Kantarellipiirakka sinihomejuustolla

Kanttarellipiirakka sinihomejuustolla

Kantarellipiirakkaa sinihomejuustolla on leivottu itsepoimituista sienistä rakkaalleni. Uskokaa tai älkää, mutta minä en voi sietää sieniä, enkä tätä piirakkaa aio itse syödä. Tästä kiittää avomieheni, joka ahmii mielellään piirakan ja muut sieniruoat yksin. Kun ei tarvitse jakaa, niin riittää itselle enemmän. Hänen toiveiden mukaan tästä piirakasta tuli vegeversio, joka sisältää vain sinihomejuustoa ja kevätsipulia.

Täytyy kyllä myöntää, että tuoksu oli huumaava. Katsotaan josko sittenkin uskaltaisin maistaa pienen palan tätä piirakka!


Kantarellipiirakka sinihomejuustolla

Pohja:

  • 100 g voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 kanamuna
  • 2 rkl ruokakermaa
  1. Vatkaa muna huoneenlämpöisen voin joukkon.
  2. Sekoita joukkoon ruokakerma ja jauhot.
  3. Taputtele taikina pyöreään 28 cm piirakkavuokaan.
  4. Esipaista piirakkapohja uunin keskitasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia.

Täyte:

  • 1 reilun kokoinen kevät sipuli ja sen varsi
  • 300 g kanterelleja
  • 2,5 dl ruokakermaa (valio kolme sipulia)
  • 2 kananmunaa
  • 50 g sinihomejuustoa
  • mustapippuria
  1. Kuullota kantarellit ja sipuli pannulla voissa. Niin, että kaikki sienistä lähtenyt neste haihtuu.
  2. Levitä sienisipuliseos esipaistetulle piirakkapohjalle.
  3. Ripottele aurajuustoa päälle.
  4. Sekoita kulhossa munat ja ruokakerma sekä pippuri.
  5. Kaada seos sienisipulisekoituksen päälle.
  6. Paista piirakkaa 30 minuuttia uunin alatasolla edelleen 200 asteessa.
Kanttarellipiirakka sinihomejuustolla

Katso lisää suolaisia piirakkaohjeita täältä.

Myös näillä sopii

Herkutella

4 Kommenttia

  1. Herkullisen näköinen ja niin ajankohtainen piiras, nam 🙂 Minulla on myös ollut sieni-inho lapsuudesta asti, mutta pikkuhiljaa kantarellit ja ehkä tatitkin ovat alkaneet maistua jopa herkulta!

    1. Kiitos 🙂 On se kumma miten inhokkeihinkin tottuu ja joistain alkaa jopa tykkäämään kovasti! Kannattaa siis maistella inhokkejakin, voi yllättyä positiivisesti!

  2. On sinun miehesi kyllä onnen poika, kun tällaisella saa herkutella. Minä opettelen syömään aina inhokkiruokia ujuttamalla niitä pieninä määrinä pizzaan, hyvin on toiminut tähän asti ainakin. 😀

    1. Kyllä hän välillä myötää olevansa vähän liiankin onnekas näiden kaikkien leivonnaisten keskellä 😉 Hei tuo pizza-juttu varmasti toimii, nimittäin pizza ei vaan voi olla pahaa 🙂 Itse opin itseasiassa syömään sinihomejuustoa, kun sitä ujutettiin pizzaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *