hylätty omenatarha, jonka löysimme viime vuonna lenkkeillessämme kotimme lähistöllä, on täysin omenaton. Oksissa ei roiku yhden yhtä omenaa. Näyttää siis siltä, että hankin tämän vuoden omenat marketista tai torilta. Hilloa haluan vielä ehdottomasti keittää ja paistaa omenakaurapaistosta syksyisten iltojen herkutteluun.

Onko sinulla omia omenapuita? Millaisen sadon sait tänä vuonna? Otan vastaan myös vinkkejä itsepoimintapaikoista!

Kaunis Omenapiirakka Vaniljakreemillä

Katso kaikki Omena-reseptini täältä.

Seuraathan herkkujani myös Instagramissa? Psst.. vielä kerkeät osallistua arvontaan! Arvon kaikkien Instagram-seuraajieni kesken kolme tuotepakettia! Osallistua voit 15.9.2017 mennessä!

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *