|

Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

Yllä oleva kuva on otettu olohuoneessamme muutamia viikkoja sitten, kun toimittaja ja kuvaaja Maaseudun Tulevaisuudesta kävivät luonani kahvilla. Hurmaavan äitienpäiväkakun jota pitelen kuvassa käsissäni ohjeen löydät tästä. Postasin teille Instagramin Stories puolelle tarinoita kakun täytöstä ja sain hurjan määrän kysymyksiä liittyen kakun täyttöön. Päätin kirjoitella teille Stories kuvien pohjalta vielä ohjeet ja vinkit tänne blogin puolelle, koska niitä toivottiin kovasti.

Päätin näin juhannuksen kynnyksellä toteuttaa muutaman postaustoiveenne. Tässä on ensimmäinen ja pian tulossa paljon, todella paljon kyselty toivekakkuohje!


Kakun täyttö ja kokoaminen – Näin onnistut!

Kun sinulla on valmis kakkupohja ja täyte leivottuna tee näin:

Ohjeet

  1. Leikkaa kakkupohja kolmeen kerrokseen veitsellä tai kakkusahalla. Pyörivä kakkualusta on tässä hommassa hyvä apuväline.
    1. Vinkki! Kakkupohjan voi paistaa hyvissä ajoin ennakkoon ja vaikka pakastaa. Kohmeisen kakun leikkuu kerroksiin on helpompaa! Pakastettu sokerikakkupohja sulaa huoneenlämmössä alle tunnissa.
  2. Kasaa kakku kelmulla, reunakalvolla tai leivinpaperilla vuorattuun vuokaan, jossa paistoit kakkupohjan.
  3. Kokoa näin: ensin pohja ja kevyt kostutus, sitten ohut kerros pyrettä tai hilloa ja sitten kakkumousse. Toista sama, kunnes koko kakku on koottu.
  4. Kostuta pohjat esimerkiksi mehulla tai vaniljamaidolla ennen moussen ja hillon lisäämistä (pieneen kakkuun noin 1 dl nestettä kostutukseen).
  5. Vedä kootun kakun päälle kelmu ja laita kakku jääkaappiin ja anna maustua yön yli tai ainakin pari tuntia. Samalla kakku tekeytyy täydellisen tasaiseksi.
  6. Irrota kakku vuoasta kääntämällä vuoka ja tiputtamalla kakku kakkualustalle, jos käytät irtopohjavuokaa irrota ensin lukitus.
  7. Laita kakku aina suoraan kakkualustalle, jossa kakkua on helppo kreemittää, koristella ja siirtää. Näin saat myös kakun näppärästi ulos vuoasta.
  8. Nyt voit aloittaa koristelun.

Vinkki! Katso myös ohjeeni kakun kreemitykseen täältä.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

  1. Leikkaa kakku osiin. Kostuta kaikki kakkukerrokset kevyesti.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

2. Ensimmäinen täytekerros, tasoita esimerkiksi lusikalla ja nosta seuraava kakkukerros päälle.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

3. Viimeinen kakkupala päälle. Kostutan myös tämän kerroksen kevyesti. Peittelen ja laitan kakun yöksi jääkaappiin.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

4. Aamulla avaan kakkuvuoan lukituksen, irrotan leivinpaperin, otan kakkualustan esiin ja kippaan kakun siihen.

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

5. Ja käännän näin!

Kakun täyttö ja kokoaminen - Näin onnistut!

6. Täydellinen! Niin tasainen. Nyt aloitan koristelun.

Tähän loppuun vielä yleisimmin kysyttyjä kysymyksiänne

  1. Milloin kakku on hyvä täyttää? Kakun voi täyttää 1-2 päivää etukäteen.
  2. Miksi laitat leivinpaperia vuoan reunoille? Kakkuvuoan reunoilla oleva leivinpaperi helpottaa täyttöä ja pitää kakun reunat siistinä. Irrottaminen vuoasta myös helpottuu.
  3. Miten leivinpaperi pysyy vuoan reunoilla? Leivinpaperi (voit käyttää myös reunakalvoa) pysyy vuoan reunoilla hyvin, jos sipaiset vuoan reunoille ensin hieman voita tai vuokasprayta.
  4. Paras väline kakkupohjan leikkaamiseen? Käytän leipäveistä. Tämä on makuasia, jotkut suosivat kakkusahaa.
  5. Miten kakkupohja pakastetaan? Esimerkiksi pakastepussissa tai kelmuun käärittynä eli hyvin peiteltynä.
  6. Miten kakku kostutetaan? Käytän pullasutia ja laitan pieneen kakkuun noin 1 dl kostuketta ja isoon 1.5-2 dl. Teen tämän silmämääräisesti niin, että kakun pinta tulee meheväksi, mutta ei ui nesteessä.

Lisäkysymyksiin vastaan kommenttien puolella.

Ihanaa viikonloppua!

♥ Anni


Lisää kakkutekniikoita löydät täältä.

Seuraatko jo herkkujani somessa?

Facebook

Instagram

Pinterest

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *