Kandeeratut Appelsiinit

Kandeeratut Appelsiinit

Tähän synkkyyteen tarvitaan valoa ja pirteyttä ja siihen nämä herkut sopivat täydellisesti! Makean kirpeät kandeeratut eli sokeroidut appelsiinit ovat kauniita koristeita mihin tahansa leivonnaisiin! Appelsiiniviipaleet keitetään kuumassa vedessä minuutin ajan ja siitä syntynyt appelsiinivesi käytetään ihanan sokerisiirapin pohjana, jossa taas appelsiiniviipaleet kandeerataan ihaniksi sitkeiksi makupaloiksi. Tällä valmistustyylillä varmistat, että käytät kaiken ihanan appelsiini-aromin lopulliseen tuotokseen! Sokerisiirapissa keitetyt appelsiinit kuivatetaan vielä  huoneilmassa ja tahmeat appelsiiniviipaleet kieritellään lopuksi sokerissa. Jos et käytä sokeroituja appelsiineja koristeina, voit myös dipata ne suklaaseen tai tarjota ihan sellaisenaan.

Kandeeraus tarkoittaa siis sanatarkasti kuorruttamista kuumaan sokeriliemeen kastamalla. Käytin tällä kertaa itse veriappelsiineja, koska ne ovat nyt parhaimmillaan ja niiden väri on erityisen kaunis valmiissa koristeissa tai makupaloissa – ihan kuinka itse näet nämä. Voit tehdä tällä reseptillä myös kandeerattuna limejä tai sitruunoita. Valmistus on helppoa, mutta hiukan aikaa vievää sillä kuivatus kestää 24 tuntia. Kaikki aherrus on kuitenkin vaivan arvoista!

Näissä herkuissa myös kuori on täysin syötävää. Muista pestä sitrushedelmät aina huolella ja käytä mielellään luomua. Jos pidät appelsiinimarmeladista ja muista appelsiiniherkuista on tämä resepti juuri sinua varten. Arvaatko mihin minä käytin renkaat? Se selviää pian ja kyseessä on aivan fantastinen kakku, joka sopii vaikka ystävänpäiväksi! En malta odottaa, että näette tämän viikon leivonta- ja kuvaussession tulokset!


Kandeeratut Appelsiinit

Tarvitset:

  • 5 dl vettä
  • 2 pienikokoista appelsiinia tai veriappelsiinia (luomu)
  • 2.5 dl sokeria
  • lisäksi siro sokeria
  1. Pese appelsiinit kunnolla, käytä esimerkiksi juuriharjaa ja kuumaa vettä.
  2. Mittaa vesi isoon kattilaan ja laita liesi päälle.
  3. Leikkaa appelsiinit ohuiksi renkaiksi (ei liian ohuiksi, renkaiden täytyy pysyä hyvin koossa).
  4. Nosta appelsiinirenkaat kiehuvaan veteen ja keitä 1 min.
  5. Nosta renkaat reikäkauhalla isoon kulhoon, jossa on kylmää vettä. Jätä renkaat kulhoon.
  6. Ota keitinvedestä talteen 2.5 dl ja kaada loput pois.
  7. Mittaa sokeri kattilaan appelsiiniveden kanssa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut.
  8. Säädä liesi miedolle teholle ja lisää appelsiinirenkaat miedosti kuplivaan veteen – älä keitä.
  9. Anna appelsiinirenkaiden hautua hiljalleen sokerivedessä, joka siirappisoituu noin 45-60 minuuttia.
  10. Kääntele appelsiinirenkaita välillä ja katso että ne olisivat mahdollisimman erillään toisistaan.
  11. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sen päälle ritilä.
  12. Nosta varovasti appelsiinirenkaat ritilälle ja jätä kuivumaan 24 tunniksi.
  13. Lopuksi kastele tahmeat renkaat siro sokerissa.

Vinkki! Pienet renkaat eivät hajoa yhtä helposti, mutta liian paksuilla renkailla kestää kuivua vielä pidempään.

Vinkki! Säästä siirappi ja käytä se kakkujen kostutukseen tai jäätelön päälle! 

Säilyvyys: Usean viikon ajan, jopa yli kuukauden – vielä pidempään, jos tulee koristekäyttöön. Säilytä rasiassa huoneenlämmössä. Jääkaapin kosteus saattaa vetistää appelsiinit. Aistinvarainen arviointi on valttia tässäkin!

Kandeeratut Appelsiinit

Kandeeratut Appelsiinit

Kandeeratut Appelsiinit

Kandeeratut Appelsiinit

Kandeeratut Appelsiinit
Älä missään nimessä heitä siirappia, jossa keitit renkaat, pois. Voit purkittaa sen ja käyttää muuhun herkutteluun!

Kandeeratut Appelsiinit


Ihanaa viikonloppua!

Muita herkkuja löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

13 Kommenttia

  1. Ihanan näköisiä! 🙂 Pieni hölmö kysymys: Ymmärsinkö oikein, että appelsiinin viipaleet keitetään 1 minuutin ajan tuossa 5 dl vedessä, jonka jälkeen heitetään puolet vedestä pois ja lisätään siihen loppuun 2.5 dl:aan sokeri sekä appelsiinin viipaleet? Kuinka suuri ero lopputuloksessa on tuolla tekotavalla siihen verrattuna, että liuottaisi sokerin samantien 2.5 dl:aan vettä ja laittaisin keittämättömät appelsiinin viipaleet vasta siihen? 🙂

    1. Heips,

      Kiitos 🙂 Nämä ovat kyllä ihania <3 Luit reseptin ihan oikein. Luin paljon kandeerattujen appelsiinien reseptiikkaa ennen kuin suunnittelin tämän reseptin. Oli lyhyempiäkin tapoja valmistaa näitä ihanuuksia - esimerkiksi kuivatus uunissa lyhyen keittämisen jälkeen. Appelsiinien kiehautus alussa vaikuttaa lopulliseen makuun ja koostumukseen (niin siirapissa kuin renkaissa). Siirapista tulee maukkaampi tällä tavalla ja appelsiinin kuorista pehmeämmät. Pelkkiä kuoria kandeeratessa kiehautus saatetaan uusia jopa muutamaan kertaan tuossa alussa. Sokerisiirapissa appelsiineja ei enään kiehauteta, vaan ne tekeytyvät ja karamellisoituvat melkein läpinäkyviksi pitkän haudutuksen aikana 🙂 Jos haluat tietää kuinka suuri ero loppupeleissä on, niin sinun on testattava itse 😉 Olen tehnyt vain tällä tyylillä aina omat appelsiinini 🙂

      1. Kiitos Anni vastauksestasi! Nämä kuullostavat kyllä niin ihanilta, että pitää ehdottomasti testailla itsekin ja vähän eri tyyleillä samantein 🙂

  2. Niina sanoo:

    Mä olen keittänyt 5 min pelkässä sokeriliemessä ja sitten kuivannut kiertoilmalla uunissa, kunnes on kuivahtoja. Kivoja kakkujen ja leivosten koristeina 🙂

    1. Hei Niina,

      Tuo on tosiaan yksi ja toinen tapa tehdä näitä herkkuja 🙂 koostumus ja maku saattaa olla hieman erilainen, mutta koriste yhtä kaunis!

  3. Meimi sanoo:

    Heippa! Voisiko näitä tehdä esim limen tai sitruunan viipaleista? ?

  4. Heips, tämä tieto lukeekin tuolla postauksessa:

    2 kappale 🙂

    Voit tehdä tällä reseptillä myös kandeerattuna limejä tai sitruunoita.

  5. iisaliisa sanoo:

    Moi Anni 🙂 Kestääköhän nämä pakastusta? Suunnittelin asettelevani tällaisia juustokakun reunalle (eli siis irtopohjavuoan sisäpuolelle ennen juustokakkutäytteen kaatamista) mutta kakku menisi vielä pakastukseen koska juhliin on yli viikko aikaa. Mitä luulet, voisiko toimia?

    1. Moikka 🙂 Valitettavasti luulen että vettyvät pahasti pakastuksesta 🙁 voithan toki kokeilla, mutta siinä on riskinsä.

      1. iisaliisa sanoo:

        Kiitos ammattilaisen arviosta! En taida alkaa ottamaan riskiä, kiinnittelen niitä sitten pakastamisen jälkeen. Kiitos vielä reseptistä 🙂 Tuli tosi ihanan makuisia ja näköisiä koristeita.

  6. Kirsi sanoo:

    Lämmin kiitos tästä reseptistä! Dippasin appelsiinit kuivatuksen lopuksi tummaan suklaaseen toiselta puoleltaan, tuli aivan taivaallisen hyviä. Minusta tällä tavalla keittelemällä saa mehevämmän lopputuloksen kuin uunissa kuivattamalla, mutta kukin tekee tyylillään. 🙂 Näistä tulee mun tämän joulun ruokalahjoja. Nam 🙂

    1. Ole hyvä. Ihana kuulla ja oon täysin samaa mieltä siitä, että näissä on parempi maku kuin kuivatetuissa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *