| | | | | |

Juhlava Parsapiirakka (G)

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka on kevään kaunein suolainen piirakka ja hurmaa juhlaväen varmasti kevään tärkeimmissä juhlissa! Helppotekoinen piirakka valmistuu alle tunnissa ja onnistuu myös gluteenittomana. Tässä piirakassa makua täytteeseen antaa pannulla paistettu pekoni, mutta jos haluat tehdä lihattoman version se onnistuu loistavasti lisäämällä täytteeseen vaikka juustoa ja vaikka pienittyä parsaa.

Leivoimme tämän piirakan eilen IG-Livessä ja olettekin lähettäneet upeita kuvia omista piirakoistanne jo Storien puolella. Muista tagata @anninuunissa #anninuunissa, niin pääsen jakamaan sinunkin kuvasi! On parasta ihastella myös teidän versioitanne. Kiitos kun olitte taas suurella joukolla mukana oppimassa ja osa myös leipomassa. Tekniikka petti tällä kertaa ja kakun pursotteluvinkit jäivät hieman kesken. Jos ehdin otan tuon pursottelun uusintana joku kerta, sitä oli niin kovasti toivottu. Myös leivontakirjastani löytyy oma pursotteluosio. Kirjan voit ostaa kirjakaupoista tai tilata esimerkiksi kirja.fi.

Juhlava Parsapiirakka

Juhlava parsapiirakka (G)

Noin 8 hlö

Pohja

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sämpyläjauhoja (myös tavalliset käy)
  • noin 0,5 dl parmesanraastetta
  • ripaus suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä
  1. Sekoita jauhot, suola ja parmesanraaste keskenään.
  2. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon ja lisää vesi.
  3. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi ja kääri kelmuun.
  4. Anna taikinan olla vähintään 30 min jääkaapissa vetäytymässä.

Täyte

  • nippu vihreää tankoparsaa
  • 150-170 g pekonia
  • 200 g kermaviiliä
  • 3 kananmunaa
  • 1 punasipuli
  • mustapippuria
  • suolaa
  • 1 dl juustoraastetta
  1. Kuori parsat kevyesti ja napsauta puinen kanta pois. Hienonna sipuli.
  2. Pilko pekoni pieniksi kuutioiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää sipuli paiston loppuvaiheessa.
  3. Kaada pekoni-sipuli pois pannulta ja kuullota parsat pekonin rasvassa nopeasti.
  4. Sekoita kermaviili, kananmunat, osa juustoraasteesta ja mausteet keskenään kulhossa.
  5. Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele noin 28 cm piirakkavuokaan.
  6. Ripottele pekoni-sipuli taikinan päälle vuokaan ja kaada kermaviiliseos päälle.
  7. Ripottele loput juustoraasteesta ja asettele parsat kauniisti piirakan päälle.
  8. Kypsennä piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 35-40 minuuttia
  9. Paahda pinjansiemenet pannulla, kun piirakka on uunissa ja ripottele ne valmiin piirakan päälle.
  10. Tarjoile piirakka hiukan lämpimänä

GLUTEENITON: Vaihda jauhot gluteenittomiin jauhoihin.

Juhlava Parsapiirakka
Juhlava Parsapiirakka

Aurinkoista viikon jatkoa!

/Anni

LISÄÄ PIIRAKKA-RESEPTEJÄ LÖYDÄT TÄÄLTÄ.


Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *