|

Juhannuskakku – Mansikkakakku

Juhannuskakku - Mansikkakakku

Huh! Täällä blogin taustalla on hikoiltu ja aherrettu aika lailla viime viikkoina. Vihdoin kaikki on valmista!  Tai melkein valmista – pientä hiomista sisällön osalta riittää vielä. Tänään kuitenkin ensimmäistä kertaa julkaisen postauksen uudistuneen blogin puolella! Blogini alusta on siis muuttunut ja siinä samalla blogin ulkoasu. Mitä tykkäätte uudesta sivustosta? Itse olen siitä kovin innoissani ja olen odottanut tätä hetkeä pitkään! Teidän mielipide merkitsee kuitenkin enemmän, koska te sivua luette ja käytätte.

Miksi vaihdoin blogin alustaa ja ulkoasua? Halusin päivittää blogin käyttäjäystävällisemmäksi. Halusin, että te lukijat löydätte helpommin inspiraatiota ja reseptejä kategorioittain sekä hakemalla reseptiarkistosta. Reseptejä on nimittäin muutaman vuoden aikana kertynyt blogiin monta sataa ja vanhimpia reseptejä oli haastavaa löytää entisen blogin puolella. Nyt voit etsiä ja selailla kaikkia reseptejä valitsemalla yläpalkista sinua kiinnostavan kategorian. Kakut, pullat ja suolaiset,  kaikki on jaettu omiin kansioihin!

Otan mielelläni vastaan palautetta ulkoasusta ja käytettävyydestä. Tärkeintä on teidän lukijoiden mielipide. Olkaa myös kärsivällisiä, joissain postauksissa tekstit saattavat näkyä hassusti, korjailen sisältöä pikkuhiljaa. Yksin en tähän jännittävään muutokseen pystynyt. Iso kiitos kuuluu ihanalle Veeralle, joka on omistautunut projektille yhtä paljon kuin minä itsekin! Lämpimästi voin suositella Veeraa missä tahansa some- tai sisältöasiassa!

Ja sitten itse asiaan eli tähän herkulliseen  Juhannuskakkuun – Mansikkakakkuun! Tätä reseptiä olen teille jo Instagramin puolella muutamaan kertaan lupaillut. Pahoittelut viiveestä, joka johtui juurikin blogin päivityksestä. Herkullinen Mansikkakakku on täydellinen kakku juhannukseksi. Mehevä mantelikakkupohja, suomalaiset mansikat ja pehmeä mascarponetäyte sopivat loistavasti yhteen! Tässä kakussa maistuu Suomen kesä! 


Juhannuskakku – Mansikkakakku:

Kakkupohjana toimii tämä Mehevä Mantelikakkupohja. Kakku on halkaisijaltaan 18 cm ja kakusta riittää noin 15 hengelle.

Täyte:

  • 4 dl kermaa
  • 250 g mascarponejuustoa (maustamaton tuorejuusto)
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl tomusokeria
  • litra mansikoita

Koristeet: 

  • macaron -leivoksia
  • sireeninkukkia
  • mansikoita
  • mintunlehtiä
  1. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  2. Lisää mascarponejuusto ja vatkaa paksuksi vaahdoksi.
  3. Mausta täyte vaniljasokerilla ja tomusokerilla (lisää oman maun mukaan makeutta).
  4. Leikkaa kakku kolmeen kerrokseen, kostuta halutessasi jokainen kerros mansikkamehulla.
  5. Viipaloi mansikat ja asettele pohjan päälle.
  6. Lisää kermatäyte mansikoiden päälle. Toista kumpaankin kerrokseen.
  7. Levitä täytettä päällimmäiseen kerrokseen ja koristele kakku macaron – leivoksilla, syötävillä kukilla ja muilla koristeilla.

Vinkki! Anna kakun maustua täytön jälkeen muutama tunti tai yön yli jääkaapissa, joilloin maku vain paranee. Itse en kostuttanut kakkua, sillä kakkupohja on itsessään jo mehevä ja siitä syystä ei kaipaa kostuketta välttämättä. Viipaloidut mansikat myös tuovat kosteutta ja mehevyyttä pohjalle. 


Mansikkakakku - Juhannuskakku

Juhannuskakku - Mansikkakakku

-Anni


Lisää mansikka-reseptejä löydät täältä.

Seuraa herkkujani myös:

Instagramissa

Facebookissa

Myös näillä sopii

Herkutella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *